حدود ۱۲ هزار خدمت بهداشتی و درمانی در استان کرمانشاه به زائران اربعین ارائه شده است

قصرشیرین- ایرنا- رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از ارائه ۱۱ هزار و ۵۷۸ مورد خدمات بهداشتی و درمانی به زائران اربعین حسینی در این استان خبر داد و گفت: مرکز فوریت‌های پزشکی و خدمات سلامت ثارالله در نقطه صفر مرزی خسروی اکنون آماده خدمت‌رسانی به زائران اربعین است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر قباد محمدی روز یکشنبه در حاشیه بازدید از مرز خسروی با بیان اینکه خدمت به زائران اربعین یک افتخار و سعادت است، افزود: تاکنون برای بیش از ۲ هزار مددجو خدمات درمانی ارائه شده و بیش از ۹ هزار مورد نیز بازرسی های بهداشت محیطی توسط نیروهای فعال این حوزه انجام شده است.

او اظهار کرد: این مرکز با زیربنای ۲ هزار متر مربع دارای ۲ بخش بستری مردان و زنان، اتاق مامایی، سه اتاق پزشک، داروخانه، آزمایشگاه و تریاژ است ضمن اینکه واحد EOC مجهزی در طبقه دوم این ساختمان آماده مدیریت حوادث است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه از حضور فعال و مستقیم ۲۰۰ نیرو و نیز آماده باش و فعالیت غیر مستقیم ۸۰۰ نیروی اورژانس در بحث اربعین امسال خبر داد و گفت: تعداد کل مددجویان و مراجعین به این نیروها از ۱۵ مردادماه جاری تاکنون ۲ هزار و ۷۸ نفر بوده که ۹۸۵ نفر از این افراد مربوط به مرکز فوریت های پزشکی ثارالله است.

محمدی ادامه داد: از بیستم مرداد تاکنون ۱۶ هزار و ۵۳۲ زائر هنگام ورود و خروج از نقطه صفر مرزی خسروی از نظر بیماری های واگیر مورد سنجش قرار گرفته اند که از این تعداد پنج هزار و ۳۰۶ نفر مورد ارزیابی طی ۲۴ ساعت گذشته بوده است.

به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، ۱۲۰ وسیله امدادی نیز در ایام اربعین اباعبدالله الحسین(ع) آمادگی ارائه خدمت به زوار را دارند که از این تعداد ۱۰۸ دستگاه آمبولانس، پنج دستگاه اتوبوس آمبولانس، پنج دستگاه موتورلانس و ۲ فروند بالگرد است.

او با بیان اینکه در کل استان ۷۶ پایگاه شهری و جاده‌ای و یک پایگاه اورژانس هوایی داریم، گفت: از ورودی کنگاور تا پایانه مرزی خسروی ۳۰ پایگاه فعال داریم که ۱۷ پایگاه در کانکس ها در مسیر اربعین قرار دارند و در صورت نیاز به خدمات اورژانس هوایی نیز از طریق بالگرد مصدومان یا بیماران به بیمارستان طالقانی کرمانشاه منتقل می‌شوند که اکنون ۲ فروند بالگرد یکی در قصرشیرین و دیگری در کرمانشاه آماده خدمت رسانی است.

وی اضافه کرد: ۲ اتاق سرد نیز در نقطه صفر مرزی اکنون در حال ارائه خدمت به زائران است و بازرسان بهداشت محیط نیز نظارت های بهداشتی خود را بر مراکز تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی، اماکن عمومی، مراکز اقامتی، سامانه های آبرسانی، موکب ها و ایستگاه صلواتی تشدید کرده اند.

محمدی افزود: تاکنون بیش از ۹ هزار و ۵۰۰ بازرسی توسط بازرسان بهداشت محیط دانشگاه با فعالیت ۱۵۰ بازرس در قالب ۷۰ تیم از ورودی کنگاور تا مرز خسروی انجام شده است.

وی همچنین با بیان اینکه بیش از۶ هزار نیروی پزشکی و پیراپزشکی در تمام شیفت های کاری به صورت ۲۴ ساعته آماده پذیرش و ارائه خدمات در مراسم پرشکوه اربعین حسینی هستند، گفت: ۱۹ بیمارستان دانشگاهی، ۲ بیمارستان تامین اجتماعی و سه بیمارستان نظامی نیزدر حال آماده باش کامل است.

به گزارش ایرنا؛ قصرشیرین در غرب کرمانشاه با بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و افزون بر ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.

مرز خسروی در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت کشور عراق و سپس بندر حلب در سوریه و ساحل دریای مدیترانه بود.

خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانون مهم تردد مسافر و زائر ایرانی و عراقی است.

قصرشیرین ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت دارد و زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می‌کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می‌رسند، همچنین پیش از زیارت امام حسین به امامان مدفون در کاظمین و سامرا مشرف می‌شوند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha