مبین علی میر روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به وضعیت تجارت در این بازارچهها اظهار کرد: واردات به روش کولهبری در هشت ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد چشمگیر ۲۰ برابری داشته که این روند نشاندهنده افزایش اعتماد تجار و توسعه زیرساختهای تجاری است.
وی افزود: صادرات از بازارچههای مرزی نیز با حمل بیش از ۸۳ هزار کشنده به میزان یک میلیون و ۷۵۰ هزار تن انجام شده؛ همچنین تعداد تردد وسایل نقلیه شامل تریلی و وانت به ۱۹۰ هزار مورد رسیده که رکوردی بیسابقه در تاریخ تجارت مرزی این منطقه است.
مدیر بازارچههای مرزی سیستان و بلوچستان به تنوع مقاصد تجاری اشاره کرد و گفت: علاوه بر تجارت با کشورهای همسایه مانند افغانستان و پاکستان، مراودات تجاری ما به کشورهای ترکمنستان، ازبکستان و برخی کشورهای آفریقایی و حاشیه خلیج فارس گسترش یافته است.
وی درباره واردات محصولات جدید نیز اظهار کرد: برای نخستین بار، محصولات خشکباری از جمله کشمش، مویز و گردو از کشورهای آسیای میانه توسط مباشرین به بازارچه مرزی میلک حمل و از طریق روشهای خردهفروشی و کولهبری ترخیص میشود، این اتفاق بهطور قابلتوجهی تنوع واردات و فرصتهای اقتصادی منطقه را افزایش داده است.
میر تاکید کرد: بازارچههای مرزی سیستان و بلوچستان با این روند، نقش مهمی در توسعه تجارت بینالمللی و ارتقای اقتصادی منطقه ایفا میکنند.
نظر شما