عضو شورای شهر اصفهان: پروژه‌های احیای زاینده‌رود باید به سرانجام برسد

اصفهان - ایرنا - رییس کمیسیون اقتصادی، سرمایه گذاری و گردشگری شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: پروژه‌های مربوط به احیا و جاری‌سازی دائم رودخانه زاینده‌رود باید به سرانجام برسد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، عباس حاج رسولی‌ها روز یکشنبه در یکصد و پنجاه و پنجمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان افزود: مطالبه ما از رییس جمهور این است که تکلیف پروژه‌های مورد نظر در استان با حضور گروه کارشناسی دولت مشخص شود.

وی ادامه داد: همانطور که دولت با تصمیم خوب خود مانع مازوت سوزی در اصفهان و برخی از مناطق کشور شد باید مشکلات پروژه‌های احیای زاینده‌رود را نیز حل کند.

این عضور شورای شهر تصریح کرد: زاینده‌رود اکنون حتی حالت فصلی هم ندارد و خشکی‌های آن بسیار بیشتر شده است، از طرف دیگر تالاب بین‌المللی «گاوخونی» هم با وجود برخورداری از حقابه، آبی واردش نمی‌شود که این امر انتشار ریزگردها و ذرات سمی از آن پهنه طبیعی به استان‌های مختلف اطراف را در پی خواهد داشت.

رییس شورای اسلامی شهر اصفهان نیز گفت: حل مشکل ناترازی انرژی نیازمند برنامه بلندمدت است و از سوی دیگر اصلاح هزینه‌های این بخش باید متناسب با توان اقتصادی مردم باشد.

محمد نورصالحی در باره افزایش خروجی سد زاینده‌رود اضافه کرد: سهم‌ شهر، مادی‌ها و فضای سبز اصفهان در زمان جاری سازی رودخانه باید مد نظر قرار گرفته و آب متناسب با آن، تخصیص یابد زیرا تنش آبی در استان بسیار زیاد است.

رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در جلسه امروز گفت: کارگاه‌های صنعتی در استان باید به واحدهای سازگار با محیط زیست تبدیل شوند زیرا حجم آلودگی در این خطه بالاست.

سید امیر سامع خاطرنشان کرد: اصفهان می‌تواند با مشارکت شهروندان به «شهر خورشیدی» تبدیل شود و برق خود را از انرژی پاک آفتاب بدست آورد.

وی افزود: در این پیوند می‌توان ۱۰ هزار واحد از ۴۰۰ هزار واحد مسکونی و تجاری و صنفی در شهر را به نیروگاه‌های ۱۰ کیلوواتی مجهز کرد که این تعداد قادر به تولید یکصد مگاوات برق، معادل یک چهارم مصرف اصفهان خواهند بود.

عضو شورای شهر اصفهان: پروژه‌های احیای زاینده‌رود باید به سرانجام برسد

مصطفی نباتی نژاد رییس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر اصفهان نیز گفت: اجلاس شهرهای تاریخی جهان در سال ۲۰۲۷ به میزبانی اصفهان، پیشران مناسبی برای اجرا و تکمیل پروژه‌ها در این دیار است.

ابوالفضل قربانی رییس کمیسیون هوشمندسازی و حمل و نقل شورای شهر اصفهان نیز اظهار داشت: خرید واگن‌های بیشتر و تامین قطعات مترو نیازمند تخصیص اعتبارات کافی و پرداخت کامل ردیف بودجه این بخش است.

مجید نادرالاصلی، رییس کمیسیون ویژه آب و مناطق کم برخوردار شورا نیز خواستار کاهش سفرهای شهردار اصفهان و رسیدگی بیشتر او به امور شهری شد.

به گزارش ایرنا، پروژه کوهرنگ ۳، انتقال آب از جنوب استان و انتقال آب از دریای عمان به این منطقه از جمله پروژه‌های مرتبط با احیای زاینده رود است.

زاینده‌رود به طول بیش از ۴۰۰ کیلومتر در دهه‌های اخیر بدلیل برداشت‌های بی‌رویه در بالادست، انتقال آب به حوضه دیگر، تراکم جمعیت و تا حدودی کاهش نسبی بارندگی‌ها، به یک رودخانه با جریان دوره‌ای، تبدیل و در پایین دست با خشکی مواجه شده است.

اصفهان وضعیت آبی نابسامان و کم‌سابقه‌ای را در نیم‌ قرن اخیر سپری می‌کند.

افزایش جمعیت و تغییر الگوی مصرف، پروژه‌های انتقال آب، افزایش صنایع و برداشت‌های بالادست، شرایطی را ایجاد کرده است که آب رودخانه زاینده‌رود در ۲ دهه اخیر از سد «چم آسمان» در شهرستان لنجان واقع در غرب استان تا تالاب بین‌المللی گاوخونی به دفعات خشک شده و همین امر توقف متناوب کشت و کار در مناطق مختلف استان را در پی داشته است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha