بی‌توجهی نتانیاهو و هزینه‌های کمرشکن جنگ، زندگی را سخت کرده است

تهران- ایرنا- همزمان با افزایش روزافزون هزینه های اقتصادی جنگ غزه برای رژیم صهیونیستی، بی توجهی «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر این رژیم نسبت به گرانی و افزایش تورم، صدای رسانه های اسرائیل را درآورده است.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از شبکه المیادین، رسانه های رژیم صهیونیستی، افزایش شاخص های تورم و گرانی زندگی در سرزمین های اشغالی و بی توجهی کابینه نتانیاهو به خسارت های اقتصادی جنگ در نوار غزه را از عواملی می دانند که تفکر در ادامه یا توقف جنگ در نوار غزه را ضروری کرده است.

پایگاه صهیونیستی «مکان» نوشت: برخلاف پیش بینی ها و ارزیابی های گذشته، نرخ افزایش تورم در چند ماه گذشته به گونه ای بوده که احتمال کاهش نرخ سود بانکی را از بین برده است.

این پایگاه خبری اضافه کرد: براساس اعلام اداره مرکزی آمار، هزینه اقلام مصرفی در ماه ژوئیه (تیر و مرداد) در یک جهش ناگهانی از ۳.۶ درصد بالاتر رفت.

براساس گزارش پایگاه «مکان»، بانک رژیم اسرائیل و تحلیلگران صهیونیست افزایش تورم را نیم درصد پیش بینی کرده بودند، ولی در یک اتفاق غیرمنتظره، نرخ تورم در ماه اوت(مرداد- شهریور) با افزایش۳ درصدی روبرو شد.

براساس آمارهای موجود، بخش مسکن با افزایش ۵.۸ درصدی، سبزیجات با افزایش ۱۳.۲ درصدی، مواد غذایی ۰.۳ درصدی، حمل و نقل ۲.۸ درصدی و آموزش ۰.۵ درصدی روبرو بوده است.

بر این اساس، میانگین سالانه افزایش قیمت ها به حدود ۶ درصد رسیده و درصورت ادامه این روند، میانگین افزایش قیمت ها به ۱۰ درصد خواهد رسید.

روزنامه «هاآرتص» نیز با انتقاد از وضعیت اقتصادی موجود نوشت: طولانی و پرهزینه ترین جنگ تاریخ اسرائیل، هزینه های بیشتری را برای زندگی در آن تحمیل و فرصت های کاهش نرخ سود بانکی را به شدت کم کرده است.

هاآرتص افزود: تنها موضوع مثبت این است که بانک اسرائیل از ترس سرکوب فعالیت های اقتصادی، نرخ بهره را افزایش نمی دهد.

این روزنامه، شاخص گرانی زندگی را «شاخص جنگ» نامید و اضافه کرد: طولانی و خسارت بارترین جنگ در تاریخ اسرائیل نه تنها هزینه های نظامی و امنیتی و پرداخت خسارت های جانی و مالی به قربانیان را به شدت افزایش داده، بلکه به گرانی زندگی نیز منجر شده است.

هاآرتص ادامه داد: از زمان ترور «فواد شکر» (فرمانده شهید حزب الله) در بیروت و «اسماعیل هنیه» (رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس) در تهران و ترس شرکت های هواپیمایی خارجی، بهای بلیط پروازهای خارجی ۲۲.۱ درصد افزایش یافته است.

این روزنامه افزود: همه این شاخص ها، برغم تاثیر شدیدی که بر زندگی شهرک نشین ها دارد، اعضای کابینه نتانیاهو را ناراحت نمی کند و تاثیری در دیدگاه آن ها نسبت به ادامه جنگ ندارد.

به گزارش ایرنا، موسسه اعتبارسنجی «فیچ» ۲۳ مردادماه ۱۴۰۳در گزارشی، رتبه اعتباری رژیم صهیونیستی را از «پلاس الف» به «الف» کاهش داد و چشم‌انداز اقتصاد این رژیم را منفی‌ اعلام‌کرد.

این موسسه بین المللی اعلام کرد که به خاطر جنگ علیه غزه و تهدیدات ژئوپولیتیک علیه تل‌آویو، چشم انداز رشد اقتصادی رژیم اشغالگر مثبت نیست.

تحلیلگران موسسه فیچ پیش بینی کردند جنگ علیه نوار غزه تا سال ۲۰۲۵ ادامه یابد و درباره خطر گسترش جنگ به دیگر مناطق هشدار دادند.

این موسسه بین المللی اعتبارسنجی پیش بینی کرد که کسری بودجه رژیم صهیونیستی از ۴.۱ درصد در سال ۲۰۲۳ میلادی به ۷.۸ درصد در ۲۰۲۴ میلادی برسد.

موسسه اعتبارسنجی فیچ اعلام کرد که در میان‌مدت، بدهی های تل آویو، کماکان به میزان بیش از ۷۰ درصد تولید ناخالص داخلی آن خواهد بود.

کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز اخیرا اعلام کرد که جایگاه شهر تل‌آویو در میان شهرهای ثروتمند جهان ۱۷ پله سقوط کرده و در جایگاه چهل و هفتمین شهر جهان از نظر ثروت، قرار گرفته است.

این رسانه صهیونیستی، فرار سرمایه از تل‌آویو را در یک سال گذشته بالا اعلام کرد و نوشت: حدود ۳۰۰ سرمایه گذار با حداقل یک میلیون دلار سرمایه، پس از عملیات طوفان الاقصی، این شهر را ترک کرده اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha