یادگار احمدی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: نبود تناسب بین مدت زمان مورد نیار برای برگشت دلار و تهعدات ارزی حاصل از صادرات، از جمله مهمترین مشکلات صادرکنندگان استان سمنان است.
به گزارش ایرنا، رفع تعهدات ارزی صادرات یعنی صادرکنندگان درصد خاصی از ارز حاصل از صادرات را با استفاده از یکی از روشهای تعیین شده توسط دولت و در مهلت مقرر قانونی، به چرخه اقتصادی کشور بازگردانند و پس از انجام یکی از روشهای رفع تعهدات ارزی، صادرکنندگان قادر خواهند بود تا از طریق سامانه مربوطه برای رفع تعهدات ارزی و بازپسگیری مالیاتِ پرداخت شده اقدام کنند.
روش هایی که دولت برای رفع تعهدات ارزی تجار و صادرکنندگان تعیین کرده شامل فروش ارز حاصل از صادرات در قالب حواله در سامانه نیما، انتقال ارز حاصل از صادرات به بانک ها و صرافی های مجاز به صورت اسکناس، انجام واردات در مقابل صادرات انجام شده، انتقال ارز حاصل از صادرات به شخص دیگر و بازپرداخت دیون تسهیلات ارزی که از بانک ها و موسسه های مالی و اعتباری، فاینانس، حساب ذخیره ارزی و صندوق توسعه ملی قرض گرفته شده است.
وی ادامه داد: صدور کارتهای بازرگانی یکبارمصرف مشکلاتی را برای بازگشت ارز حاصل از صادرات ایجاد کرده است که ادارهکل صنعت، معدن و تجارت سمنان برای جلوگیری از وقوع مشکل با صدور کارتهای بازرگانی یکبارمصرف برخورد کرده است.
احمدی اضافه کرد: صادرات کالا و خدمات، از مهمترین منابع ارزآوری و بازگشت سرمایه به کشور و رشد و توسعه اقتصادی محسوب میشود و دولت برای جلوگیری از خروج سرمایه از کشور و نظاممندکردن بازگشت ارز حاصل از صادرات، تجار و فعالان اقتصادی را مکلف به رفع تعهدات ارزی حاصل از صادرات کرده است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سمنان گفت: تجار و بازرگانان با ایفای تعهدات ارزی حاصل از صادرات می توانند از معافیتهای مالیاتی و مشوقهای صادراتی بهره مند شوند.
به گزارش ایرنا، ارزش دلاری کالاهای صادراتی استان سمنان با افزایش ۸۳ درصدی از ۱۱۴ میلیون دلار در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ فراتر رفت و ۲۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۱۱۴ میلیون دلار از طریق گمرک سمنان در این مدت صادر شد.
همچنین بیش از ۲۹۰ هزار تن کالا به ارزش حدود ۱۲۰ میلیون دلار از گمرک استان سمنان سال ۱۴۰۲ صادر شد.
صادرات کالاهای تولیدی از مبدا گمرک این استان به ۳۹ کشور جهان سال ۱۴۰۲ بیش از ۳۴ درصد به لحاظ ارزش در مقایسه با سال ۱۴۰۱ افزایش داشت.
سمنان که به «دارالمرحمه» معروف است با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استانهای کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب میشود.
این خطه از جانب شمال به استانهای خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استانهای خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استانهای تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.
نظر شما