به گزارش ایرنا، خشکسالی و بحران آب در خراسان شمالی موضوع تازهای نیست و سال ها است که هشدارهای زیادی درباره تبعات آن و لزوم مبارزه جدی با آن داده می شود.
خراسان شمالی سال ها است که با خساست آسمان روبه رو است و همواره جایگاهی ناخواسته برای خود در میان استان های دارای تنش آبی دست و پا کرده است.
خشکسالی در سال های اخیر آن چنان در ریشه و جان این خطه نفوذ کرده که درختان، چشمه ها، قنات ها، چاه های استان و دام ها از آسیب آن در امان نمانده و تامین آب شرب همواره دغدغه ای برای بسیاری از روستانشینان استان شده است.
دغدغه ای که این روزها با اجرای طرح جهاد آبرسانی در حال رفع شدن است و روستاها یکی پس از دیگری از شر بختک خشکسالی نجات می یابند.
براساس آمار مسوولان خراسان شمالی شمار روستاهایی که با کم آبی دست و پنجه نرم میکنند به ۲۰۰ روستا میرسد که از این تعداد به ۸۰ مورد آن با تانکر آبرسانی میشود که اخیرا ۷۴ روستای این خطه با اجرای طرح های آبرسانی از آب شرب پایدار و بهداشتی بهره مند شدند.
هزینه ۲ هزار میلیارد ریالی برای تامین آب
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی در این باره می گوید: ۱۵ طرح آبرسانی روستایی و عملیات اصلاح و بازسازی شبکه آبرسانی در ۵۹ روستای استان در سالجاری اجرایی شد.
رضا عطایی می افزاید: عملیات آبرسانی و اصلاح و بازسازی شبکه آبرسانی در ۷۴ روستای استان انجام شد که برای اجرای این طرح ها اعتباری بالغ ۲ هزار میلیارد ریال هزینه شده است.
وی ادامه می دهد: این طرح ها در قالب حفر و تجهیز چاه، آبرسانی به روستاها، تامین آب شرب و اصلاح و توسعه شبکه توزیع روستایی اجرا شد.
عطایی عنوان می کند: آبرسانی به روستای «آبچور» و تامین آب شرب روستای «علی آباد» بجنورد، آبرسانی به مجتمع هشت روستایی «زیدرسرانی» و روستای «بی بهره» از جمله طرح های مهم بهره برداری شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی می گوید: روستاهای «حصارچه» و «گوی نیک» در شهرستان رازوجرگلان نیز از نعمت آب پایدار بهره مند شدند.
عطایی یادآور می شود: حفر و تجهیز ۲ حلقه چاه در روستاهای «نقاب» و «مفرنقا» در شهرستان فاروج و همچنین اجرای خط انتقال، اصلاح، بازسازی و توسعه شبکه توزیع روستایی به طول ۱۸۱ کیلومتر از طرح های روستایی بهره برداری شده در هفته دولت امسال است.
خراسان شمالی در منطقه خشک و نیمه خشک ایران قرار گرفته است که علاوه بر این موضوع در دهه های اخیر وقوع پدیده تغییر اقلیم، یکی از عوامل تاثیرگذار بر منابع آبی این استان بوده است.
۳۵۸ هزار و ۲۹۸ مشترک آب و فاضلاب در سطح استان از خدمات این شرکت بهره مند هستند.
نظر شما