۲۷ آبان ۱۴۰۳، ۱۳:۱۶
کد خبرنگار: 3090
کد خبر: 85661828
T T
۳ نفر

برچسب‌ها

۷۰ مقاله علمی به کنگره ملی "خواهر دباغ" در همدان ارسال شد

همدان- ایرنا- دبیر کنگره ملی بانوی مبارز و انقلابی مرضیه حدیدچی (خواهر دباغ) گفت: ۷۰ مقاله علمی، پژوهشی به دبیرخانه این کنگره ارسال شده است که ۳۵ مقاله شایسته انتشار به چاپ می رسد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سید محمد کاظم حجازی روز یکشنبه در نشست خبری کنگره ملی بانوی مبارز و انقلابی مرضیه حدیدچی (خواهر دباغ) اظهار کرد: به مقاله های ارسال شده به دبیرخانه این کنگره با محورهای زندگینامه، شخصیت شناسی و سیره فکری این بانوی مبارز، امتیاز علمی تعلق می‌گیرد و توسط انجمن مفاخر چاپ می‌شود.

وی ادامه داد: کتاب‌هایی در خصوص تبیین ابعاد شخصیتی خواهر دباغ در قالب رمان و روایتگری برای جوانان و نوجوانان در دست تدوین است و چاپ ۲۰ کتاب در کنگره پیش بینی شده است.

دبیر کنگره ملی بانوی مبارز و انقلابی مرضیه حدیدچی افزود: این بانوی مبارز برای جامعه ایرانی به عنوان هویت ملی مایه فخر و مباهات است و معرفی اینگونه افراد قوام بخش اعتقادات نسل جدید است.

حجازی اظهار کرد: خواهر دباغ نماد بانویی است که ویژگی های شخصیتی او از ابعاد مختلف قابل الگو برداری است، در اوج خفقان طاغوت که زمینه رشد بانوان وجود نداشت در عالی‌ترین سطح حوزوی تحصیل می‌کند و بعد از انقلاب به عنوان استاد در دانشگاه به تدریس می‌پردازد.

وی ادامه داد: در بعد اجتماعی در مقابل طاغوت قد علم می کند و در نقش همسر نیز به عنوان الگوی تمام و کمال مورد توجه است.

دبیر کنگره ملی بانوی مبارز و انقلابی مرضیه حدیدچی افزود: این بانوی مبارز از بدو پیروزی انقلاب اسلامی خدمت به رهبری را تکلیف اجتماعی خود می‌بیند و در کنار بیت امام فراز و نشیب‌ها از او انسانی تربیت می‌کند که این زن به عنوان فرمانده سپاه انتخاب می‌شود و در شورای شکل گیری سپاه انجام وظیفه می‌کند.

معرفی ابعاد شخصیتی خواهر دباغ با ابزار هنر

حجازی اظهار کرد: در حوزه سیاسی به عنوان نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی حضور پیدا می‌کند، در محیط های مختلف نیز به ترویج فرهنگ انقلاب استمرار می‌ورزد و تا پایان عمر نیز سعی داشت پیام انقلاب را به تمام مردم دنیا برساند.

وی ادامه داد: ابعاد شخصیتی خواهر دباغ مطابق با ذائقه نسل جوان و با ابزار هنر به آینده سازان ایران معرفی شود زیرا هنر اثرگذارترین ابزار برای معرفی هویت ملی و دینی ما است.

دبیر کنگره ملی بانوی مبارز و انقلابی مرضیه حدیدچی افزود: کنگره خواهر دباغ از اسفند سال ۱۴۰۱ در دفتر پژوهش موسسه شهید مدنی بنا نهاده شد و ستادهای ملی و استانی متولی برپایی کنگره تشکیل شدند.

حجازی اظهار کرد: ستاد استانی با ریاست نماینده ولی فقیه در استان و ۱۰ کمیته تشکیل شده است که هر کمیته پنج تا هفت دستگاه اجرایی را در زیر مجموعه دارد.

وی ادامه داد: کنگره خواهر دباغ ۳۰ آبان در تهران آغاز می شود و یکم آذرماه اختتامیه کنگره در همدان با حضور وزیر ارشاد اسلامی، وزیر علوم و تحقیقات و فناوری و علی آقامحمدی نماینده مقام معظم رهبری در مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار می‌شود.

دبیر کنگره ملی بانوی مبارز و انقلابی مرضیه حدیدچی افزود: سه دوره تربیت راوی گری برگزار و ۱۰۵ مُبلغ تربیت شدند که ابعاد شخصیتی خواهر دباغ را در مدارس و دانشگاه ها طرح مساله کنند که تا پایان سال تحصیلی ادامه دارد.

حجازی با بیان اینکه اثر بخشی کارهای فرهنگی در رفتار نوجوان و جوان رصد می‌شود اظهار کرد: کتاب‌های رمان با موضوع دباغ در اختیار کتابخانه های مدارس قرار می‌گیرد و کارهای نو و بدیع در حال انجام است.

در پایان این نشست از پوستر کنگره ملی خواهر دباغ رونمایی شد.

به گزارش ایرنا، مرضیه حدیدچی‌ معروف به طاهره دباغ سال ۱۳۱۸ در خانواده ای مذهبی و فرهنگی در شهر همدان متولد شد، او تحصیلات خود را در مکتب خانه آغاز کرد و از معلومات پدرش علی پاشا حدیدچی که فردی فاضل و معلم اخلاق در محافل مذهبی بود در یادگیری قرآن و نهج البلاغه بهره فراوان برد.

رهبری فرزانه انقلاب در وصف بانو دباغ فرمودند: «بانوی مبارز و انقلابیِ خستگی ناپذیر» لقبی که در کنار دیگر القاب چون مادر انقلاب و زنی از تبار الوند را در دلها جاویدان کرد.

مرضیه حدیدچی (دباغ) از مبارزان پیشگام انقلاب اسلامی ۲۷ آبان ماه سال ۹۵ پس از گذراندن دوره‌ بیماری در بیمارستان خاتم الانبیاء(ص) دارفانی را وداع گفت.

دباغ پس از هجرت امام به پاریس در سال۱۳۵۷ به خیل یاران ایشان پیوست و به خاطر دوره های نظامی که دیده بود محافظت بیت امام (ره) را به عهده گرفت و لحظاتی گرانمایه را برای خود رقم زد.

مرضیه حدیدچی در خارج از کشور با عناوین خواهر دباغ، خواهر زینت احمدی نیلی و خواهر طاهره شناخته می شد و اکنون عنوان طاهره دباغ برای او به یادگار مانده است.

مرحومه مرضیه دباغ پس از پیروزی انقلاب اسلامی به کشور بازگشت و در بسیاری از امور شامل فرماندهی سپاه همدان (غرب کشور) قرارگرفت.

وی در این مسیر پرفراز و نشیب به مسوولیت زندانهای زنان تهران درآمد و فرماندهی بسیج خواهران را عهده دار شد همچنین سه دوره نماینده مردم تهران و همدان در مجلس شورای اسلامی بود.

علاوه بر این وی در دانشگاه علم و صنعت ایران و مدرسه عالی شهید مطهری به تدریس پرداخته و قائم مقام جمعیت زنان جمهوری اسلامی بوده است.

او مفتخر شد یکی از سه سفیر حضرت امام (ره) برای ابلاغ نامه تاریخی به گورباچف رییس جمهور اتحادیه جماهیر شوروی باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha