به گزارش ایرنا، شهرام کلانتری روز سه شنبه در آیین روز داروساز که در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، مدیریت حوزه غذا و دارو را پیچیده توصیف کرد و افزود: در برخی از شهرها تعداد داروخانهها به نسبت جمعیت از استانداردهای کشورهای اروپایی پیشی میگیرد.
وی با انتقاد از اینکه توسعه فضاهای آموزشی متناسب با بازارهای شغلی نیست، گفت: ما انتقاداتمان را نسبت به سازمان غذا و دارو گفتهایم و میگوییم. اما این سازمان مقصر نیست. مقصر نهادهایی هستند که تخصصی در این حوزه ندارند و پاسخگو هم نیستند. آنها مداخله و کار را خراب میکنند.
کلانتری ادامه داد: ما انتقاداتمان را نسبت به سازمان غذا و دارو گفتهایم و میگوییم. اما این سازمان مقصر نیست.
وی تصریح کرد: در برخی مناطق شمال شهر تهران به ازای هر ۲۵۰۰ نفر یک داروخانه وجود دارد در حالی که در جنوب شهر تهران اصلا داروخانه جدیدی تاسیس نشده است.
حق فنی داروخانهها تثبیت شد
سیدحیدر محمدی رئیس سازمان غذا و دارو نیز در این مراسم گفت: یکی از چالشهای بزرگ ما این بود که میخواستند حق فنی داروخانهها را حذف کنند؛ این درخواستی غیرمنطقی بود زیرا در همه دنیا به عناوین مختلف این وجه را به عنوان زحمتی که پزشک متخصص داروخانه میکشد، لحاظ می کنند.
وی افزود: با تلاش های صورت گرفته حق فنی به همت فعالان حوزه دارو در بودجه سال ۱۴۰۳ نهادینه و در برنامه هفتم پیشرفت هم مصوب شد.
محمدی تصریح کرد: سر بحث موروثی بودن داروخانهها هم مدتی درگیر بودیم و برخی افراد از طریق ارث پدری صاحب داروخانه میشدند. همچنین یکی دیگر از چالشهای ما حذف الزام داروسازان بود که درخواست ماده ٩١ کردهایم و امیدواریم بتوانیم آن را اصلاح کنیم. راهکار کوتاه مدت آن بود که بر اساس امتیازبندی پروانه برای غیر داروسازان صادر شود.
سر بحث موروثی بودن داروخانهها هم مدتی درگیر بودیم و برخی افراد از طریق ارث پدری صاحب داروخانه میشدندمحمدی راهاندازی پیشخوانهای سازمان غذا و دارو و انتشار آمارنامه را از دیگر اقدامات این سازمان نامید و گفت: ٣٠ دانشکده داروسازی در کشور وجود دارد که ٣٣ هزار داروساز فارغ التحصیل را تحویل جامعه داده است. اکنون ١٣ هزار دانشجو در آن ها مشغول به تحصیل هستند.
نیروی انسانی، مهمترین سرمایه سازمان غذا و دارو
در این مراسم همچنین غلامحسین صادقیان مدیرکل داروی سازمان غذا و دارو مهمترین مشکل داروی کشور را نقدینگی دانست و گفت: خوشبختانه در دولت جدید، دکتر ظفرقندی دارو را از اولویتهای وزارتخانه بهداشت قلمداد کرده است. امید داریم که سایر بخشهای دولت نیز درک و همراهی لازم را در این حوزه داشته باشند.
وی مهمترین سرمایه سازمان غذا و دارو را نیروی انسانی متعهد و متخصص دانست و گفت: این عزیزان به رغم مشکلات موجود در سازمان ماندهاند و فرآیندهای تولید و تامین دارو را دنبال میکنند.
صادقیان گفت: سازمان محدودیتهایی را در زمینه جذب نیروی متخصص با توجه به سیاست های انقباضی دولت در جذب نیروی انسانی دارد. در صددیم با برون سپاری و از طریق فراخوان از ظرفیت بخش خصوصی در این رابطه استفاده کنیم.
باید از هم حمایت کنیم
ابراهیم هاشمی رئیس هیات مدیره انجمن صنعت پخش، دیگر سخنران این مراسم گفت: در ۲ هفته اخیر بیش از سه و نیم میلیون نفر به پیادهروی اربعین رفتند. چه از نظر تعداد زائران و چه از نظر شدت گرما، بی نظیر بود. آیا گزارشی دست ما رسید که حتی یک نفر دارویی بخواهد و دستش نرسد؟
وی تصریح کرد: ما بازوی اجرایی اجرای عدالت در تمام کشور هستیم تا دارو به یک قیمت و به یک کیفیت در سراسر کشور توزیع شود.
هاشمی گفت: ما زنجیره دارو، باید دو نکته را مد نظر داشته باشیم؛ نخست اینکه کنار هم بایستیم و از هم حمایت کنیم تا یک صدا از این زنجیره بیرون بیاید. دوم این که شان سازمان غذا و دارو را حفظ کنیم.
نظر شما