۱۳ شهریور ۱۴۰۳، ۱۳:۵۵
کد خبرنگار: 957
کد خبر: 85586531
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

فاضلاب روستاهای حوضه آبریز تالاب زریبار مریوان ساماندهی شد

سنندج- ایرنا- مدیرعامل شرکت آبفا کردستان گفت: فاضلاب ۱۰ روستای حوضه آبریز تالاب (دریاچه) زریبار مریوان به طور کامل جمع آوری شد و اکنون به تصفیه خانه فاضلاب این شهر منتقل می شود.

به گزارش ایرنا، محمد فرهاد روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: چندین دستگاه در زمینه حفاظت از دریاچه زریبار مسئولیت دارند و رسالت شرکت آبفا کردستان نیز ساماندهی فاضلاب روستاهای اطراف این دریاچه بود که این امر محقق شده است.

وی افزود: ۱۰ روستا شامل هشت روستا در ضلع غربی و سه روستا در ضلع شرقی در حوضه آبریز این دریاچه هستند و از چندین سال قبل در راستای اجرای برنامه جامع حفاظت از تالاب، برنامه جمع آوری و انتقال و تصفیه فاضلاب این روستاها را در دستور کار قرار دادیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کردستان یادآور شد: در حال حاضر و با اقدامات انجام گرفته فاضلاب این ۱۰ روستا که در مجموع جمعیتی معادل ۱۳ هزار نفر را دارند، جمع آوری و به تصفیه خانه فاضلاب شهر مریوان منتقل می شود.

فرهاد با تأکید بر اینکه حفظ این تالاب مسئولیتی همگانی است، اضافه کرد: در منطقه موسوم به استادیوم شهر مریوان نیز سرریز فاضلاب وارد دریاچه زریبار می شد که با اجرای کانال بتونی به طول یک کیلومتر این فاضلاب از حوضه آبریز تالاب زریبار منتقل شد.

دریاچه بین المللی زریبار مریوان دارای یک هزار و ۲۰۰ هکتار نیزار، سه هزار و ۴۰۰ هکتار پناهگاه حیات وحش و ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار تالاب است و هفتمین تالاب ثبت شده ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در کنوانسیون بین المللی رامسر است که فرآیند ثبت آن از یک دهه پیش آغاز شده بود.

طول دریاچه زریبار حدود پنج کیلومتر و عرض آن حدود ۱.۶ کیلومتر، وسعت تالاب به دلیل تغییرات حجم آبی در فصول مختلف متغیر و حداقل و حداکثر عمق آن به ترتیب ۲ و ۶ متر است.

زریبار در یک دره طولی وسیع قرار دارد و از ۲ طرف غرب و شرق با کوه‌های پوشیده از جنگل احاطه شده و پوشش غالب اراضی منطقه را جنگل و بیشه‌زارهای نیمه انبوه تشکیل می‌دهد که گونه غالب جنگلی آن بلوط ایرانی است.

گیاهان شناوری چون سراتوفیلیوم، سریوفیلیوم و گونه‌هایی از گیاهان خاردار و گونه‌های نی، هزارنی، بارهنگ آبی، نیلوفر آبی، علف هفت بند، پیچک ها، لویی، بزواش، جگن و نعناع پوشش گیاهی این تالاب را تشکیل می‌دهد.

سیاه ماهی خالدار، سیاه ماهی معمولی، عروس ماهی و ماهی گامبوزیا از جمله گونه‌های بومی و ماهی آمور سفید، کپور آیینه ای، کپور معمولی، کپور سرگنده (بیگ هد) و فیتوفاک از جمله گونه‌های غیربومی این دریاچه است.

شهرستان مرزی مریوان در فاصله ۱۲۰کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha