محمدجواد کولیوند روز دوشنبه در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: ریلگذاری برای رفع چالشها و تعیین اولویتهای سمنان بین یک و نیم تا ۲ ماه آینده به سرانجام میرسد و پس از آن تلاش میشود سمنان را استان برنامهمحور و طرحمحور کنیم که طرحها و برنامهها حرف اول را بزنند.
استاندار سمنان تاکید کرد: ریلگذاری باید به گونهای باشد که دستگاههای حاکمیتی، غیرحاکمیتی، صنایع و بانکها در مسیر با این ریل حرکت کنند.
کولیوند با بیان اینکه کلیگویی و حرکت بدون برنامه، انرژی و امید را از جامعه میگیرد، تصریح کرد: با حرکت بدون برنامه و به طور پراکنده به جایی نمیرسیم.
آب، اصلیترین مساله استان سمنان
عالیترین مقام اجرایی استان سمنان گفت: اصلیترین بحث این استان آب است که برای رفع این مشکل با همراهی شرکت آب و فاضلاب استان منطقهبندی انجام شد.
کولیوند افزود: پس از مشکل آب، موضوع راهها، مجموعه بهداشت و درمان و صنایع و کاربریهای متعدد از دیگر چالشهای استان و تلاش برای رفع آنها در اولویت است.
سمنان با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع، یکی از پهناورترین استانهای کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب میشود.
بر پایه برآورد مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۰، استان سمنان با هشت شهرستان در مجموع ۷۵۷ هزار و ۲۰۰ نفر جمعیت دارد که از این شمار، بیش از ۲۰۰ هزار نفر ساکن مرکز استان هستند.
این خطه از جانب شمال به استانهای خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استانهای خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استانهای تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.
استان سمنان به دلیل موقعیت جغرافیایی گلوگاه اتصال استانهای شمالی به استانهای جنوبی کشور است و به عبارتی میتواند به عنوان حلقه اتصال دریای شمال به مناطق مرکزی و جنوبی نقش آفرین باشد.
گستره جادههای استان سمنان به اندازه جادههای ۶ استان کشور است، این استان با ۹۷ هزار و ۴۹۱ کیلومتر مربع به لحاظ وسعت رتبه ششم کشوری را دارد و در هر ۶۰ دقیقه حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ وسیله نقلیه از محورهای ارتباطی استان عبور می کند.
در زمان اوج سفرها در هر ۶۰ دقیقه به طور متوسط بیش از یکهزار و ۲۰۰ خودرو از محورهای استان سمنان عبور میکند که با این حجم قابل توجه تردد، واژگونی خودرو یکی از رویدادهای تلخ در محورهای سمنان محسوب میشود.
واژگونی در جادههای استان سمنان سهم حدود ۶۰ درصدی از حوادث رانندگی در این محور دارد که از میانگین کشوری بالاتر است و علت اصلی این مساله خستگی و خوابآلودگی رانندگان به دلیل یکنواختی و کویری بودن جاده ها عنوان شده است.
استان سمنان از کمبود پزشک متخصص و ضعف در زیرساختهای بهداشتی و درمانی رنج میبرد.
استان سمنان با کسری سالانه ۱۳۳ میلیون متر مکعب آبهای زیرزمینی و سه و ۲ دهم میلیارد مترمکعب کسری مخزن انباشته، به اقدام اساسی و عاجل در زمینه رفع بحران کمآبی نیاز دارد؛ موضوعی که از دهه ۸۰ خورشیدی به عنوان مهمترین مساله استان و مطالبه اساسی مردم این خطه بر زمین مانده است.
استان سمنان با میزان بارش کمتر از میانگین و تبخیر بالاتر از متوسط کشور، ظرفیت محدود آبهای زیرزمینی و با وجود ظرفیتهای متنوع برای توسعه، همچنان با چالش کمبود آب مواجه است و مردم چشمانتظار اقدام جدی برای حل این مساله هستند.
نظر شما