هرآنچه باید از اجرای طرح سرشماری کشاورزی در بابل بدانید

ساری- ایرنا- ‌فرماندار بابل با اشاره به آغاز طرح سرشماری عمومی کشاورزی از ۱۲ آبان در کشور گفت: این طرح ملی به صورت همزمان در این شهرستان هم انجام خواهد شد.

علی پیر فلک روز جمعه در گفت وگو با خبرنگاران اظهار کرد: برای اجرای این طرح در بابل، ۷۶ نفر از کارشناسان فنی و ماموران آمارگیری که در طرح‌های آمارگیری قبلی تجربه کسب کرده‌اند، همکاری خواهند داشت.

وی گفت: این افراد دوره‌های آموزشی و توجیهی لازم را گذرانده‌اند و با مراجعه به درب منازل روستاییان اطلاعات مربوط به کشاورزی شهرستان و خانوارها را جمع‌آوری خواهند کرد.

فرماندار بابل با توصیه به شهروندان در همکاری با ماموران سرشماری با هدف فراهم شدن زمینه تدوین سند توسعه کشاورزی شهرستان بابل بر مبنای داده‌های دقیق، خاطرنشان کرد: این افراد صرفاً آمارگیر بوده و به هیچ اداره یا ارگانی وابستگی ندارند تا بتوان را تدوین و اجرا کرد.

پیرفلک با بیان اینکه مدت اجرای طرح ۴۵ روز خواهد بود و تمامی هماهنگی‌های لازم با نهادها و دستگاه‌های مرتبط انجام شده است، گفت: شهرستان بابل با ۹۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی که ۴۷ هزار هکتار آن به کشت برنج اختصاص دارد، نقش مهمی در تولید محصولات کشاورزی ایفا می‌کند.

هرآنچه باید از اجرای طرح سرشماری کشاورزی در بابل بدانید

فرماندار بابل با اشاره به اینکه تولید سالانه حدود ۵۵۰ هزار تن مرکبات، ۳۰۰ هزار تن برنج و پرورش بیش از ۴۰۰ هزار راس دام سنگین و سبک، بخشی از توانمندی‌های این شهرستان است، افزود: همچنین این شهرستان در تولید گوشت سفید، گوشت قرمز، آبزیان، عسل، قارچ، گیاهان دارویی و علوفه، بابل دارای رتبه‌های برتر استانی و ملی است.

به گزارش ایرنا، آمار صحیح از وضعیت اراضی و مقدار تولیدات محصولات کشاورزی از معیارهای اصلی امنیت غذایی و برنامه ریزی برای ذخیره، واردات و صادرات محسوب می شود، موضوعی که پیشتر در نشست خبری رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی مازندران بر لزوم همکاری و مشارکت بهره برداران با یک هزار و ۳۰ کارگزار سرشماری تاکید کرد.

پنجمین سرشماری کشاورزی مازندران پس از پیروزی انقلاب اسلامی از دوازدهم آبان ماه امسال به مدت ۴۵ روز با یکهزارو ۳۰ نفر از کارشناسان خبره به عنوان ماموران سرشماری آغاز می شود.

مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون تن محصول تولید می شود. ۷۲ نوع محصول کشاورزی در مازندران تولید می شود این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد.

هرآنچه باید از اجرای طرح سرشماری کشاورزی در بابل بدانید

برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین می‌شود.

طبق آمارهای رسمی، مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار با تولید سالانه بیش از سه میلیون و ۵۰۰ هزار تن است، از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.

همچنین استان مازندران حدود ۲ میلیون و چهار هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha