به گزارش ایرنا، شاهپور آذروند روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: این اعتبار در اختیار فرمانداریها قرار گرفته است تا در بحث مشاغل خانگی و اجرای طرحهای درآمدزا هزینه شود ، با همکاری دهیاریها پروندههای مربوطه تشکیل و تاکنون بخشی از مبلغ پرداخت شده و سایر پروندهها هم در مرحله بررسی و پرداخت است.
وی بیان کرد: امسال همچنین برای نخستین بار در استان اردبیل اتحادیه شرکت تعاونی دهیاریها با ۲۶ عضو راهاندازی شد که میتواند نقش مهمی را در جذب سرمایهگذاری و اشتغالزایی در نقاط روستایی این استان ایفا کند.
مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری اردبیل افزود: برای توانمندسازی دهیاریها و ایجاد اشتغال پایدار در روستاهای استان نیز ۲۴۴ طرح درآمدزایی با اختصاص ۱۷ هزار میلیارد ریال تسهیلات به دهیاریها و شرکتهای تعاونی دهیاریها اجرا شد که ۱۳ طرح مربوط به حوزه انرژی خورشیدی و راهاندازی نیروگاههای سیاچپی بود و حرارت تولیدی آنها در سردخانهها و گلخانهها میتواند مورد استفاده قرار بگیرد.
وی عنوان کرد: امسال برای نخستین بار به منظور تسهیل خرید و فروش محصولات لبنی و تولیدات صنایع دستی روستاییان و عشایر و حذف واسطهها سامانه بازار روستا راهاندازی شد تا همه محصولات تولیدی آنها به صورت رایگان به چهار زبان فارسی، انگلیسی، عربی و آذری ارائه شود که میتواند نقش خوبی در رونق تولید و اشتغال در داشته باشد.
آذروند با اشاره به تامین ۲۳۱ دستگاه انواع ماشینآلات سبک و سنگین مورد نیاز در عمران روستایی و عملیات زمستانی و مدیریت بحران گفت: ۹ هزار و ۴۱۰ میلیارد ریال نیز به دهیاریها، روستاهای فاقد دهیاری و نقاط عشایری در سه ماه پایانی سال گذشته و سال جاری از محل ارزش افزوده واریز شد که در بحث زیرساختها و سایر امور مورد نیاز آنها هزینه خواهد شد.
به گفته وی، ۳۸۱ روستای استان اردبیل در سال جاری از سوی وزارت کشور درجهبندی شد که ۲ روستای خور در شهرستان نمین و خجین در شهرستان خلخال به درجه هفت ارتقا یافت و انتظار میرود بهزودی به شهر تبدیل شود.
یک هزار و ۸۵۹ روستا در مجموع در استان اردبیل وجود دارد و نزدیک چهار هزار نفر به عنوان عضو شورا و دهیار در نقاط روستایی این استان فعال هستند.
استان اردبیل با جمعیت افزون بر یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر در شمالغربی ایران همجوار با استانهای گیلان، آذربایجانشرقی و زنجان و در همسایگی کشور جمهوری آذربایجان واقع شده است.
نظر شما