به گزارش خبرنگار ایرنا ابوالفضل اکبرپور روز شنبه در نشست خبری رویداد ملی زرناب اظهار کرد: دانشگاه بیرجند از ۲ سال قبل به سمت ماموریت خود یعنی تکمیل زنجیره ارزش محصولات راهبردی استان از جمله زرشک، زعفران و عناب پیش رفته است.
وی از برگزاری رویداد ملی زرناب از ۳۰ آبان تا ۲ آذر در دانشگاه بیرجند خبر داد و افزود: با برگزاری رویداد ملی زرناب از ایدههای پژوهشگران، دانشجویان و اساتید استفاده میکنیم.
معاون پژوهش، فناوری و نوآوری دانشگاه بیرجند با اشاره به برگزاری هفتمین همایش ملی زعفران هفته گذشته در این دانشگاه بیان کرد: زرشک، زعفران و عناب محصولات استراتژیک استان بوده و دومین اقدام برای تکمیل زنجیره محصولات استراتژیک، رویداد ملی زرناب است که به طور تخصصی در حوزه زرشک برگزار خواهد شد.
وی عنوان کرد: خراسان جنوبی با تولید حدود ۱۰۰ تا ۱۱۰ هزار تن زرشک تر، بزرگترین تولید کننده زرشک جهان است که سالانه حدود ۲۰ تن زرشک خشک در استان تولید میشود.
اکبرپور سطح زیر کشت محصول زرشک خراسان جنوبی را حدود ۲۵ هزار هکتار اعلام کرد و ادامه داد: شهرستانهای قاینات و بیرجند بیشترین تولید زرشک بیدانه استان را به خود اختصاص دادند.
وی با بیان اینکه بی دانه بودن زرشک خراسان جنوبی بر استراتژیک بودن این محصول افزوده است یادآور شد: این زرشک علاوه بر مصرف در صنایع غذایی، در صنایع داروسازی نیز مورد استفاده قرار میگیرد لذا در کنار صادرات، امیدواریم با حمایت از ایدههای برتر به ارزآوری این محصول نیز کمک کنیم.
معاون پژوهش، فناوری و نوآوری دانشگاه بیرجند گفت: هدف از برگزاری رویداد ملی زرناب تلاش برای مطرح کردن زرشک در دنیا با نام تجاری زرناب به معنای زنجیرهای به ارزش طلا است لذا همزمان با فصل برداشت زرشک در خراسان جنوبی این ۳۰ آبان ماه جاری تا ۲ آذر در دانشگاه برگزار میشود.
وی با بیان اینکه ثبت نام در این رویداد از پنجم آبان سال جاری آغاز شده است افزود: همچنین نمایشگاه ایده تا محصول از ۲۹ آبان تا یکم آذر در قالب ۱۴ غرفه در سالن امید دانشگاه بیرجند برگزار خواهد شد.
اکبرپور ادامه داد: حضور عموم مردم در این نمایشگاه آزاد بوده و علاقمندان میتوانند صبح از ساعت ۹ تا یک و بعد از ظهر از ساعت ۱۶ تا ۱۹ برای بازدید از نمایشگاه حضور پیدا کنند.
وی با اشاره به محورهای برگزاری رویداد ملی زرناب افزود: تولید بهینه با استفاده از روشهای بهزراعی، کنترل آفات و بیماریها برای بهبود کیفیت، مکانیزاسیون فرایند برداشت و پس از برداشت زرشک، بسته بندی نوآورانه و خلاقانه با حفظ کیفیت و افزایش ماندگاری، استفاده از فناوریهای نوین برای تولید فرآوردههای غذایی و دارویی و فرهنگ سازی و گردشگری زرشک برای هویت سازی استان از جمله این محورها تعیین شده است.
معاون پژوهش، فناوری و نواوری دانشگاه بیرجند از برگزاری ۲ کارگاه آموزشی در حاشیه رویداد ملی زرناب خبر داد و گفت: سه طرح برتر در این رویداد معرفی و به طرحهای برتر از ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیون ریال هدیه نقدی پرداخت میشود.
مدیر مجتمع گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی هم با اشاره به اهمیت محصول زرشک و پتانسیلهای اقتصادی بی شمار این محصول گفت: دنیای امروز دنیای خام فروشی نیست و باید به سمت فرآوری محصولات و شیوههای جدید و نوین عرضه محصولات پیش برویم.
محسن پویان افزود: لازمه ورود به این عرصه حضور محققان، اساتید، دانشجویان و تجربه گران در این زمینه است که در تلاشیم در این رویداد ملی با حمایت از ایدههای خلاقانه از پتانسیلهای این محصول استراتژیک نهایت استفاده را ببریم.
نظر شما