استاندار: مطالبات استان کرمانشاه در سامانه گرمسیری شفاف شود

کرمانشاه - ایرنا- استاندار کرمانشاه با تاکید بر شفاف شدن مطالبات استان در سامانه گرمسیری، گفت: اطلاعات مربوط به سامانه گرمسیری تبدیل به مجموعه نهایی چند صفحه‌ای شود و براساس آن سند مطالبه حق‌آبه استان از این سامانه نیز تدوین گردد.

به گزارش ایرنا؛ طرح بزرگ سامانه گرمسیری به عنوان بزرگترین طرح عمرانی کشور با ۱۵۰ هزار میلیارد ریال اعتبار در دست اجرا است که آب رودخانه سیروان در منطقه اورامانات استان کرمانشاه را از طریق تونل نوسود از منطقه ازگله خارج و زمین های منطقه را تا دهلران و مهران در استان ایلام آبیاری می کند.

با اجرای طرح سامانه گرمسیری حدود ۹۰۰ میلیون متر مکعب آب در اختیار استان های کرمانشاه و ایلام قرار می گیرد که در این طرح ۵۰ هزار هکتار از زمین های دیم شهرستان های سرپل ذهاب، گیلانغرب و قصرشیرین به آبی تبدیل می شود ضمن اینکه از این میزان، ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب نیز سهم بخش صنعت است.

«محمدطیب صحرایی» شامگاه چهارشنبه در جلسه کار ویژه سامانه گرمسیری اظهار کرد: در استان برآیند نظرات کارشناسی در معاونت های اقتصادی، عمرانی و نیز مجموعه دستگاه‌هایی که به صورت تخصصی در زمینه سامانه گرمسیری فعال هستند، جمع‌بندی شود تا در جلسات مرکز، آمار و ارقام‌ روشن ارائه شود.

وی عنوان کرد: در صورت تدوین سند فوق می‌توان در گفتگوهایی که با وزارت‌خانه ها داریم از آن استفاده شود و این اطلاعات تبدیل به نامه‌ و سند روشن درخواست استان از مقامات ارشد کشور گردد.

استاندار کرمانشاه تاکید کرد: وضعیت استان همجوار در سامانه گرمسیری نیز مشخص شود چرا که در مذاکرات لازم است بدانیم سهم استان کرمانشاه چقدر بوده و از این سرمایه‌گذاری چقدر منتفع شده‌ایم و اینکه از سهمی که برای استان در سامانه لحاظ شده چقدر سبد خود استان است و سامانه چه میزان ورودی به کرمانشاه اضافه خواهد کرد.

صحرایی تصریح کرد: تصویر روشنی از آنچه که باید در سامانه گرمسیری به دست‌ می‌آوردیم و نیز آنچه محقق شده داشته باشیم و این تفاوت باب اصلی مذاکرات را روشن خواهد گذاشت.

به گزارش ایرنا؛ استان کرمانشاه ۲.۵ میلیون هکتار وسعت دارد که از این میزان ۹۴۰ هزار هکتار زمین زراعی است که سالانه بیش از چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات زراعی، باغی و دامی در آن تولید می‌شود.

داشتن ۱۱ اقلیم آب و هوایی، بارش‌های ۲ برابری نسبت به میانگین کشوری، چهار فصل بودن و تولید بیش از ۹۸ درصد محصولات زراعی و باغی در استان از جمله ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های بخش کشاورزی کرمانشاه است.

استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت در ۱۴ شهرستان، ۳۴ شهر، ۸۶ دهستان و ۲ هزار و ۵۹۵ آبادی دارد و ۲.۴ درصد جمعیت کشور در این استان ساکن هستند که از این تعداد ۷۵ درصد در نقاط شهری و ۲۵ درصد در نقاط روستایی زندگی می کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha