به گزارش روز پنجشنبه ایرنا این مرکز در زمینی به گستره ۶۰۰ مترمربع و با زیربنای ۲ هزار و ۷۵۰ مترمربع در پنج طبقه ساخته شده است.
رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در این مراسم گفت: مجلس ۱۴ سال قبل تعرفه پرستاری را مشخص کرد اما دولتهای گذشته تاکنون موفق به اجرای آن نشدند.
حسینعلی شهریاری اظهار کرد: پایین بودن حقوق و دستمزد پرستاران باعث افزایش میل به مهاجرت آنان و در نتیجه کمبود پرستار در بیمارستانها و مراکز درمانی شده است.
وی ادامه داد: کمبود پرستار موجب شده، هر پرستار مسوولیت چند نفر را انجام دهد.
رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: دولت چهارم قول داده هزینه هر ساعت اضافهکار پرستاران را بین ۷۵۰ هزار تا یک میلیون و ۲۵۰ هزار ریال افزایش دهد که انجام آن رضایت نسبی را ایجاد میکند.
نماینده مردم گرگان و آققلا در مجلس شورای اسلامی هم گفت: انجام بدون منت، کار توسط خیرین، ارزشمند است.
رمضانعلی سنگدوینی با اشاره به مشارکت خیرین در احداث چنین مراکز جامعی اظهار کرد: نیاز است مجمع خیرین سلامت ساختاری مشابه وزارتخانه داشته باشد.
استاندار گلستان گفت: ۱۱ هزار میلیارد ریال برای اقدامات عمرانی و اجرای پروژههای ناتمام و تجهیز فضاهای بهداشتی و درمانی استان هزینه شده است.
علیمحمد زنگانه افزود: خیرین استان در بخش سلامت کمک هزار میلیارد ریالی داشتند که جزو استانهای پیشرو در کشور هستیم.
وی اضافه کرد: راهاندازی جراحی قلب باز در ۲ بیمارستان دولتی گرگان و گنبدکاووس، راهاندازی مرکز نازایی سطح ۲ در گرگان و گنبدکاووس و تجهیز مرکز نازایی سطح سه در گرگان، هزینه بیش از ۴۰۰ میلیارد ریالی برای تجهیز و تعمیر آمبولانسها نیز در حوزه بهداشت و درمان استان انجام شد.
زنگانه بیان کرد: در حوزه سلامت ۵۸ درصد جمعیت استان معادل یک میلیون و ۱۶۰ هزار نفر تحت پوشش بیمه سلامت هستند که ۸۳ درصد این جمعیت هیچ حق بیمهای پرداخت نمیکنند.
وی یادآور شد: افزایش تعداد بیماریهای خاص تحت صندوق بیماریهای خاص از پنج به ۱۰۷ بیماری، منجر به آورده ۵۰۰ میلیارد ریالی برای استان شد.
برای بزرگترین مرکز جامع سلامت گلستان ۹۰۰ میلیارد ریال هزینه شد که ۲۲۰ میلیارد ریال آن توسط خیرین سلامت برای فضای فیزیکی، ۸۰ میلیارد ریال توسط دانشگاه علوم پزشکی استان، برای خرید تجهیزات و لوازم اداری و تجهیزات سرمایش و گرمایش و ۶۰۰ میلیارد ریال برای خرید تجهیزات آزمایشگاهی از محل اعتبارات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تامین اعتبار شد.
در این مرکز خدمات مطابق با بسته خدمات سطح اول شامل پزشکی، دندانپزشکی، دارویی، پرستاری، تغذیه، سلامت روان، بهداشت محیط و حرفهای و بخشهای مرتبط ارائه میشود.
این مرکز به ۵۴ هزار و ۳۵۰ نفر جمعیت تحت پوشش مناطق شمال شهر گرگان، خدمات میدهد.
در این پایگاه سلامت، مرکز و پایگاه اورژانس استقرار دارد.
برای احداث این مرکز، ۱۷۰ خیر، مجمع خیرین استان، پرسنل حوزه وزارت بهداشت به خصوص اداره کل آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت، مدیرانی استانی و شهرستانی بخشهایی از قبیل، آب، برق و گاز، شورای اسلامی و شهرداری مرکز استان، شهردار و معاونین شهردار منطه سه مشارکت و همکاری داشتند.
گلستان ۱۴ آزمایشگاه میانی (مستقر در هر شهرستان)، سه آزمایشگاه محیطی (گلیداغ، خانبهبین و کُرند)، ۶۹ مرکز نمونهگیری، یک آزمایشگاه مرکزی بهداشت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی با ۲۴۸ پرسنل حوزه بهداشت دارد.
آزمایشگاه مرجع مستقر در ساختمان جدید احداث شده ۳۰ پرسنل دارد که برای تامین تجهیزات کامل آزمایشگاهی بیش از ۶۰۰ میلیارد ریال از منابع وزارتی و دانشگاهی هزینه شده است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی گلستان گفت: حوزه بهداشت این دانشگاه جزو پنج دانشگاه برتر و منتخب بین دانشگاههای علوم پزشکی کشور در راهاندازی و استقرار موفق شبکه آزمایشگاهی است.
محسن ابراهیمی اظهار کرد: تجمیع منابع، کاهش هزینههای تمام شده خدمات آزمایشگاهی و افزایش کیفیت آزمایشات از اهداف ایجاد شبکه آزمایشگاهی است.
وی بیان کرد: افزایش ارائه خدمات آزمایشگاهی در استان به میزان ۴۴ درصد و کاهش مصرف کیت به میزان ۱۰ درصد و افزایش سرعت پاسخگویی از دستاوردهای استقرار شبکه آزمایشگاهی است.
این ساختمان به نام زندهیاد محمدمهدی شعبانپور از خیرین گلستان نامگذاری شده است.
نظر شما