به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس، وزارت دفاع روسیه در بیانیهای تصریح کرد: خدمه سامانه موشکی تاکتیکی «اسکندر» نیروهای مسلح روسیه، به مواضع یک فروند «هیمارس ام۱۴۲» نیروهای اوکراینی در منطقه «سومی» حمله موشکی انجام دادند.
این وزارتخانه با انتشار تصاویری از سرنگونی «هیمارس» آمریکایی، افزود که در این حمله یک راکتانداز چندگانه هیمارس، دو خودرو و خدمه پرتابگر منهدم شد.
از سوی دیگر، وزارت اورژانس روسیه امروز (یکشنبه) اعلام کرد که یک آتشنشان توسط پهپاد اوکراینی در منطقه «لوهانسک» که تحت کنترل روسیه است، کشته شد.
این وزارتخانه با اشاره به اینکه در این حادثه، ۲ آتشنشان دیگر نیز زخمی شدند، تصریح کرد: مواد منفجره این پهپاد زمانی منفجر شد که ویاچسلاو گلازونوف ۳۳ ساله، در حال خاموش کردن آتش ناشی از سقوط هواپیماهای بدون سرنشین در منطقه «نووایدار» بود.
در حالی که طرفین این مناقشه یعنی روسیه و اوکراین بارها اعلام کردهاند که هدف از حملات آنها، تنها مواضع مهم و کلیدی نظامی است و هیچ قصدی برای حمله به زیر ساختهای غیر نظامی ندارند، خبرگزاری «رویترز» امروز به نقل از ایهور ترخوف شهردار خارکیف گزارش داد که «نیروهای روسی شامگاه شنبه به یک ساختمان چند طبقه در دومین شهر بزرگ اوکراین حمله کردند که بر اثر آن ۲۱ نفر زخمی و برخی از ساکنان آپارتمان تخلیه شدند».
شهردار خارکیف در پیامرسان «تلگرام» مدعی شد که روسها یک بمب هدایتشونده مستقر کردهاند و به همین دلیل ۶۰ نفر از ساکنان این ساختمان تخلیه شدهاند.
در همین حال، ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهور اوکراین این حمله را محکوم کرد و بار دیگر خواستار دریافت تسلیحات بیشتر از سوی شرکای غربی این کشور برای مقابله با روسیه شد.
وی در شبکههای اجتماعی نوشت: «اوکراین به قابلیتهای دوربرد کامل نیاز دارد و ما در تلاش هستیم تا شرکای خود را در این مورد متقاعد کنیم».
بر اساس این گزارش، خارکیف که در ۳۰ کیلومتری مرز روسیه قرار داد، از فوریه ۲۰۲۲ (اسفند ۱۴۰۰) هدف حملات مسکو بوده است.
به گزارش ایرنا، ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه روز ۲۱ فوریه سال ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال «جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک» را در منطقه «دونباس» به رسمیت شناخت.
سه روز پس از آن یعنی پنجشنبه پنجم اسفند سال ۱۴۰۰، پوتین عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد و این جنگ همچنان ادامه دارد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند.
رئیسجمهوری اوکراین ماههاست که از متحدانش خواسته است تا به کییف اجازه دهند موشکهای غربی از جمله موشکهای آمریکایی و موشکهای موسوم به «سایه طوفان» ساخت انگلیس را به عمق خاک روسیه شلیک کند.
نظر شما