۳ مهر ۱۴۰۳، ۹:۲۱
کد خبرنگار: 965
کد خبر: 85605677
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

حرم دانیال نبی(ع) باید به قطب فرهنگی کشور تبدیل شود

دزفول - ایرنا - امام جمعه شوش گفت: حرم حضرت دانیال نبی(ع) باید به قطب فرهنگی در کشور تبدیل شود و در این زمینه همه دستگاه های فرهنگی و رسانه ای شهرستان ماموریت دارند.

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین سیدمرتضی مرعشی روز سه شنبه در شورای فرهنگ عمومی شوش در دفتر امام جمعه این شهر بیان کرد: شوش، شهر فرصت‌های فرهنگی کم نظیر از جمله حرم دانیال نبی(ع)، دعبل خزایی و یادمان‌های دفاع مقدس است که این ظرفیت‌ها به خوبی در کشور و استان معرفی نشده‌اند.

وی با تاکید بر ضرورت اتحاد میان دستگاه‌های این شهرستان ادامه داد: مدیریت یک شهرستان با امکانات و بودجه محدود و مشکل فراوان بسیار دشوار است که در چنین شرایطی انسجام و همدلی میان دستگاه‌ها می تواند گره گشایی مسایل و تسهیل کننده امور باشد.

امام جمعه شوش گفت: اقدام‌ها و طرح‌های عمرانی مهمی در این شهرستان در حال اجرا است که باید در کنار این طرح‌های زیرساختی، به مساله فرهنگ و کار فرهنگی در شوش توجه جدی شود.

کار مشترک و هماهنگی میان دستگاه های فرهنگی شوش ضروری است

حجت الاسلام مرعشی با اشاره به جایگاه معنوی و فرهنگی شوش بیان کرد: شوش، شهر دانیال نبی(ع) و معراج شهدای گرانقدری است که این ظرفیت‌ها باید در امور فرهنگی این شهرستان به طور جدی مورد توجه قرار گیرند.

وی کار مشترک و هماهنگی میان دستگاه‌های فرهنگی شوش را ضروری دانست و افزود: شورای فرهنگ عمومی شوش باید قرارگاه جریان سازی فرهنگی در این شهرستان باشد و در این راستا بهره گیری از تمام نخبگان و صاحب نظران فرهنگی مورد تاکید است.

تریبون نماز جمعه محلی برای مطالبه گری است

حجت الاسلام مرعشی تبیین دستاوردهای نظام مقدس جمهوری اسلامی را وظیفه ای همگانی دانست و گفت: تریبون نماز جمعه مکانی برای مطالبه گری از دستگاه ها بوده و قدردانی از مسوولان خدوم و تذکر به دستگاه‌های کم کار برای گره گشایی از مسایل است.

وی ادامه داد: شوش، شهرستانی فرهنگی است که باید این ظرفیت فرهنگی در تمام طرح‌ها و برنامه‌ها مورد توجه قرار گیرد.

امام جمعه شوش، وحدت میان مردم و مسوولان را مهمترین اولویت خود به عنوان امام جمعه اعلام و بیان کرد: امیدآفرینی و تبیین دستاوردها مهمترین ماموریت دستگاه‌های فرهنگی در این شهرستان است.

وی با تجلیل از خدمات امام جمعه سابق شوش گفت: حجت الاسلام علیزاده در پنج سال مسوولیت امامت جمعه شوش خدمات گسترده‌ای به این شهرستان ارایه کرد.

حرم دانیال نبی(ع) باید به قطب فرهنگی کشور تبدیل شود

مشکلات زیرساختی موجب غفلت از ظرفیت‌های فرهنگی شوش شده است

فرماندار شوش نیز در این نشست با اشاره به ظرفیت‌های بی‌بدیل فرهنگی این شهرستان گفت: متاسفانه وجود انبوه مشکلات زیرساختی موجب شده تا از ظرفیت‌های ممتاز فرهنگی شوش غفلت شود.

محسن حویزه ادامه داد: شوش با انبوهی از مشکلات زیرساختی مواجه بوده و این موجب غفلت از کار فرهنگی در این شهرستان شده است.

وی وحدت و انسجام دستگاه‌ها در این شهرستان را مورد تاکید قرار داد و بیان کرد: شوش دارای ظرفیت‌های متنوع فرهنگی، تاریخی، صنعتی، کشاورزی و دفاع مقدس است که کمتر شهرستانی تمام این ظرفیت‌ها را یکجا دارد.

باید صدای واحد از شوش شنیده شود

فرماندار شوش بیان کرد: صدای واحد از شوش باید در رسانه ها شنیده شود و این صدا باید متناسب با جایگاه جهانی این شهر در سطح بین المللی طنین انداز شود.

وی با بیان اینکه برگزاری رویدادهای فرهنگی بین المللی در شوش باید پیگیری شود، افزود: ایجاد کارگروه‌های مختلف ذیل شورای فرهنگ عمومی یکی از اقدام‌های موثر برای تدوین رویدادهای فرهنگی و هنری و کار منسجم و کارشناسی شده در این شهرستان است.

مفاخر و علمای بزرگ شوش به خوبی معرفی نشده‌اند

حویزه گفت: دستگاه‌های فرهنگی شوش باید دارای ماموریت مشخص فرهنگی باشند و در این زمینه بهره گیری از ظرفیت نخبگانی، دانشگاهی و فعالان فرهنگی این شهرستان ضروری است.

وی با بیان اینکه شهرستان شوش دارای مفاخر و علمای بزرگی است که در معرفی این ظرفیت‌ها کم کاری شده است، ادامه داد: امامت جمعه پدر معنوی شهرستان است و همه دستگاه‌ها همچون سرباز گوش به فرمان امام جمعه شوش برای پیشبرد امور فرهنگی هستند.

سند و تقویم فرهنگی شوش تدوین شود

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شوش نیز در این نشست، وحدت میان دستگاه‌ها را امیدآفرین دانست و گفت: بسیج، نماد وحدت و انسجام تمام قشرهای مختلف است و گره گشایی از مسایل جز با الگوگیری از فرهنگی بسیج ممکن نیست.

سرهنگ پاسدار مهدی طرفی افزود: تدیون سند فرهنگی شوش و تعیین ماموریت‌ها و شرح وظایف دستگاه‌ها به صورت مشخص باید در دستور کار شورای فرهنگ عمومی باشد.

وی ادامه داد: وجود یادمان عملیات غرورآفرین فتح المبین و فکه و حضور ۱۰ها هزار نفر از سراسر کشور در قالب راهیان نور در این یادمان‌ها از جمله ظرفیت‌هایی است که باید در تقویم فرهنگی این شهرستان برجسته شوند.

پیشنهاد ایجاد معاونت زیارتی در فرمانداری شوش

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شوش، این شهر را یک ملی شهر دانست و بیان کرد: شوش به دلیل جایگاه خاص موقعیتی بیش از ۲ ماه میزبان زائران اربعین است که این خدمت رسانی به خوبی معرفی نشده است.

وی افزود: ایجاد معاونت هماهنگ کننده امور زیارتی و سیاحتی در فرمانداری این شهرستان می تواند در انسجام بخشی به فعالیت‌ها و استفاده بهتر از ظرفیت‌های فرهنگی شهرستان موثر است.

تقویت امنیت پایدار جز با کار فرهنگی ممکن نیست

فرمانده انتظامی شوش نیز در این نشست با بیان اینکه فرهنگ عمومی با امنیت گره خورده است، گفت: ایجاد و تقویت امنیت پایدار جز با کار فرهنگی و مشارکت مردمی ممکن نیست.

سرهنگ محمد محمدی نسب ادامه داد: غفلت از کار فرهنگی موجب گرایش برخی از نوجوانان و جوانان به شبکه‌های معاند شده که این ناشی از کم کاری در بخش فرهنگی است.

وی با بیان اینکه ضعف کار فرهنگی در آسیب های اجتماعی به وضوح نمایان است، افزود: فتنه سال ۱۴۰۱ اگرچه آسیب زا بود ولی موجب شد تا دستگاه‌های متولی نسبت به ضعف‌های داخلی آگاه شوند و نسبت به ضعف و کم کاری در بخش فرهنگ چاره اندیشی کنند.

به گزارش ایرنا، شهر باستانی شوش از مراکز تمدن قدیم، از معروفترین شهرهای دنیا، پایتخت چند هزارساله تمدن عیلام و همچنین پایتخت زمستانی امپراطوری هخامنشی است. شوش که در شمال خوزستان قرار دارد به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی و آثار ارزشمند و منحصر به فرد تاریخی و مذهبی نظیر حرم دانیال نبی(ع)، آرامگاه دعبل خزاعی شاعر شهیر اهل بیت (ع)، آپادانا، آکروپل، شهر شاهی، شهر پیشه وران، کاخ اردشیر دوم، محوطه باستانی و اثر جهانی چغازنبیل در هفت تپه از مقصدهای مهم گردشگری ایران به شمار می‌رود.

شوش با وجود مناطق عملیاتی هشت سال دفاع مقدس و نیز مناطق گردشگری طبیعی چون جنگل و بیشه کرخه و نیز حرم حضرت دانیال نبی(ع) همچنین ۲ اثر ثبت جهانی چغازنبیل و محوطه باستانی یکی از مقاصد اصلی مسافران نوروزی و کاروان‌های راهیان نور است.

در این شهر تاریخی عیلامی‌ها، آشوری‌ها، هخامنشیان، سلوکیان، پارتیان، بابلی‌ها و ساسانیان حکمرانی داشته‌اند؛ شهر باستانی شوش در استان خوزستان در جنوب غربی ایران واقع است و از حدود سال چهار هزار و ۲۰۰ پیش از میلاد مسیح، نقشی کلیدی در روابط میان بین النهرین باستان و سرزمین ایران داشته است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha