محمدامین بارانی روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: با توجه به کسری مخزن و افت سطح آب دشتهای سیستان و بلوچستان طرحی با هدف به تعادل رسیدن و جبران کسری مخزن منابع آب زیرزمینی از سال ۱۳۹۳در حال اجراست که از مهمترین اقدامات آن میتوان به شناسایی و انسداد چاههای غیر مجاز، تعیین تکلیف چاههای فاقد پروانه، تعدیل پروانه های کشاورزی جهت رسیدن به آب قابل برنامه ریزی و نصب کنتور هوشمند به منظور کنترل اضافه برداشت اشاره کرد.
وی درباره تعیین تکلیف چاههای فرم پنچ افزود: به منظور ساماندهی چاههای فاقد پروانه بهرهبرداری که قبل از سال ۱۳۸۵ حفر شده در قالب فرم پنج با ثبت نام در سامانه مربوطه تعیین تکلیف شده و با رعایت و اجرای قوانین در مسیر قانونی قرار می گیرند.
مدیر عامل آب منطقهای سیستان و بلوچستان ادامه داد: هم اکنون تعداد چهار هزار و ۸۰ حلقه چاه دارای فرم پنج فعال در استان بوده که از این تعداد ۲هزار و ۴۰۶ حلقه مربوط به آب زیرزمینی و تعداد یکهزار و ۶۷۴ حلقه در محدوده آبهای سطحی قرار دارد.
وی در خصوص پرونده های دارای فرم یک گفت: تعداد کل این چاه ها یکهزار و ۹۰۵ حلقه بوده که برای ۶۵ حلقه پروانه بهرهبرداری صادر شده و تعداد ۶۶ حلقه پر و مسدود و برای باقیمانده نیز فرم اعلام وضعیت صادر شده که پس از نصب کنتور و ارائه اسناد قطعی مالکیت از سوی ذینفعان پروانه بهرهبرداری صادر خواهد شد.
نظر شما