به گزارش ایرنا، طبق آمار منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری از سال ۱۴۰۰ تا کنون ۲۸ نفر از جنگلبانان این حوزه در درگیری با قاچاقچیان و متصرفان عرصه های طبیعی مصدوم شدند و یک نفر از حافظان جنگل در منطقه نور نیز به قتل رسید.
بالا بودن قیمت و ارزش چوب عامل افزایش قاچاق چوب در خطه شمال است، امروز کار به جایی رسیده که جنگل داغدار انسان شد یعنی شرایط به گونه ای شده که چپاولگران طبیعت برای دستیابی به اهداف خود و سود بیشتر، واهمهای از آسیبزدن حتی به محیطبانان، جنگلبانان و خانواده آنان ندارند.
بازدارنده نبودن مجازات فعلی موجب تجری متخلفین شد که نیاز است در خصوص قانون مجازات قاچاق چوب قوانین فعلی اصلاح و قوانین جدید وضع گردد تا مجازات صادره برابر جرم حادث شده بازدارندگی لازم را داشته باشد.
در این پیوند فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری مازندران منطقه ساری از نصب ۹۰ دستگاه دوربینهای پیشرفته نظارتی در مناطق حساس اراضی ملی استان خبر داد و گفت: این تجهیزات به منظور پیشگیری از تخریب و تصرف، جلوگیری از قاچاق چوب، چرای غیرمجاز دام و حضور به هنگام برای مهار آتش سوزی ها عملیاتی شده است.
داریوش مهدی زاده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: دوربین های حفاظتی شامل دوربین تله ای ویژه شناسایی متخلفان در عرصه های جنگلی، دوربین ویژه نصب روی لباس برای ثبت وقایع و دوربین خودروی ویژه ثبت وقایع در گشت های خودرویی است.
وی با توضیح این که اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران ساری با تهیه و جهت به کارگیری در ماموریت های حفاظتی در اختیار یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی ساری و شهرستان های تابعه قرار داده است.
مهدی زاده اظهار کرد: به وسیله این دوربینهای حفاظتی هر گونه اتفاق و درگیری در ماموریت ها ثبت و ضبط شده و در صورت نیاز به مراجع قضایی ارائه داده میشود.
این مسوول با تاکید بر صیانت از اراضی جنگلی و مرتعی، گفت: به دلیل افزایش قیمت چوب تمایل به قطع درختان جنگلی افزایش یافته و با جدیت بیشتری در حوزه پیشگیری و مقابله با قاچاق چوب باید اقدام کنیم.
کاهش دسترسی های آسان برای قاچاق چوب های جنگلی مازندران
معاون امور جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری افزایش دوربین های حفاظتی را در کاهش دسترسی آسان برای قاچاق چوب، بسیار مهم و اساسی توصیف کرد و گفت: با توجه به وضعیت جنگل های هیرکانی در شمال مبنی بر ورود و خروج در عرصه های طبیعی و دسترسی های آسان، هوشمندسازی و نصب فناوری های نوین حفاظتی در منطقه بسیار اثر گذار و در مقوله قاچاق چوب بازدارنده است.
فتحالله غفاری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به متوقف شدن طرح حصار کشی با سیم خاردار در جنگل های مازندران از سال ۱۳۹۶ تا کنون اشاره کرد و افزود: قاچاق چوب از جنگل های شمال از دغدغه های جدی سازمان است و برای حفظ و حراست از جنگل علاوه بر همکاری و مشارکت عموم مردم، باید از تجهیزات پیشرفته نیز بهره گرفت.
وی ورود غیر مجاز افراد سود جو به عرصه های جنگلی و دام های محلی را از مشکلات و چالش های جدی در مراقبت و احیاء جنگل شمال عنوان کرد و توضیح داد: اگرچه خروج دام از جنگل طی سالیان سال عملیاتی شد، اما دام های محلی همچنان عامل اصلی تخریب نهال ها و مانع احیاء جنگل هستند.
معاون امور جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری وضعیت رویش و باز سازی در بعضی از مناطق جنگل های شمال را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: اگر ورود دام محلی به داخل جنگل به خصوص در مناطق بندپی بابل و بخش های از آمل متوقف شود، باز سازی جنگل همانند منطقه لاویج و هزار جریب نکا زبانزد خواهد شد.
استان مازندران حدود۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.
برای حفاظت و مدیریت عرصه های طبیعی مازندران دو اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در ساری و نوشهر فعالیت دارند که منطقه ساری حدود ۷۱ درصد و نوشهر حدود ۲۹ درصد این عرصه ها را مدیریت می کند.
استان مازندران در مجموع حدود ۵۴ درصد از عرصه های جنگلی شمال کشور را در اختیار دارد و همچنین نیمی از جنگل های هیرکانی ثبت شده در سازمان جهانی یونسکو در جغرافیای مازندران واقع است.
مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون تن محصول تولید می شود. این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد، ظرفیت این شرایط در حالی است که تغییر غیرمجاز کاربری اراضی کشاورزی و باغی در مازندران همچنان از چالشهای مهم این استان محسوب میشود.
نظر شما