به گزارش ایرنا، سجاد احدزاده که ریاست مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری را برعهده دارد، این سخنان را شامگاه جمعه در دوازدهمین نشست وزرای علوم، فناوری و نوآوری بریکس در مسکو بیان کرد.
وی همکاری در حوزههای نانوفناوری، زیست فناوری، انرژی و انرژیهای تجدیدپذیر، آب، اقتصاد دریا، امنیت غذایی، هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال را از حوزههای اولویتدار کشورمان در همکاری با گروه بریکس عنوان کرد.
احدزاده با ارائه پیشنهادها و ابتکارهایی برای ایجاد ساز و کارهای جدید در حوزههای مهم چون محیط زیست، تغییر اقلیم و حمل و نقل، آمادگی کشورمان برای میزبانی نشستهای آینده کارگروه اطلاعات مکانی و کاربردهای آن و کارگروه انرژی، انرژیهای تجدیدپذیر و کارآیی انرژی را اعلام کرد.
در این نشست که به ریاست وزیر علوم و آموزش عالی روسیه برگزار شد، نمایندگانی از جمهوری اسلامی ایران، چین، روسیه، هند، برزیل، آفریقای جنوبی، امارات متحده عربی، مصر و اتیوپی حضور داشتند.
روسای هیأتهای شرکت کننده به تبیین اولویتهای خود در زمینه علم، فناوری و نوآوری پرداختند و بیانیه پایانی نشست نیز به امضا نمایندگان کشورهای عضو رسید.
در این نشست عنوان شد که برزیل از ژانویه ۲۰۲۵ (دی ماه ۱۴۰۳) ریاست دورهای بریکس را برعهده خواهد داشت.
درباره گروه بریکس
گروه اقتصادهای نوظهور سال ۲۰۰۶ میلادی، در حاشیه شصت و یکمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک پایهگذاری شد. در آن زمان، وزیران امور خارجه روسیه، برزیل و چین و وزیر دفاع هند یک نشست ویژه جداگانه برای توافق بر سر توسعه همکاری های متنوع در یک چارچوب چهارجانبه را بررسی کردند.
نخستین اجلاس سران این گروه در سال ۲۰۰۹ میلادی در یکاترینبورگ روسیه برگزار شد که آنها در بیانیه مشترک نهایی، توافق کردند که گفتوگوها و همکاریهای منسجم، فعال، عملگرا، باز و شفاف را نه تنها به نفع کشورهای در حال توسعه و بازارهای نوظهور، بلکه برای ایجاد نظم جهانی هماهنگ که صلح پایدار و مشترک را تضمین میکند، توسعه دهند.
در آن زمان، از این گروه، بریک (BRIC) (متشکل از حروف نخست اسامی کشورهای برزیل، روسیه، هند و چین) یاد شد.
با پیوستن جمهوری آفریقای جنوبی در سال ۲۰۱۱، حرف س - "S" – (ابتدای نام South Africa ) به "بریک" اضافه شد.
.در اجلاس سران بریکس در آفریقای جنوبی در تابستان ۱۴۰۲، سیریل رامافوزا رئیس جمهور این کشور اعلام کرد که اعضای این گروه (متشکل از برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) تصمیم گرفته اند از آرژانتین، مصر، اتیوپی، ایران، عربستان سعودی و امارات برای عضویت کامل بریکس دعوت کنند.
رئیسجمهوری جدید آرژانتین پس از آن اعلام کرد که کشورش به این گروه نمیپیوندد. سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه که کشورش ریاست دورهای گروه بریکس را برعهده دارد، در پاسخ به پرسشی در این باره گفت: ما دعوت از آرژانتین را لغو نمی کنیم، این دعوت باقی می ماند. خواهیم دید که توسعه بیشتر بریکس چگونه پیش می رود و همکاران آرژانتینی ما درباره این موضوع چه نتیجه گیری خواهند کرد.
کشور روسیه به عنوان رئیس دوره ای گروه بریکس در سال ۲۰۲۴ حدود ۲۵۰ رویداد را در این چارچوب برنامه ریزی کرده است. مهمترین رویداد، اجلاس سران گروه بریکس است که اول تا سوم آبان ۱۴۰۳ در شهر کازان برگزار میشود.
در میان اعضای جدید، مشارکت عربستان سعودی در رویدادهای بریکس کمرنگ بوده است. به گفته کنستانتین کاساچف نایب رئیس شورای فدراسیون روسیه، ریاض همچنان در حال بررسی مشارکت در گروه بریکس است.
نظر شما