به گزارش خبرنگار ایرنا، مسعود ویژه روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به نشست های متعدد به منظور برنامهریزی برای بزرگداشت این بانوی مجاهد، یکی از برنامهها را خرید کتاب با موضوع مرضیه دباغ و توزیع بین مخاطبان برای آشنایی با زندگی مبارزاتی و کنشگری ایشان در عرصههای مختلف برشمرد.
وی ادامه داد: اختصاص بخش ویژه جایزه ادبی استان به خواهر دباغ و همچنین اختصاص بخش ویژه خانم دباغ در جایزه قلم هگمتانه از دیگر برنامههایی بود که اجرا شده است.
رییس کمیته فرهنگی و پشتیبانی کنگره ملی بانوی مبارز و انقلابی(خواهر دباغ)، برگزاری برنامه «عصر شعر»، اجرای برنامه روایتگری و ارائه بخشی از زندگی این بانوی انقلابی به صورت نمایشی را از دیگر برنامهها اعلام کرد.
ویژه با اشاره به برگزاری طراحی سیاهقلم توسط هنرمندان همدان با موضوع خواهر دباغ، از برگزاری نمایشگاهی در ارتباط با این بانوی انقلابی توسط بسیج هنرمندان خبر داد.
وی همچنین مسابقه کتابخوانی از کتاب «خواهر طاهره» اثر رضا رییسی، نقد کتاب، نشست کتابخوان، محفل شعر، جلسات روایتگری از دوران مبارزات علیه رژیم شاه را از جمله برنامههایی دانست که در نقاط مختلف استان در راستای تشریح فعالیتهای این بانوی مجاهد برگزار شده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان از تولید سرود دانشآموزی با عنوان «خواهر مرضیه، مادر انقلاب» و همچنین چاپ کتاب مجموعه مقالات برگزیده انجمن آثار و مفاخر فرهنگی خبر داد و گفت: کتابی نیز با موضوع خانم دباغ توسط معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از تالیف به چاپ می رسد.
ویژه، انتشار فراخوان شعر و داستان کوتاه، هماهنگی با شورای فرهنگ عمومی کشور برای تاسیس بنیاد علمی فرهنگی خواهر دباغ و همچنین هماهنگی با شورای فرهنگ عمومی کشور در خصوص برگزاری برنامه با موضوع خواهر دباغ در کشور را از دیگر اقدامات عنوان کرد.
وی همچنین از تولید سرود دانشآموزی با عنوان «خواهر مرضیه، مادر انقلاب» خبر داد و گفت: برنامههای فرهنگی متعددی برای تبیین شخصیت خواهر دباغ برگزار شده است.
رییس کمیته فرهنگی و پشتیبانی کنگره ملی بانوی مبارز و انقلابی(خواهر دباغ)، تولید سرود با موضوع خانم دباغ توسط صداوسیما را از دیگر برنامههای کمیته دانست و گفت: در راستای برنامهریزیها جلسات با اعضای کمیته شامل سپاه انصارالحسین(ع)، اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، صدا و سیما، بنیاد شهید و امور ایثارگران، فرمانداری، سازمان برنامه و بودجه، کتابخانههای عمومی، جهاد دانشگاهی، آموزش و پرورش، ورزش و جوانان و حوزه هنری استان برگزار شد.
وی اظهار کرد: برگزاری نمایشگاه «دردانه» با نمایش ۴۰ قطعه عکس از زندگی و فعالیتهای بانوی انقلابی و مبارز خانم دباغ توسط حوزه هنری همدان نیز در دست برنامه ریزی است.
کنگره ملی بانوی مبارز و انقلابی مرضیه حدیدچی (خواهر دباغ) امروز ۳۰ آبان در تهران آغاز شده و اختتامیه کنگره فردا یکم آذرماه با حضور وزیر ارشاد اسلامی، وزیر علوم و تحقیقات و فناوری و علی آقامحمدی نماینده مقام معظم رهبری در مجمع تشخیص مصلحت نظام در همدان برگزار میشود.
به گزارش ایرنا، مرضیه حدیدچی معروف به طاهره دباغ سال ۱۳۱۸ در خانواده ای مذهبی و فرهنگی در شهر همدان متولد شد، او تحصیلات خود را در مکتب خانه آغاز کرد و از معلومات پدرش علی پاشا حدیدچی که فردی فاضل و معلم اخلاق در محافل مذهبی بود در یادگیری قرآن و نهج البلاغه بهره فراوان برد.
رهبری فرزانه انقلاب در وصف بانو دباغ فرمودند: «بانوی مبارز و انقلابیِ خستگی ناپذیر» لقبی که در کنار دیگر القاب چون مادر انقلاب و زنی از تبار الوند را در دلها جاویدان کرد.
مرضیه حدیدچی (دباغ) از مبارزان پیشگام انقلاب اسلامی ۲۷ آبان ماه سال ۹۵ پس از گذراندن دوره بیماری در بیمارستان خاتم الانبیاء(ص) دارفانی را وداع گفت.
دباغ پس از هجرت امام به پاریس در سال۱۳۵۷ به خیل یاران ایشان پیوست و به خاطر دوره های نظامی که دیده بود محافظت بیت امام (ره) را به عهده گرفت و لحظاتی گرانمایه را برای خود رقم زد.
مرضیه حدیدچی در خارج از کشور با عناوین خواهر دباغ، خواهر زینت احمدی نیلی و خواهر طاهره شناخته می شد و اکنون عنوان طاهره دباغ برای او به یادگار مانده است.
مرحومه مرضیه دباغ پس از پیروزی انقلاب اسلامی به کشور بازگشت و در بسیاری از امور شامل فرماندهی سپاه همدان (غرب کشور) قرارگرفت.
وی در این مسیر پرفراز و نشیب به مسوولیت زندانهای زنان تهران درآمد و فرماندهی بسیج خواهران را عهده دار شد همچنین سه دوره نماینده مردم تهران و همدان در مجلس شورای اسلامی بود.
علاوه بر این وی در دانشگاه علم و صنعت ایران و مدرسه عالی شهید مطهری به تدریس پرداخته و قائم مقام جمعیت زنان جمهوری اسلامی بوده است.
او مفتخر شد یکی از سه سفیر حضرت امام (ره) برای ابلاغ نامه تاریخی به گورباچف رییس جمهور اتحادیه جماهیر شوروی باشد.
نظر شما