به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از خبرگزاری اکونومیک تایمز، محمد یونس، رییس دولت موقت بنگلادش در حاشیه هفتاد و نهمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد با جو بایدن رئیس جمهور آمریکا دیدار کرد.
ماه گذشته، پس از انتشار گفت وگوی شیخ حسینا واجد نخست وزیر مستعفی بنگلادش که آمریکا را به ایجاد فضای مسموم علیه خود متهم می کرد، واشنگتن اعلام کرد که هیچ نقشی در برکناری وی نداشته و ادعاهای مداخله واشنگتن را «آشکارا نادرست» خواند.
در جریان دیدار یونس و بایدن، بایدن «حمایت کامل خود از بنگلادش» را برای اجرای برنامه اصلاحات جدید اعلام کرد.
بر اساس بیانیهای که مقامات بنگلادشی به رسانهها ارائه کردند، یونس به بایدن درباره چگونگی قیام بنگلادش توضیح داد. از سوی دیگر کاخ سفید اعلام کرد بایدن انتصاب اخیر یونس به عنوان رئیس دولت موقت را تبریک گفته و از تعامل بیشتر بین دو دولت استقبال کرد.
یونس در دیدارهای جداگانه با جورجیا ملونی، نخست وزیر ایتالیا برای گفتوگو در مورد مسائل مربوط به مهاجران، تمرکز بر مسیرهای قانونی برای سفر و کار بنگلادشی ها در ایتالیا، ملاقات کرد. محور دیدار وی با جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا هم افزایش صدور روادید دانشجویی برای بنگلادشیها بود.
پیش از این، یونس در نشستی در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد بر نیاز فوری برای بازگرداندن مهاجران روهینگیایی تاکید و به چالش های مهمی که بنگلادش به دلیل حضور بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار روهینگیایی آواره از میانمار با آن مواجه بوده است، اشاره کرد.
وی خاطرنشان کرد در حالی که بنگلادش در میزبانی از روهینگیاییها همدلی نشان داده است، هزینه های مرتبط با این وضعیت - اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی - قابل توجه است.
یونس با تاکید بر اینکه بنگلادش به آستانه تحمل خود رسیده است، افزود: بازگشت به کشور تنها راه حل پایدار برای بحران جاری است
محمد یونس در ۸ اوت (۱۸ مرداد ۱۴۰۳) پس از فرار شیخ حسینا از کشور و انحلال پارلمان به عنوان رئیس دولت موقت بنگلادش سوگند یاد کرد.
این اولین سفر محمد یونس به آمریکا به عنوان رئیس دولت موقت است. به گفته وزارت امور خارجه بنگلادش، یونس در ۲۷ سپتامبر (۶ مهر) در مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی خواهد کرد.
نظر شما