به گزارش خبرنگار ایرنا سید محمدرضا هاشمی روز یکشنبه در حاشیه بازدید از تصفیهخانه آب شرب بیرجند اظهار کرد: پروژههای آبرسانی به شهرها و تامین آب شرب جز مهمترین اولویتها است.
وی با اشاره به پروژه آبرسانی شهر بیرجند اظهار کرد: نیاز آب شرب این شهر حدود هزار و ۱۵٠ لیتر بر ثانیه است که اکنون از ۶ دشت تامین میشود.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه انتقال آب در پنج دشت ۱۰۰ درصد اجرا شده است ادامه داد: انتقال آب از دشت مختاران نیز در دستور کار قرار دارد و به حدود ۴۳ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده است.
وی با بیان اینکه با تکمیل این پروژه بیش از ۱۵٠ لیتر آب بر ثانیه به آب شرب شهر بیرجند افزوده میشود گفت: تاکنون برای این پروژه ۲ هزار میلیارد ریال اعتبار هزینه شده و اعتبار لازم برای اتمام پروژه از طریق وزارت نیرو باید پیگیری شود.
هاشمی بر استفاده از ظرفیت بسیج سازندگی برای اجرای پروژههای تامین آب شرب تاکید کرد و یادآور شد: برخی از پروژهها در مناطق محروم از جمله مجتمع آبرسانی در اختیار بسیج قرار دارد، در بحث پروژهها و مجتمعهای بزرگ به ویژه خط انتقال مختاران موضوع را پیگیری خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه در اولین فرصت نشستی با وزیر نیرو با اولویت پروژههای آبرسانی به شهرها برگزار خواهیم کرد افزود: در بحث خط انتقال آب از دریای عمان و خلیج فارس نیز تاکنون برخی از استانها برخوردار شدهاند که بیشتر در حوزه صنعت بوده است.
استاندار خراسان جنوبی تاکید کرد: از واحدهای تولیدی و صنعتی استان نیز دعوت میکنیم پای کار بیایند تا با کمک بخش خصوصی بتوانیم بحث انتقال آب از دریا به استان را به جد پیگیر باشیم.
وی بیان کرد: نمایندگان استان نیز پیگیر این موضوع هستند و از طریق نهاد ریاست جمهوری و وزارت نیرو هم این پروژه را به جد پیگیری خواهیم کرد تا دیگر دغدغهای برای تامین آب در حوزه صنایع و حتی در حوزه کشاورزی نداشته باشیم.
هاشمی با اشاره به تصفیهخانه فاضلاب بیرجند بر لزوم بازچرخانی آب تاکید کرد و گفت: ورودی پساب فاضلاب بیش از ۳۱٠ تا ۳۲٠ لیتر بر ثانیه است، همچنین مخزن بزرگی برای آبگیری پیشبینی شده است.
وی در خصوص بحث جداسازی آبیاری فضای سبز از آب شرب بیان کرد: برخی از شهرداریها در این زمینه اقدام کرده و برخی هم در حال اقدام هستند، شهرداران با حمایتی که از طریق شورای شهر خواهند داشت بحث جداسازی فضای سبز را عملیاتی کنند.
استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: شهر بیرجند جز اولین شهرهایی است که از آب لوله برخوردار بوده است و اکنون بیش از ۲۸ درصد آب آن به دلیل فرسودگی شبکه هدررفت دارد بنابراین بحث اصلاح شبکه در برخی از نقاط شهری برای جلوگیری از هدر رفت آب را در دستور کار قرار دارد.
وی به لزوم جلوگیری از مصرف بی رویه آب اشاره کرد و افزود: کشاورزان در بحث نصب کنتور هوشمند در چاهها همکاری کردهاند انتظار داریم در بحث مصرف آب نیز دقت داشته باشند.
نظر شما