به گزارش خبرنگار ایرنا، امروز همه دانشآموزان استان اردبیل راهی ۲ هزار و ۶۶۰ آموزشگاه و مدرسه شده و سال تحصیلی ۱۴۰۴ ـ ۱۴۰۳ را با حضور در حدود ۱۲ هزار کلاس درس آغاز کردند.
بر اساس اعلام مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل، علاوه بر آمادهسازی تمام مدارس استان ، ۱۸ هزار و ۷۵۰ معلم استان نیز برای آغاز سال تحصیلی جدید و تحصیل دانشآموزان این استان سازماندهی شده است.
استاندار اردبیل در آیین بازگشایی مدارس این استان، عزت و اقتدار کشور را مدیون جانفشانی جوانان در دوران دفاع مقدس و حفظ و پایداری آن را محصول تلاش جوانان مجهز به علم دانش دانست و گفت: این عزت و اقتدار کنونی کشور را باید بیش از پیش با سلاح علم حفظ کرده و ارتقا دهیم.
سیدحامد عاملی خواستار تلاش همه نوجوانان و جوانان برای قرار گرفتن کشور و ملت ایران در قلههای جهانی شد و افزود: امروز در جنگ اقتصادی تنها با برتری در عرصه علم و دانش می توانیم به اقتدار اقتصادی و تولید ثروت برسیم.
وی روز اول مهر را به علت عجین شدن این روز از سال با شروع به تحصیل برای کسب دانش و اقتدار علمی، مقدس خواند و بیان کرد: روز اول مهر موعد آغاز حرکت و تلاش جدید برای پیشرفت کشور است.
استاندار اردبیل همچنین اتحاد و همدلی را در کنار کسب علم و دانش روز از جمله علل پیشرفت و توسعه کشورها و جوامع مختلف برشمرد و اظهار کرد: مدرسه محل رشد علم و دانش و معلم عنصر اصلی آن است و بر همین اساس، جایگاه معلم و دانش در فضای کشور باید ارتقا یابد.
وی تاکید کرد: در دنیای کنونی تنها از طریق کسب دانش و فناوری نوین می توانیم به تولید ثروت پرداخته و اقتدار اقتصادی برای کشور کسب کنیم و به همین علت است که برخی کشورها درصدد جذب نخبگان علمی ما هستند تا علاوه بر تهی کردن ایران از ظرفیتهای پیشرفت، برنامههای خود را با بهرهگیری از نخبگان ما پیش ببرند.
عاملی اضافه کرد: امروزه تولید ثروت از طریق کسب علم و دانش اتفاق میافتد و در دنیای آینده هم اگر میخواهیم کشوری آباد و جامعهای قوی، ثروتمند و مقتدر داشته باشیم، باید از هماکنون بستر توسعه علمی و کسب دانش مفید و روزآمد را برای فرزندان خود فراهم کنیم.
وی خواستار تلاش همگانی به خصوص دانشآموزان در عرصه کسب دانش و فناوری روز شد و گفت: آینده کشور با وجود نخبگان علمی و جوانان باانگیزه روشن است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل نیز در آیین بازگشایی و آغاز سال تحصیلی جدید دانش آموزان اعلام کرد: این استان در حالی سال تحصیلی جدید را آغاز کرده که طبق برنامهریزی انجام شده، امسال برای دومین سال پیاپی کلاس بدون معلم نداریم.
کلامالله صفری در تشریح اقدامات انجام شده در اجرای پروژه مهر، از تدوین برنامه گام به گام بازگشایی مدارس شامل ۶۴ اقدام عملی خبر داد و گفت: این برنامه به شکل مطلوب اجرا و سال تحصیلی جدید با شرایط مطلوبی آغاز شد.
وی با اشاره به ثبتنام همه دانشآموزان به جز معدودی افراد در پایههای اول، هفتم و دهم تحصیلی افزود: برای بازگشایی مدارس در سال تحصیلی جدید در مناطق و نواحی آموزشی استان اردبیل، ۹ کارگروه تخصصی تشکیل شده و ثبتنام در مدارس بر اساس برنامه تدوین شده انجام شد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل بیان کرد: خرید کتب درسی و توزیع آن در همه مدارس انجام شده و در این زمینه مشکل جدی وجود ندارد و در مجموع استان اردبیل در مراحل آمادهسازی شرایط برای بازگشایی مدارس در سال تحصیلی جدید در رتبه ۶ کشوری قرار دارد.
وی با اشاره به اجرای مرحله کلاسبندی و ساماندهی نیروی انسانی و معلمان و صدور ابلاغ همه معلمان اظهار کرد: امسال نیز در اول مهرماه همانند سال گذشته استان اردبیل کلاس بدون معلم نداریم.
صفری با اشاره به کمبود ۲ هزار و ۱۰۰ معلم و نیروی انسانی در آموزش و پرورش استان اردبیل گفت: این کمبود حاد نیست و با استمرار خدمت همکاران در آستانه بازنشستگی ، به کارگیری بازنشستگان، جذب همکاران مجرب و استفاده از معلمان شاغل به شکل اضافه تدریس، کمبود نیروی انسانی مدیریت شده است.
وی بیان کرد: شعار امسال بازگشایی مدارس در این استان «همه با هم، یک صدا برای ایران قوی، مدرسه قوی» انتخاب شده و در اول مهرماه کمبود معلم و کسری نیروی انسانی نداریم.
مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل از انجام ثبت نام سرویس مدارس در سامانه سپند خبر داد و گفت: سال گذشته ۳۰ هزار نفر در این زمینه در حال جابجایی دانشآموزان بودند و امسال هم بستر لازم از سوی مدارس و شهرداریها فراهم شده است.
به گزارش ایرنا، در این آیین تعدادی از نخبگان علمی، آموزشی و ورزش دانشآموزی و نیز رتبههای برتر کنکور و نیز معلمان برگزیده مدارس اردبیل تجلیل شدند.
بر اساس اعلام کلامالله صفری مدیرکل آموزش و پروش استان اردبیل، به علت افزایش شمار دانشآموزان و فرسوده بودن تعدادی از مدارس موجود، این استان نیاز به ۶ هزار و ۸۰۰ کلاس درس جدید دارد.
بهگفته مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اردبیل، پنج شهرستان اردبیل، پارسآباد، اصلاندوز، خلخال و مشگینشهر در استان اردبیل در وضعیت بحرانی تامین فضای آموزشی قرار دارند و سرانه فضای آموزشی آنها پایینتر از میانگین کشوری است.
سرانه فضای آموزشی در استان اردبیل ۴.۲ متر مربع و حدود یک متر مربع کمتر از میانگین کشوری اعلام شده، این در حالی است که سرانه فضای آموزشی در شهرستان اردبیل که پذیرای نیمی از جمعیت ۲۶۵ هزار نفری دانشآموزان استان میباشد، کمتر از ۲ متر مربع است.
۲ نوبته شدن مدارس، تراکم بالای برخی کلاسهای درس و نیز بروز مشکل در تامین معلم و مربی آموزشی از جمله عوارض کمبود فضای آموزشی در استان اردبیل ذکر شده است.
نظر شما