طرح تقویت جمعیت مرال در مازندران با حضور معاون رئیس‌جمهور عملیاتی شد + فیلم

ساری- ایرنا- فرآیند اجرایی طرح تقویت جمعیت مرال ایرانی با رهاسازی ۲ راس مرال در جنگل تحقیقاتی دانشگاه تربیت مدرس نور و در حضور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست آغاز شد.

به گزارش ایرنا، پروژه تقویت جمعیت مرال ایرانی که با تلاش دانشگاهیان در دانشکده تربیت مدرس شهرستان نور طراحی شد، امروز – پنجشنبه- با حضور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، معاونان این سازمان، استاندار مازندران و تعدادی از اساتید دانشگاه در حوزه محیط زیست در جنگل تحقیقاتی تحت اختیار این مرکز علمی با رهاسازی ۲ راس مرال ایرانی آغاز به کار کرد.

معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در حاشیه آغاز فعالیت این طرح حوزه حیات وحش اظهار کرد: یکی از موضوعات مورد پیگیری و اولویت‌دار ما حفاظت از حیات وحش است که در مناطق تحت حفاظت سازمان آن را پیگیری می‌کنیم.

شینا انصاری با اشاره به پروژه تقویت جمعیت مرال ایرانی گفت: یکی از موضوعات مهم در زمینه تکثیر گونه‌های در معرض تهدید انقراض، بازوحشی‌سازی گونه‌های تکثیر شده در اسارت است.

طرح تقویت جمعیت مرال در مازندران با حضور معاون رئیس‌جمهور عملیاتی شد + فیلم

وی با بیان این‌که حیوانات تکثیر شده در اسارت باید برای بقا در طبیعت نیز آماده شوند، افزود: در همین راستا ضروری است که بازوحشی‌سازی‌ این گونه‌ها در فرآیندی علمی انجام شود و رهاسازی به نحو مطلوبی صورت بگیرد تا این برای بقا در طبیعت آمادگی لازم را داشته باشند.

معاون رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: با توان تخصصی و ظرفیت‌های خوبی که دانشگاه تربیت مدرس نور دارد و اقداماتی که انجام شد، این تجربه عملی برای نخستین بار در کشور در منطقه حفاظت شده جنگلی تحت اختیار این مرکز عملیاتی شد و امیدواریم بتوانیم از این تجربیات عملی در سایر مناطق استفاده کنیم.

به گزارش ایرنا، در گام نخست این طرح حوزه حیات وحش، ۲ مرال تکثیر شده و پرورش یافته از پناهگاه حیات وحش سمسکنده ساری به محوطه جنگلی ۱۸۰۰ هکتاری که برای امور تحقیقاتی در اختیار دانشگاه تربیت مدرس قرار گرفته انتقال داده شدند.

طرح تقویت جمعیت مرال در مازندران با حضور معاون رئیس‌جمهور عملیاتی شد + فیلم

مرال یا گوزن قرمز یکی از بزرگ‌ترین انواع گوزن و بومی ایران است و با این‌که در گذشته جمعیت بسیار زیادی در اغلب نواحی جنگلی سواحل دریای خزر، ارتفاعات البرز و دامنه‌های زاگرس داشت، اکنون فقط در برخی مناطق مرتفع و دور از دسترس البرز مرکزی و شرقی مشاهده می‌شود.

مرال ایرانی در گذشته در جنگل‌های شمال کشور از ساحل دریای خزر تا ارتفاعات البرز و جنگل‌های بلوط حاشیه زاگرس از آذربایجان تا استان فارس زندگی می‌کرد. اما امروزه نسل آن در شمال غرب و غرب کشور به‌کلی نابود شده است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست امروز -پنجشنبه- همراه با معاونان خود در نخستین سفر استانی‌اش به عنوان معاون رئیس‌جمهور، برای چند بازدید و حضور در مراسم رونمایی از پروژه تقویت جمعیت مرال در جنگل‌های هیرکانی به میزبانی دانشکده منابع طبیعی شهرستان نور به مازندران سفر کرد.

بازدید از محدوده شمالی منطقه حفاظت شده البرز مرکزی در شهرستان نوشهر، بازدید از نیروگاه زباله‌سوز نوشهر و بازدید از زمین‌های جنگلی جلگه‌ای ۱۰ هکتاری البرز مرکزی در نوشهر برنامه‌های معاون رئیس‌جمهور در روز نخست سفر به مازندران هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha