«شهرام مروتی» روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: حصارکشی و جداسازی محوطه گنبد از پارک حاشیه رودخانه، نورپردازی و بهرهبرداری از محوطه و داخل گنبد به عنوان پارک موزه از جمله برنامههای شهرداری برای این اثر تاریخی است.
وی اضافه کرد: همچنین نورپردازی گنبد، دریافت ورودی و صدور بلیت بازدید، بهسازی کف محوطه و ایجاد غرفههای عرضه صنایع دستی نیز جزو اقدامات شهرداری خواهد بود.
شهردار مراغه با بیان اینکه مهمترین نیاز این گنبد برای گردشگرپسندسازی آن احداث یک سرویس بهداشتی بود، ادامه داد: امسال یک ساختمان آجری در محوطه این اثر احداث شد که علاوه بر سرویس بهداشتی از این ساختمان برای ارائه خدمات به گردشگران و عرضه سوغات شهرستان بهره گرفته میشود.
وی گنبد غفاریه را اثر بیبدیل معماری عنوان کرد و گفت: محوطه این گنبد جزو ۱۰ مرکز گردشگری مراغه به شمار میرود که شهرداری برای گردشگرپسند کردن آنها برنامهریزی کرده است.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مراغه نیز با استقبال از ساماندهی محوطه گنبد غفاریه، بیان کرد: این بنای زیبا در دوره ایلخانان و بین سالهای ۷۲۵ تا ۷۲۸ هجری توسط حاکم وقت مراغه به نام «امیر شمسالدین» بنا شد.
به گفته «جواد محرمپور»، گنبد غفاریه دارای بنای چهارگوش و آجری بوده و زوایای آن با ستونهای دارای نقش لوزی ساخته شده است.
وی ادامه داد: بخشهایی از این بنا نیز با نقوش زیبای هندسی و کتیبههایی با خط ریحان تزئین شده و تنوع رنگ فیروزهای کاشیهای به کار رفته در آن، جلوه زیبایی به این اثر تاریخی بخشیده است.
«محرمپور» این را هم بیان کرد: گنبدهای تاریخی مراغه با برخورداری از معماری منحصربه فرد و زیبای خود از دوران سلجوقیان و ایلخانان به یادگار مانده و جاذبهای برای علاقهمندان و گردشگران در طول سال است.
به گزارش ایرنا گنبد غفاریه، بنایی زیبا و تاریخی در بخش غربی شهر تاریخی مراغه است که در ساحل رودخانه دایمی صوفیچای قرار دارد و از جاذبههای گرشگری و تاریخی آذربایجان به شمار میرود.
نظر شما