به گزارش ایرنا، معاون برنامهریزی توسعه مکانیزاسیون سازمان جهاد کشاورزی در آیین آغاز به کار نمایشگاه، نقش مکانیزاسیون و صنایع تبدیلی را یک اصل انکار ناپذیر با استفاده از فناوری روز دنیا در افزایش بهرهوری و تولید محصولات کشاورزی در کشور دانست و گفت: توسعه سرمایهگذاری در حوزه باید بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.
مهدی خلج افزود: با وجود این که اقدامات خوب برای افزایش مکانیزاسیون کشاورزی در کشور داشتهایم ولی هنوز فرسودگی مکانیزاسیون کشاورزی را داریم.
به گفته وی میانگین فرسودگی مکانیزاسیون کشاورزی در کشور ۵۰درصد است.
وی یادآور شد: اکنون ۲۰ هزار دستگاه کمباین در کشور وجود دارد که حدود ۶۰ درصد آنها بالای ۱۳ سال عمر دارند درحالی عمر مفید کمباین پنج سال است.
خلج افزود: میانگین ریزش محصولات کشاورزی هنگام برداشت کمباین در کشور فقط در برداشت گندم بین ۶ تا هفت درصد بوده در حالی که استاندارد آن ۲ درصد است.
مدیرکل جهادکشاورزی گلستان هم گفت: نگاه راهبردی این دستگاه در استان بر پایه دانش بنیان بوده تا بهرهوری در تولید محصولات کشاورزی افزایش داده شود.
محمد برزعلی افزود: این نگاه راهبردی از ۲ سال قبل در جهادکشاورزی استان با جدیت آغاز شدهاست.
وی ضمن تاکید بر سرمایهگذاری در حوزه نوسازی ماشینهای کشاورزی ، از راهاندازی پایانه صادرات صیفیجات در استان تا پایان سال جاری خبر داد.
مریم برزنونی رییس امور فناوری مکانیزاسیون کشاورزی جهاد کشاورزی گلستان هم سرمایهگذاری در استفاده از هوشمند کردن کارندهها در حوزه ماشینهای کشاورزی و اداوات وابسته آن در افزایش بهرهوری در تولید محصولات کشاورزی استان را نیاز مبرم دانست.
مدیرعامل شرکت نمایشگاههای بین المللی گرگان هم گفت: در این نمایشگاه تخصصی، ۷۵ شرکت تولید کننده و صنعتگر مطرح کشور و از ۱۴ استان کشور شامل تهران، مرکزی، گلستان، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، مازندران، اصفهان، آذربایجان غربی، شیراز، کردستان، لرستان، قزوین ، همدان و البرز شرکت دارند.
مهرداد یزدی افزود: در نمایشگاه فوق، طراحی و تولید کمباین، ماشینها و ادوات کشاورزی و خاکورزی حفاظتی، بیل تراکتور، تریلرهای کشاورزی، قطعات خط تولید سمپاشهای کشاورزی، قطعات و لوازم یدکی ادوات کشاورزی، شیرآلات صنعتی، دستگاه های آبیاری، بارانی، قطرهای و بوم مهپاش، لوازم و اتصالات آبیاری، ورقهای پلیمری و ژئوسنتتیک، ژئوممبران، لوله و اتصالات پلی اتیلن، بهسازی چاههای عمیق، روکش استخری شناور، دیسک، پلاستیک کش سیفی و چیزل، تصفیه آب صنعتی و فاضلاب، پهپادهای هوشمندکشاورزی و صنعتی، صنایع سورتینگ، بسته بندی و خدمات فنی مهندسی به نمایش گذاشته شدهاست.
به گفته وی تولیدات شرکتها در فضایی سرپوشیده و روباز به مساحت هشت هزار متر مربع از امروز به مدت چهار روز کاری به نمایش در آمده است.
همچنین در حاشیه آغاز به کار این نمایشگاه، از محصول جدید شرکت کمباین سازی ایران با معرفی نخستین کمباین ۱۰۷۵ و تحویل آن به کمباین دار استان گلستان رونمایی شد.
برگزاری کارگاهها و نمایش کارکرد ماشینها و ادوات کشاورزی در اراضی و فضای باز نمایشگاهی به مساحت یک هکتار با همکاری مدیران و کارشناسان جهادکشاورزی گلستان و مشارکت کنندگان از دیگر برنامههای برپایی این نمایشگاه تخصصی است.
نمایشگاه دایمی بینالمللی استان گلستان در کیلومتر پنج جاده گرگان - آققلا واقع است.
سال قبل این نمایشگاه تخصصی کشاورزی در گرگان با حضور ۷۰ تولید کننده و صنعتگر برتر از ۱۶ استان کشور دستاوردهای خود را بیشتر در فضای سرپوشیده به نمایش گذاشته بودند.
استان گلستان با بیش از ۲۰ هزار کیلومتر مربع وسعت، طبق سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵، یک میلیون و ۸۶۹ هزارنفر جمعیت دارد و اقتصاد اصلی آن بر پایه کشاورزی استوار است.
سالانه ۶۶۷ هزار هکتار از زمینهای گلستان به زیر کشت محصولات کشاورزی به ویژه غلات همچون گندم و دانههای روغنی میرود که حاصل آن کسب ۱۵ رتبه برتر کشوری در تولید اقلام مختلف است.
نظر شما