به گزارش ایرنا از روابط عمومی جهاد کشاورزی مازندران، مهرداد فولاد روز چهارشنبه گفت: برای حفظ کاربری اراضی کشاورزی چهار ماهه اول سال جاری اجرای احکام قطعی مادۀ سه تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری و سایر اقدامات در بخش امور اراضی با جدیت بیشتر نسبت به گذشته در شهرستان آمل در حال اجرا است.
مدیر جهاد کشاورزی آمل با اشاره به اهتمام ویژه در انجام وظیفهمندیهای بخش امور اراضی در جهاد کشاورزی این شهرستان، افزود: از ابتدای سال جاری تا پایان تیر ماه، ۱۹۸ مورد شناسایی تغییر کاربری غیر مجاز در اراضی زراعی و باغی این شهرستان شناسایی شد.
وی ۳۵۰ مورد تقویم و ارزیابی ساخت و ساز غیر مجاز و مجاز، ۸۰ مورد طرح دعوی در محاکم قضایی، ۹ مورد اجرای احکام قطعی ماده ۳ قانون حفظ کاربری با قلع و قمع ۲۵ بنا، اجرای تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری ۲۳ مورد در ۹۲ قطعه پلاک تفکیکی، دیوارکشی و بنای نیمه کاره، بیش از ۳۷۰ مورد پاسخ به استعلامات ثبتی و ۶ مورد صدور مجوزات کمیسیون تبصره یک ماده یک اراضی زراعی و باغها (طرحهای کشاورزی و غیرکشاورزی) را از دیگر اقدامات و مدیریت جهاد کشاورزی ایبن شهرستان برای حفظ کاربری اراضی کشاورزی این شهرستان در مدت مذکور برشمرد.
مازندران با داشتن ۴۶۰ هزار هکتار زمینهای زراعی و باغی سالانه ۷۲ نوع محصول کشاورزی را تولید میکند. تولید بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن برنج، ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن مرکبات و انواع محصولات باغی در مازندران سبب شده که این استان به عنوان قطب تولید محصولات باغی و کشاورزی کشور همواره مورد توجه باشد.
برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون ۶۰۰ هزارتن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین میشود. استان مازندران تولید کننده ۷۲ نوع محصول زراعی و باغی است که در تولید ۱۵ محصول رتبه اول تا سوم را دارد.
استان مازندران حدود ۲ میلیون و چهار هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.
برای حفاظت و مدیریت عرصه های طبیعی مازندران ۲ اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در ساری و نوشهر فعالیت دارند که منطقه ساری حدود ۷۱ درصد و نوشهر حدود ۲۹ درصد این عرصه ها را مدیریت می کند. در مجموع حدود ۵۴ درصد از عرصه های جنگلی شمال کشور را در اختیار دارد و همچنین نیمی از جنگل های هیرکانی ثبت شده در سازمان جهانی یونسکو در جغرافیای مازندران واقع است.
مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون تن محصول تولید می شود. این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد، ظرفیت این شرایط در حالی است که تغییر غیرمجاز کاربری اراضی کشاورزی و باغی در مازندران همچنان از چالشهای مهم این استان محسوب میشود.
نظر شما