به گزارش ایرنا، نرگس معدنی پور رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در دویست و پنجاه و چهارمین جلسه شورا در جریان بررسی لایحه تشکیل مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران اظهار کرد: اداره کل امور بانوان بر اساس این لایحه به مرکز زنان و خانواده ارتقا خواهد یافت.
رییس کمیته اجتماعی شورا نیز با بیان اینکه طی جلسات مکرری که با اداره کل بانوان برگزار کردیم به نتایجی رسیدیم، گفت: مساله زن و توجه به زنان و دختران به عنوان پیشرانان پیشرفت کشور مورد توجه مقام معظم رهبری است لذا شهرداری باید سهم خود را در این زمینه ایفا کند و خدمات متناسب با مسوولیت خود را ارائه دهد.
زهرا شمس احسان ادامه داد: اداره کل بانوان به عنوان یک ساختار محدود با ۲۰ کارمند قادر به انجام مسوولیتها و ارائه خدمات به آن شکل که باید نیست ما در گذشته مشاورین سازمانها و شرکتها را داشتیم که در یک دوره مدیریتی به اداره کل بانوان تقلیل پیدا کرد و میگوییم این اداره کل زیر نظر معاونت فرهنگی و اجتماعی باید تغییرات و تحولاتی را در امور بانوان ایجاد کند و قطعا با این ساختار، این انتظارات قابل اجرا نیست.
وی تاکید کرد: تشکیل مرکز بانوان جایگاه سازمانی و استقلال عملیاتی را بهبود میبخشد و همکاریهای بین بخشی را افزایش میدهد و الگو سازی در مدیریت شهری و سایر کلانشهرها را به دنبال خواهد داشت شهربانوها و بوستانهای بانوان در تهران آغاز شد و دیگر شهرها نیز از پایتخت الگو گرفتند.
شمس احسان با بیان اینکه این مرکز باید زیر نظر دفتر شهردار فعالیت کند، افزود: اگر این مجموعه زیر نظر معاونت فرهنگی و اجتماعی باشد نمیتواند مسووولیتهای خود را در عرصه ملی و بین المللی ایفاد کند.
مدیرکل زنان و خانواده شهرداری تهران نیز با بیان اینکه حیطه اولویت دار زنان و خانواده در شهرداری در طول این سه سال ارتقا پیدا کرده که جای تقدیر از حمایت های شورا از نظر تخصیص اعتبارات و حل مشکلات زیرساختی دارد، اظهار کرد: نمی گوییم کار بدون تأسیس مرکز انجام نشده و نمی شود و همکاران ما شبانه روزی تلاش می کنند تا بهترین خدمت را به پنج میلیون زن و دختر تهرانی ارائه دهند و دیگر مسئولیت های خود را دنبال کنند.
مریم اردبیلی با اعلام اینکه اسناد بالادستی برای توسعه ساختارهای زنان تاکید دارند، یادآور شد: تاکید شده ساختارهایی که بخواهند کنشگریها را افزایش دهند، باید ظرفیت عملکرد و قدرت را تغییر و ارتقا دهند اگر بخواهیم به دور از نگاه فمینیستی و همچنین نگاه متهجرانه اقدام کنیم و اجازه ندهیم که زنانگی، خانواده و کنشگری تحت تاثیر قرار بگیرد، باید نسبت به راه اندازی این مرکز اقدام کنیم.
مهدی پیرهادی رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران نیز با تاکید بر اینکه زنان ستون خانواده هستند، گفت: با توجه به اهمیت موضوعات این حوزه و ضرورت ارتقای خدمات در بخش بانوان، درخواست ما این است که مرکز بانوان و خانواده شهرداری تهران زیر نظر خود شهردار شکل بگیرد.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران هم با بیان اینکه از ابتدای کار در دوره ششم موضوع زنان و خانواده برای ما اهمیت داشت، گفت: اگر منصفانه نظر دهیم که بخشهایی از شهرداری عملکرد خوبی متناسب با سیاست گذاری شورا داشتند، اداره کل امور بانوان یکی از همین بخشها است.
علیرضا نادعلی افزود: این دوستان ریل گذاری را به درستی پیش رفتند و باید بر اساس همین تجربه دست آنها را بازتر کنیم، در دوران انتخابات و زمان بازنگری اقدامات شهرداری در این ایام، اداره کل امور بانوان شهرداری تهران از موفق ترین نهادها در حوزه بانوان کشور بوده است.
ناصر امانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران نیز تاکید کرد: اداره کل امور بانوان فعلی و ساختار و وظایف باید بررسی شود و بعد از آن بگوییم که قرار است به مرکز ارتقا یابد و در آن شرح وظایف مشخص باشد.
رییس کمیته بودججه شورا نیز در ادامه این جلسه با بیان اینکه در کمیسیون مفصل در مورد این موضوع وقت گذاشته شد، یادآور شد: دلایل نیاز به ارتقای این اداره کل بیش از آن چیزی بود که در شورا مطرح شده است این اداره کل از تنخواه هزینه میکند و این سطح بسیار نازل است.
میثم مظفر افزود: تعداد معاونتها و پستها به طور جداگانه در شورا بررسی شود اما خواستاریم تشکیل مرکز بانوان و خانواده شهرداری تهران زیر نظر شهردار امروز به تصویب برسد با توجه به مباحث مفصل و اقناعی در کمیسیون انتظار ما این است که اصل تشکیل مرکز به تصویب برسد.
رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورا هم با بیان اینکه ما در خصوص ساختار یکی از ماموریتهای شهرداری صحبت میکنیم، گفت: بدون بیان جزییات و اهداف و میزان بار مالی و تعداد پستها و نوع وابستگی، صرفا گفتهایم که اداره کل باید به مرکز تبدیل شود.
سید جعفر تشکری هاشمی افزود: شما میخواهید وظایف جدیدی انجام دهید و شورا چگونه میخواهد مصوبهای داشته باشد که نمی داند جزئیات آن چیست، شهرداری باید بگوید میخواهد مرکزی را راه اندازی کند و وظایف و پستها و جزییات آن چیست؟
تشکری هاشمی ادامه داد: پیشنهادم این است لایحه به شهرداری بازگردد و جزییات مشخص شود تا شورا بر اساس جزییات مشخص رای دهد آیا تنها مشکل ما این است که ساختار مانع اقدام است؟ ما در شهرداری بخش هایی داریم که ساختارمند هستند اما اقدام در آنها نیازمند اراده است.
سید احمد علوی رییس کمیته گردشگری شورا با بیان اینکه این اقدام یکی از اتفاقات مهم حوزه فرهنگی است، اظهار کرد: احتمال اینکه جای اداره کل و مرکز از حوزه اجتماعی به دفتر شهردار تغییر کند، وجود دارد و انتظار میرفت که معاون فرهنگی و اجتماعی در شورا حضور پیدا کند.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران نیز با بیان اینکه ۱۱۰ پست برای این مرکز در نظر گرفته شده و شرح وظایف نیز مشخص است، اضافه کرد: ما میتوانیم جزییات و شرح وظایف و تعداد پستها را به لایحه اضافه کنیم و در جلسه آینده لایحه را به تصویب برسانیم.
محمد آخوندی ادامه داد: تمام این جزییات در کمیسیون مشترک ارائه شده و تعداد پستها نیز مشخص شده و ما آن را در اختیار داریم اما اگر نیاز بر اضافه شدن تمام این موارد به لایحه است، میتوانیم لایحه را در جلسه آینده تصویب کنیم.
معاون برنامه ریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورای شهردار تهران هم با بیان اینکه این کار هم مصوبه شورای اداری، هم شرح وظایف و هم ساختار دارد، اظهار کرد: ما این موضوع را در کمیسیون مطرح کردیم و عرض میکنم این است که خلأ مدارک وجود ندارد و میتوانیم آن را ارائه دهیم.
مجید باقری ادامه داد: هیچ واکنشی در کمیسیون نسبت به خلأ مدارک به ما داده نشد چرا که در غیر این صورت ما مدارک را در اختیار داشتیم و ارائه میدادیم.
به پیشنهاد مهدی چمران رییس شورای اسلامی شهر تهران مقرر شد تمام جزییات این لایحه در اختیار اعضای شورا قرار بگیرد و در جلسه آینده لایحه به عنوان دستور جلسه اول بررسی شود.
نظر شما