۱ آذر ۱۴۰۳، ۱۱:۰۱
کد خبرنگار: 3090
کد خبر: 85666299
T T
۳ نفر

برچسب‌ها

استاندار همدان: وظیفه خطیری در معرفی الگوهایی مانند خواهر دباغ داریم

همدان- ایرنا- استاندار همدان گفت: امروز وظیفه خطیری در جهاد تبیین و معرفی الگوها و شخصیت‌هایی مانند خواهر دباغ در جامعه به ویزه جوانان داریم.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حمید ملانوری شمسی روز پنجشنبه در آیین پایانی کنگره ملی بانوی مبارز و انقلابی مرضیه حدیدچی(خواهر دباغ) اظهار کرد: برگزاری چنین رویدادهایی اولین نکته‌ای که به ما یادآوری می‌کند نقش و مسئولیت ما در جهاد تبیین است.

وی گفت: مقام معظم رهبری در تبیین، تشریح و آشکارسازی واقعیت‌های نظام اسلامی و تبیین آن برای جوانان معاصر تاکید داشتند تا آنها نیز با این سرمایه و پشتوانه نقش‌آفرین باشند.

استاندار همدان با بیان اینکه خانم دباغ با توجه به نقش‌های موثری که داشتند، می‌تواند به این روشنگری کمک کند گفت: ما وقتی نام خواهر دباغ(مرضیه حدیدچی) را می‌بریم، باید حواسمان به زیرکی این فرد هوشمند باشد که با گذاشتن نام دباغ برای خود قدردان همراهی‌های همسر بزرگوارش در جریان مبارزات بود.

ملانوری شمسی در پایان پیام رئیس جمهور به کنگره خواهر دباغ را قرائت کرد.

در بخشی از پیام مسعود پزشکیان آمده است: تاریخ پرفراز و نشیب انقلاب شکوهمند اسلامی در ادوار مختلف گواه روشنی در نقش‌آفرینی بانوان شجاع و فداکاری است که علاوه بر حفظ شان والای مادری شانه به شانه پدران، همسران و فرزندان خود در عرصه‌های مختلف علمی، فرهنگی، مدیریتی و مبارزاتی همواره حضوری تاثیرگذار داشته‌اند.

رئیس جمهور در این پیام می افزاید: تاریخ انقلاب اسلامی چه در دوران مبارزه و چه پس از استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی به خوبی شاهد این مدعاست که هیچ صحنه‌ای از حضور فعال و غیرتمندانه بانوان خستگی‌ناپذیر و توانمند ایرانی خالی نبوده است.

در ادامه این پیام آمده است: مرحومه مرضیه حدیدچی نمونه کاملی از بانوان انقلابی تربیت‌یافته در مکتب انسان‌ساز اسلام است که زندگی سیاسی و مبارزاتی کم‌نظیری را پشت سر گذاشت. شیوه زندگی او گاهی در تعاریف متداول زنان هم‌عصرش نمی‌گنجد؛ شخصیتی که سلوک زندگی‌اش سرشار از تجربه، نکته و تبیین است و پاسخگوی بسیاری از چراهای تاریخ انقلاب اسلامی است. در واقع ذات انقلاب اسلامی دارای توانایی تربیت چنین شخصیت‌هایی است.

پزشکیان در این پیام می افزاید: ایشان که با تکیه بر آموزه‌های اصیل اعتقادی پا به میدان مبارزه گذاشت، در طول عمر باعزت خود، همواره بر صلابت و استقرار در راه حفظ آرمان‌های انقلاب ایستادگی کرد و در طی سال‌های زندگی، یار و همراه همیشگی انقلاب و نظام بود. حضور همزمان این بانوی سرافراز در عرصه‌های اجتماعی و سیاسی تا مسائل نظامی و جهاد برای دفاع از انقلاب در کنار مدیریت خانه و خانواده و ایفای نقش مادری، ایشان را به چهره‌ای شاخص تبدیل کرده است.

استاندار همدان: وظیفه خطیری در معرفی الگوهایی مانند خواهر دباغ داریم

رئیس جمهور ادامه داد: بی‌شک مجاهدت‌ها، سبک و سیره زندگی و ویژگی‌های اخلاقی، تربیتی و معرفتی این بانوی مبارز و انقلابی، الگویی ارزشمند است و امروز جامعه ما که در مقابل هجمه شدید فرهنگی دشمنان قرار گرفته است، نیازمند معرفی چنین الگوهای والا به ویژه به نسل جوان است. اینجانب به سهم خود خدمات بزرگ و ارزشمند این بانوی مجاهد و فداکار به این سرزمین و انقلاب اسلامی را پاس می‌دارم و ضمن آرزوی علو درجات برای ایشان، از تلاشگران و دست‌اندرکاران برپایی این همایش فرهنگی در معرفی و شناساندن بیشتر چنین شخصیت‌های تاثیرگذار انقلاب اسلامی، کمال سپاسگزاری را دارم.

کنگره ملی بانوی مبارز و انقلابی مرضیه حدیدچی (خواهر دباغ) دیروز ۳۰ آبان در تهران آغاز شد و اختتامیه کنگره امروز یکم آذرماه با حضور وزیر ارشاد اسلامی و علی آقامحمدی نماینده مقام معظم رهبری در مجمع تشخیص مصلحت نظام در همدان در حال برگزاری است.

به گزارش ایرنا، مرضیه حدیدچی‌ معروف به طاهره دباغ سال ۱۳۱۸ در خانواده ای مذهبی و فرهنگی در شهر همدان متولد شد، او تحصیلات خود را در مکتب خانه آغاز کرد و از معلومات پدرش علی پاشا حدیدچی که فردی فاضل و معلم اخلاق در محافل مذهبی بود در یادگیری قرآن و نهج البلاغه بهره فراوان برد.

رهبری فرزانه انقلاب در وصف بانو دباغ فرمودند: «بانوی مبارز و انقلابیِ خستگی ناپذیر» لقبی که در کنار دیگر القاب چون مادر انقلاب و زنی از تبار الوند را در دلها جاویدان کرد.

مرضیه حدیدچی (دباغ) از مبارزان پیشگام انقلاب اسلامی ۲۷ آبان ماه سال ۹۵ پس از گذراندن دوره‌ بیماری در بیمارستان خاتم الانبیاء(ص) دارفانی را وداع گفت.

دباغ پس از هجرت امام به پاریس در سال۱۳۵۷ به خیل یاران ایشان پیوست و به خاطر دوره های نظامی که دیده بود محافظت بیت امام (ره) را به عهده گرفت و لحظاتی گرانمایه را برای خود رقم زد.

مرضیه حدیدچی در خارج از کشور با عناوین خواهر دباغ، خواهر زینت احمدی نیلی و خواهر طاهره شناخته می شد و اکنون عنوان طاهره دباغ برای او به یادگار مانده است.

مرحومه مرضیه دباغ پس از پیروزی انقلاب اسلامی به کشور بازگشت و در بسیاری از امور شامل فرماندهی سپاه همدان (غرب کشور) قرارگرفت.

وی در این مسیر پرفراز و نشیب به مسوولیت زندانهای زنان تهران درآمد و فرماندهی بسیج خواهران را عهده دار شد همچنین سه دوره نماینده مردم تهران و همدان در مجلس شورای اسلامی بود.

علاوه بر این وی در دانشگاه علم و صنعت ایران و مدرسه عالی شهید مطهری به تدریس پرداخته و قائم مقام جمعیت زنان جمهوری اسلامی بوده است.

او مفتخر شد یکی از سه سفیر حضرت امام (ره) برای ابلاغ نامه تاریخی به گورباچف رییس جمهور اتحادیه جماهیر شوروی باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha