به گزارش ایرنا از روابط عمومی هلدینگ پتروپالایش اصفهان مدیرعامل این مجموعه صنعتی روز سه شنبه در این آیین افزود: تمامی آثار مربوط به شهدای پالایشگاه اصفهان، عکسها، نگاتیوها، وسایل و لوازم به جای مانده از حملات رژیم بعث عراق در چند نوبت به پالایشگاه اصفهان، جمع آوری شده و در این موزه در معرض دید علاقمندان قرار گرفته است.
محسن قدیری با بیان اینکه تقارن هفته دفاع مقدس و بهره برداری از موزه دفاع مقدس در پالایشگاه اصفهان را به فال نیک میگیریم، ادامه داد: مراحل آماده سازی این موزه با تلاش شبانه روزی چند ماهه انجام شد و مورد بهره برداری قرار گرفت.
رییس حوزه مدیریت هلدینگ پتروپالایش اصفهان، نیز با اشاره به اینکه طرح احداث موزهها در پتروپالایش اصفهان در چند مرحله انجام شد ادامه داد: موزه ای شامل تجهیزات قدیمی از صنعت نفت و ماکت (نمونک) بزرگی از نمای پالایشگاه اصفهان در ساختمان روابط عمومی احداث شد.
ندا حاجی باقری، با اشاره به عمر این ماکت (نمونک) ساخته شده ادامه داد: این ماکت بسیار قدیمی بوده و مربوط به سال ۱۳۵۴ شمسی است که توسط مهندسان شرکت FLUOR در پالایشگاه اصفهان ساخته شد که در زمان حاضر نظیر و نمونه آن در کشور وجود ندارد و به گفته متخصصان ماکت سازی این اثر قدیمی و تاریخی بیش از ۵۰۰ میلیارد ریال ارزش گذاری شده است.
وی با اشاره به اینکه تمامی تجهیزات ارائه شده در موزه مسقف پالایشگاه اصفهان قدیمی و مربوط به سال ۱۳۵۴ است افزود: از همکاران شاغل و بازنشسته و همچنین عموم مردم ایران می خواهیم که هر گونه وسایل، مستندات، آثار عکس و تجهیزاتی که از پالایشگاه در دسترس دارند را برای ارائه در این موزه به دفتر حوزه ریاست هلدینگ پترو پالایش اصفهان تحویل دهند.
وی، با اشاره به اینکه کار احداث موزه در پالایشگاه اصفهان در سه مرحله و در مدت یکسال انجام شد ادامه داد: موزه مسقف شامل ماکت (نمونک) پالایشگاه، لوازم و تجهیزات پالایشگاهی، ابزارهای قدیمی و لوکس، لباس، تندیس، اسناد قدیمی و تاریخی، هدایایی اهداء شده به مدیران، کتاب و غیره است که هریک از آنها حرفهای بسیاری برای گفتن دارد.
حاجی باقری با اشاره به اینکه پالایشگاه شمالی اصفهان به عنوان یک موزه زنده به شمار میرود اضافه کرد: هیات مدیره پالایشگاه اصفهان اعتبار لازم برای انجام امور موزه ای را تخصیص داده است.
وی بیان کرد: احداث موزه باز در شهرک شهید محمد منتظری از دیگر اقدامات انجام شده است که در آن خودروهای مورد استفاده در دوران دفاع مقدس و در زمان بمباران پالایشگاه اصفهان به نمایش در آمده است.
رییس حوزه مدیریت هلدینگ پتروپالایش اصفهان با اشاره به اینکه ۲ خودروی آمبولانس و یک خودروی آتش نشانی که در زمان جنگ اقدام به خدمات رسانی برای مجروحان می کردند در موزه باز شهرک شهید منتظری قرار گرفتند افزود: در حال ایجاد سقف برای محافظت از خودرو ها در شرایط آب و هوایی هستیم تا آسیبی به این تجهیزات در فضای باز وارد نشود.
وی خاطرنشان کرد: موزه لوازم خانگی و منسوجات لوکس و قدیمی نیز در شهرک شهید منتظری ایجاد شده تا محلی برای بازدید خانوادههای کارکنان پالایشگاه اصفهان باشد و عموم مردم اصفهان و کارکنان پالایشگاه می توانند از موزه شهرک شهید محمد منتظری بازدید داشته باشند.
به گزارش ایرنا، ۳۱ شهریور تا ۶ مهر با عنوان «هفته دفاع مقدس» نامگذاری شده است.
پالایشگاه اصفهان با حدود ۳۰ نوع فراورده نفتی اصلی و ویژه در منطقهای به مساحت ۳۴۰ هکتار در شمال غربی اصفهان واقع و ظرفیت آن حدود ۳۷۵ هزار بشکه در روز است.
روزانه حدود ۱۴ میلیون لیتر بنزین «یورو ۵» و ۲۳ میلیون لیتر گازوییل «یورو ۵» در این پالایشگاه تولید میشود.
حدود ۲۵ درصد از سوخت مورد نیاز کشور از جمله بنزین و گازوییل در پالایشگاه اصفهان تولید میشود و ۱۷ استان در زمینه سوخت به این پالایشگاه وابسته هستند.
نظر شما