به گزارش خبرنگار ایرنا، یوسف نوری روز دوشنبه در مراسم انعقاد تفاهم نامه خرید کالاهای اساسی مازندران توسط سازمان اتکا در استانداری مازندران اظهار کرد: همه این تلاش ها برای حذف واسطه است که نفع آن به تولید کننده و مصرف کننده خواهد رسید.
وی افزود: همه دستگاه های مرتبط باید تلاش کنند این تفاهم نامه به مرحله اجرا برسد و کشاورزان مازندرانی هم برنج خود را به سازمان اتکا بفروشند.
نوری با اشاره به اینکه در این ساز و کار نقش جهاد کشاورزی و سازمان تعاون روستایی بسیار برجسته است، اظهار کرد: با هماهنگی های انجام شده بانک کشاورزی در این فرایند مشارکت خواهد کرد.
استاندار مازندران ادامه داد: قیمت گذاری ها برای برنج و کالاهای دیگر باید به گونه ای باشد که برای کشاورز صرفه اقتصادی داشته باشد و از طرف دیگر خریدار با رغبت بتواند این کالا را خرید کند.
وی با اشاره به اینکه اجرای این طرح برای نخستین بار در مازندران انجام می شود، ادامه داد: بدون تردید در سالهای پیش رو این امر با جدیت بیشتری ادامه پیدا خواهد کرد.
نوری ادامه داد: در گام نخست خرید برنج کشاورزان مازندرانی در دستور کار سازمان اتکا قرار خواهد گرفت و در مرحله بعد کالاهای اساسی دیگر به سبد خرید این سازمان اضافه خواهد شد.
وی یادآور شد: در مجموعه بالا دستی سازمان اتکا هم ظرفیت های وجود دارد که می توان در فرایند اصلاح و افزایش تولید به نفع کشاورزان این استان استفاده کرد.
مازندران با داشتن ۴۶۰ هزار هکتار زمینهای زراعی و باغی سالانه ۷۲ نوع محصول کشاورزی را تولید میکند. تولید بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن برنج، ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن مرکبات و انواع محصولات باغی در مازندران سبب شده که این استان به عنوان قطب تولید محصولات باغی و کشاورزی کشور همواره مورد توجه باشد.
برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون ۶۰۰ هزارتن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین میشود. استان مازندران تولید کننده ۷۲ نوع محصول زراعی و باغی است که در تولید ۱۵ محصول رتبه اول تا سوم را دارد.
نظر شما