به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، مینو محرز روز سه شنبه در جمع خبرنگاران در بیمارستان امام خمینی (ره) اظهار داشت: رعایت نکردن شستوشوی مرتب دستها توسط کارکنان مراکز درمانی و تجویز زیاد آنتیبیوتیک باعث ابتلای بیماران به عفونت بیمارستانی میشود.
وی با اشاره به شیوع ویروسهای جدید در دنیا که باعث افزایش مرگ و میر میشود، افزود: در گذشته هر ۱۰ سال یکبار یک نوع جدید آنفلوآنزا شیوع مییافت در حالی که با ظهور کرونا و جهش مختلف این بیماری شاهد مشکلات و افزایش مرگ و میر هستیم و هنوز هم تبعات منفی آن را مشاهده میکنیم.
محرز با تاکید بر اینکه باید آماده ویروسهای جدید باشیم، گفت: با ظهور ویروسهای جدید، تشدید عفونتهای بیمارستانی ناشی از مصرف زیاد آنتیبیوتیک نسل آینده ما را با معضل مقاومت میکروبی مواجه خواهد کرد و مرگ و میر در برابر عفونتهای بیمارستانی بیشتر میشود.
شستوشوی دست اصل مهم در کنترل عفونت
رئیس نخستین همایش جامع ارتقای کیفیت خدمات بهداشتی با تاکید بر اینکه شستوشوی دست اصل کنترل عفونت است، افزود: متاسفانه کارکنان بیمارستانها دستهای خود را بهطور مرتب نمیشویند و این موضوع باعث ایجاد عفونت میشود؛ در حالی که باید این پرسنل آموزش ببینند.
وی با بیان اینکه مصرف آنتی بیوتیک ها نیز بی رویه است، ادامه داد: مصرف زیاد آنتی بیوتیک دردی را دوا نمی کند باید کنترل عفونت در بیمارستان ها در اولویت قرار گیرد .
محرز تصریح کرد: کنترل عفونت در بیمارستان ضروری بوده و باید در مراکز درمانی نسبت به کنترل آن سخت گیری شود زیرا نسل آینده را به خطر می اندازد.
به گفته محرز، به عنوان مثال برای بیمار در آی سی یو فقط باید یک دوز آنتی بیوتیک مصرف شود در حالی که مصرف زیاد آن باعث تشدید عفونت می شود.
محرز ادامه داد: مصرف آنتی بیوتیک در بیمارستان ها فاجعه بار است و هشدار می دهم که جان نسل آینده را به خطر می اندازد.
وی با بیان اینکه فرهنگ مصرف دارو در کشور را نداریم، گفت: در دوران همه گیری کرونا به دلیل عدم آگاهی در جامعه بسیاری از افراد با خوردن مایع سفیدکننده جان خود را از دست دادند و از رسانه ها می خواهیم که بیشتر به ارتقای سطح سواد سلامت مردم بپردازند.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از مطالب گوگل قدیمی است، اظهارداشت: مردم نباید در حوزه بیماری ها و سلامت در گوگل جستجو کنند زیرا بسیاری از مطالب آن قدیمی است و باید با پزشک مشورت کنند.
محرز گفت: داروخانه ها نباید به مردم هر دارویی را که می خواهند بدون نسخه بدهند زیرا سلامت آنها را به خطر می اندازد و دارو بدون نسخه نباید مصرف شود.
گزارش بیش از ۱۰۰ هزار مورد ابتلا به عفونت بیمارستانی در کشور
عضو کمیته کشوری کنترل عفونت و مصرف منطقی آنتی بیوتیک نیز در این نشست با بیان اینکه سالانه بیش از ۱۰۰ هزار مورد ابتلا به عفونت بیمارستانی در کشور گزارش می شود، اظهارداشت: حدود ۲۰ درصد بیماران به خصوص در بخش مراقبت های ویژه بر اثر عفونت بیمارستانی جان خود را از دست می دهند.
آرش سیفی ادامه داد: همچنین در کشورهای در حال توسعه از جمله ایران حدود ۱۰ درصد مراجعان به مراکز درمانی به عفونت بیمارستانی مبتلا می شوند.
وی با تاکید بر اینکه باید برنامه ای برای کنترل عفونت داشته باشیم، گفت: ضرورت دارد دستورالعمل های مرتبط با این موضوع تهیه و در اختیار پرسنل مراکز درمانی قرار داده شود.
وی افزود: بسیاری از مبتلایان به عفونت های بیمارستانی، آن را به جامعه سرایت می دهند و میکروب های مقاوم بروز یافته که منشا آن از این عفونت ها است.
رئیس کنترل عفونت دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه بحث آموزش ضروریست، تصریح کرد: نقش رسانه ها در ارتقای سطح سواد سلامت مردم و پیشگیری از عفونت های بیمارستانی و مصرف منطقی آنتی بیوتیک ضروریست.
اولین کنگره جامع پیشگیری از عفونت های بیمارستانی ، ارتقا کیفیت خدمات بهداشتی ،تجهیزات پزشکی و استریلیزاسیون با شعار« کنترل عفونت ، آینده ای بدون بحران »۲۶ تا ۲۸ دیماه با ۱۰ الی ۱۵ امتیاز بازآموزی و در حاشیه آن اولین نمایشگاه ایران کلین نیز در هتل المپیک برگزار می شود.
نظر شما