ذخیره آب سدهای مازندران به ۲۴۰ میلیون متر مکعب رسید

ساری- ایرنا- مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران از افزایش ۱۴ میلیون متر مکعبی حجم آب ذخیره شده در سدهای مازندران خبر داد و گفت: بارش‌های ۲۹ مهر تا ۶ آبان، با توجه به بارندگی در مناطق بالادست بر میزان ذخیره آب در مخزن سدهای مازندران اثرگذار بود و مجموع آب ذخیره شده در سدهای استان را به ۲۴۰ میلیون متر مکعب رساند.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای مازندران، حیدر داوودیان روز دوشنبه با بیان این‌که در حال حاضر حجم آب ذخیره شده در مخزن سدهای استان ۱۲۱ میلیون متر مکعب بیشتر از مدت مشابه سال گذشته است، اظهار کرد: بیشترین میزان ورودی آب به سدهای استان در روزهای اخیر مربوط به سد البرز بود که ۷ میلیون متر مکعب آب وارد مخزن این سد شد.

وی افزود: حجم آب ذخیره شده در سدهای استان تا پیش از بارش‌های اخیر ۲۲۶ میلیون متر مکعب بود که اکنون به ۲۴۰ میلیون متر مکعب رسیده است. این میزان ۱۰۰ درصد بیشتر از حجم ذخیره آب سدهای استان در تاریخ مشابه پارسال -۶ آبان ۱۴۰۲- است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران گفت: آب ذخیره شده در مخزن سد شهید رجایی تا پایان مهر امسال ۸۷ میلیون متر مکعب بود که با بارش‌های اخیر با ۶ میلیون متر مکعب افزایش به ۹۳ میلیون متر مکعب معادل ۵۸ درصد ظرفیت حجم مخزن این سد رسید.

داوودیان درباره آب ذخیره شده در سد آیت‌الله صالحی مازندرانی (البرز) در بارندگی‌های چند روز گذشته نیز اظهار کرد: با بارندگی‌های مناسب مناطق بالادست این سد، ورودی آب به مخزن آن به ۳۱ متر مکعب بر ثانیه رسید و طی ۷ روز بارندگی ۷ میلیون متر مکعب آب وارد مخزن این سد کرد. با این میزان آب ورودی، مجموع آب ذخیره شده پشت سد آیت‌الله صالحی مازندرانی به ۱۲۲ میلیون متر مکعب رسید که معادل ۸۶ درصد حجم مخزن این سد است و افزایش ۸۲ درصدی نسبت به ۶ آبان ۱۴۰۲ را نشان می‌دهد. در سایر سدهای استان نیز به تناسب ظرفیت ذخیره مخزن، حجم آب افزایش یافته است.

وی با اشاره به بارندگی‌های اواسط ماه مهر نیز خاطرنشان کرد: در هفته دوم ماه گذشته -مهر- نیز بارش‌های مطلوبی داشتیم که منجر به افزایش ۲۲ میلیون متر مکعبی آب موجود در مخزن سدهای مازندران شده بود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران گفت: با توجه به پیش‌بینی‌ها از شرایط اقلیمی و بارش‌های مازندران در ماه‌های پیش رو امیدواریم که در پایان سال با ذخایر آبی مطلوبی به استقبال فصل جدید کشاورزی برویم.

به گزارش ایرنا، آب مورد نیاز حوزه کشاورزی مازندران علاوه بر منابع زیرزمینی، از ۱۱ سد بزرگ و کوچک با ظرفیت مجموع ۴۴۲ میلیون مترمکعب آب، ۱۲۰ شاخه رودخانه به طول هفت هزار کیلومتر و حدود ۸۹۰ قطعه آب‌بندان با ظرفیت ذخیره مجموع ۴۰۵ میلیون متر مکعب تامین می‌شود.

سال آبی از اول مهر هر سال آغاز می‌شود و تا ۳۱ شهریور سال بعد ادامه دارد. مازندران استانی با محور تولیدی کشاورزی است که تقریبا کشت تمامی محصولات آن به بارندگی و ذخیره‌سازی آب بستگی دارد. طبق آمارهای رسمی تعداد بهره‌برداران بخش کشاورزی مازندران حدود ۵۰۰ هزار نفر است و هرگونه تغییر در بارندگی به صورت مستقیم بر زندگی و معیشت آنان و در نهایت بر امنیت غذایی کشور که مازندران نقش حدود ۱۲ درصدی در تولید ارزش افزوده آن دارد، تاثیرگذار است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha