احیای تعاونی‌های روستایی، رویکرد نوین برای تقویت بخش کشاورزی مراغه

مراغه- ایرنا- سفر یکروزه معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان تعاون روستایی کشور به مراغه در روز جاری از رویکرد جدیدی برای تقویت بخش کشاورزی این شهرستان با عنوان احیای تعاونی‌های روستایی و رشد اقتصاد تعاونی پرده برداشت.

به گزارش ایرنا در این سفر، رشد اقتصاد تعاونی‌های روستایی مراغه در حالی به عنوان یک نسخه جدید برای توسعه کشاورزی این شهرستان مطرح شد که این شرکت‌ها در این شهرستان حال و روز خوشی ندارد و در گذشته به اندازه کافی مورد کم‌توجهی قرار گرفته است.

شرکت‌هایی که از حدود ۲۵ هزار نفر عضو برخوردار بوده و ایجاد یک نظام مدیریتی جدید، ضامن احیای آنهاست تا در سال مزین به «جهش تولید با مشارکت مردم»، به معنای واقعی کلمه شاهد نقش‌آفرینی روستاییان در جهش تولید بخش کشاورزی مراغه باشیم.

«سیدفرید موسوی» نماینده مردم مراغه، عجب‌شیر، سراجو و قلعه‌چای در مجلس شورای اسلامی معتقد است که این سفر مصوبه‌های قابل توجه در راستای احیای تعاونی‌های روستایی دارد.

احیای تعاونی‌های روستایی، رویکرد نوین برای تقویت بخش کشاورزی مراغه
نماینده مجلس: سفر رییس سازمان تعاون روستایی کشور به مراغه مصوبه‌های قابل توجه در پی دارد

وی با تاکید بر اینکه این شهرستان‌ها از ظرفیت قابل توجهی در بخش کشاورزی برخوردار است، اضافه کرد: برای تسریع در توسعه این منطقه باید به این ظرفیت‌ها توجه شود.

وی ادامه داد: شرکت‌های تعاونی ورستایی می‌تواند نقش مهمی در اقتصاد محلی داشته باشد اما بی‌مهری‌های گذشته موجب شده است تا این شرکت‌ها با وضعیت مطلوب فاصله زیاد داشته باشد.

نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: وضعیت شرکت‌های تعاونی روستایی مراغه و عجب‌شیر اخیرا به سازمان مربوطه گزارش شد و پس از برگزاری جلسات مختلف، رییس سازمان در روز جاری به این شهرستان‌ها سفر کرد.

یه گفته «موسوی» با تصمیم‌های که در حضور رییس سازمان تعاون روستایی کشور اتخاذ شد، افق روشنی پیش‌روی این شرکت‌ها قرار می‌گیرد که خروجی آن توسعه بخش کشاورزی است.

وی با اشاره به اینکه حدود ۲۵ هزار نفر در شرکت‌های تعاون روستایی مراغه عضویت دارند، افزود: با فعال شدن این شرکت‌ها که در راستای تحقق شعار سال است، ما شاهد رشد روزافزون بخش کشاورزی شهرستان خواهیم بود.

شرکت‌های تعاونی روستایی مراغه ۲۵ هزار نفر عضو دارد و این تعداد باید منتظر روزهای خوش اقتصادی باشند

«موسوی» با تاکید بر اینکه حدود ۷۰ درصد از اقتصاد شهرستان مراغه بر پایه کشاورزی استوار است، افزود: یکی دیگر از مولفه‌ها برای توسعه بخش کشاورزی شهرستان هم تکمیل زنجیره‌های تولید است و سازمان تعاون روستایی در این زمینه هم می‌تواند نقش‌آفرین باشد.

وی تصریح کرد: صنایع تبدیلی در شکل‌گیری این زنجیزه نقش اساسی دارد و بر همین اساس با مساعدت سازمان تعاونی روستایی، عملیات اجرایی چند مورد از این صنایع به‌زودی آغاز می‌شود.

وی ادامه داد: حمایت از سرمایه‌گذاران صنایع تبدیلی در اولویت کارهای شهرستان قرار دارد و از تمام سرمایه‌گذاران این بخش حمایت می‌شود زیرا ظرفیت‌های منحصربفردی در بخش کشاورزی مراغه مهیاست.

مصوبه‌هایی برای احیای تعاونی‌های روستایی مراغه

معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان تعاون روستایی ایران نیز در حاشیه حضورش در مراغه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: پیرو دعوت نماینده مردم و پس از تشکیل یک جلسه در تهران به مراغه سفر کردم و در این سفر برای احیای ساختار قدیمی تعاونی‌های روستایی برنامه‌ریزی شد.

«ایوب فصاحت» با بیان اینکه نماینده مردم منطقه نیز اعتبار مورد نیاز برای اجرای این برنامه را در مجلس شورای اسلامی پیگیری می‌کند، افزود: تشکیل شرکت تعاونی دیم‌کاران برای مراغه و عجب‌شیر در این سفر مصوب شد.

وی با بیان اینکه مراغه و عجب‌شیر جزو اولین شهرستان‌های کشور به شمار می‌رود که تعاونی دیم‌کاران در آنها تشکیل می‌شود، ادامه داد: این تعاونی‌ها در قالب طرح ملی جهش تولید در دیم‌زاها که در سطح کشور در حال اجراست، می‌تواند مورد حمایت قرار گیرد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی: به زودی تعاونی دیم‌کاران در مراغه و عجب‌شیر تشکیل می‌شود

«فصاحت» در مورد اشتغال زنان نیز بیان کرد: طبق مصوبه‌های این سفر، زنان پرتلاش منطقه هم با عضویت در تعاونی‌های روستایی از تسهیلات بانکی بهره‌مند می‌شوند.

به گفته وی چندین واحد فرآوری از جمله پوره سیب با محوریت اتحادیه‌های مرکزی و اتحادیه باغبانی مراغه نیز راه‌اندازی می‌شود تا سیب‌های درجه یک تا سه این شهرستان فرآوری شود.

وی اضافه کرد: همچنین سهمی از سیب ممتاز مراغه هم به میوه شب عید کشور اختصاص می‌یابد تا بخشی از مشکل فروش این محصول در مراغه رفع شود.

احیای تعاونی‌های روستایی، رویکرد نوین برای تقویت بخش کشاورزی مراغه
سهمی از سیب ممتاز مراغه هم به میوه شب عید کشور اختصاص می‌یابد

به گفته «فصاحت» مشکلات برخی از تعاونی‌های روستایی مراغه نیز در این سفر بررسی و رفع شد که از آن جمله می‌توان به اختصاص ۲۵۰ میلیاد ریال تسهیلات به اتحادیه تعاونی‌های مرغ‌های تخمگذار اشاره کرد.

وی بیان کرد: در این سفر یک واحد مرغداری و تعدادی از سردخانه‌های مراغه هم مورد بازدید قرار گرفت و مقرر شد تا جلسات ماهانه با تعاونی‌ها و اتحادیه‌ها در حضور نماینده و فرماندار مراغه تشکیل، و مشکلات بررسی شود تا یک نظام مدیریتی مبتنی بر اقتصاد تعاونی در شهرستان شکل بگیرد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی این را هم بیان کرد: یک برنامه کوتاه مدت ۲ هفته‌ای و میان مدت یکی ۲ ماهه نیز برای مراغه تدوین می‌شود تا زمینه برای اجرای یک برنامه بلندمدت فراهم شده و مراغه و عجب‌شیر به الگویی برای مدیریت بخش کشاورزی مبتنی بر تعاونی‌های روستایی در سطح کشور تبدیل شود.

به گزارش ایرنا در این سفر مراغه و عجب‌شیر به عنوان الگوی نقش‌آفرینی شرکت‌های تعاونی‌ روستایی کشور انتخاب شد تا این شرکت‌ها به مجرای اصلی مشارکت مردم در جهش تولید ارتقا یابند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha