به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدرضا کشاورزیان روز سهشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این اعتبار برای پوشش ۹۰ هکتار عرصه جنگلی احیایی شهرستان تعیین شده است که باید هرچه زودتر جذب شود.
وی با اشاره به اینکه مراقبت، آبیاری و حصارکشی نهالهای کاشته شده در عرصههای جنگلی برعهده منابع طبیعی و آبخیزداری است، ابراز کرد: در نخستین سال اجرای طرح کاشت مردمی یک میلیارد درخت در کشور، سهم نهالکاری در عرصههای جنگلی در قالب احیا و غنیسازی جنگلهای هیرکانی، ۵۰ هکتار از گونههای پهن برگ بومی بود که با موفقیت زیر پوشش طرح نهالکاری از گونههای پهن برگ شامل بلوط، ون، افرا، زرشک وحشی و گلابی وحشی قرار گرفت.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شاهرود ادامه داد: مناطق اجرا شده طرح احیا و غنیسازی جنگلهای هیرکانی شهرستان شامل سحرگاه، محمد چفت و دراز نو است.
پیشتر کشاورزیان اعلام کرده بود که در نخستین سال اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، این اداره با استفاده از ظرفیت نهالستان چغولگیر توانست بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار نهال گونههای فضای سبز و جنگلی تولید کند که علاوه بر نیاز شهرستان به سایر استانها هم ارسال شد.
به گزارش ایرنا، طرح مردمی «کاشت یک میلیارد درخت» از سال ۱۴۰۱ در کشور به اجرا درآمده است. به اعتقاد کارشناسان منابع طبیعی و آبخیزداری، تخریب جنگل در شهرستان شاهرود باتوجه به حفاظت و قرق انجام شده کاهش داشته است اما وجود خشکسالی، آفات و بیماری درختان، آتشسوزی، فشردگی خاک به خاطر حضور زیاد گردشگر در طبیعت از جمله عوامل اصلی تخریب کیفی جنگل به شمار میرود.
شاهرود با چهار میلیون هکتار وسعت عرصههای منابع طبیعی، چندین هکتار از جنگلهای هیرکانی کشور را در خود جای داده است که از منطقه ابر شروع و تا مرزهای منابع طبیعی شهرستان علی آباد کتول ادامه دارد.
وسعت مراتع و عرصههای بیابانی شهرستان شاهرود به ترتیب حدود یک میلیون و ۷۵۰ هزار هکتار و ۲ میلیون ۳۰۰ هزار هکتار است.
از ۹.۷ میلیون هکتار وسعت استان سمنان، ۵۵ درصد نواحی بیابان و خشک، ۳۸.۵ درصد مراتع، ۲ درصد اراضی کشاورزی و سه و ۶ دهم درصد جنگل است.
نظر شما