مصایب «خانه دوم» در مازندران؛ از ناترازی‌های انرژی تا معضل پسماند

ساری- ایرنا- رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی مازندران در نخستین نشست با استاندار جدید این خطه از شمال کشور، عامل اصلی ناترازی های انرژی برق، گاز و آب و تداوم معضل پسماند در استان را ناشی از گسترش خانه دومی‌ها عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، فرج الله فتح الله پور روز دوشنبه در نشست فرمانداران با مهدی یونسی رستمی استاندار جدید مازندران با اظهار این که مهم‌ترین دلیل ناکارآمدی ساختار اقتصادی استان وابستگی به حوزه املاک و مستغلات است، توضیح داد:‌ واقعیت مشکلات اصلی بی رونقی صنعت بی‌نظیر بخش گردشگری استان، گسترش و توسعه خانه دومی ها است.

وی با بیان این که با هجوم خانه دومی ها تغییر کاربری‌های غیر مجاز زمین های کشاورزی و تجاوز و تصرف به عرصه های ملی در استان زیاد شده است، ادامه داد: این امر سبب شد تا ظرفیت های گردشگری به درستی استفاده نمی شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی مازندران با تاکید بر این نکته که پایین بودن ضریب استفاده از ظرفیت های گردشگری نشان دهنده این مشکلات است، گفت: مصداق بارز این مشکلات کاهش آمار بهره برداران بخش کشاورزی استان است.

فتح الله پور ادامه داد:‌ در سال ۱۳۹۳، سه هزار و ۲۲۲ هزار بهره بردار کشاورزی به ثبت رسیده است اما در بازدید های میدانی بسیاری از بهره برداران با فروش زمین های کشاورزی از این بخش خارج شدند، چراکه زمین های آنان با قیمت چندین برابری نسبت به درآمد کشاورزی، به ویلاها تبدیل شد و در واقع شاهد گسترش خوش نشین ها در استان هستیم.

وی به کمبود سرمایه در اجرایی شدن طرح های تکمیلی و صنایع کشاورزی مازندران به عنوان دیگر مشکلات اساسی استان اشاره کرد و در ارایه گزارش به استاندار جدید گفت: با وجود تولید بیش از ۷.۵ میلیون تن محصولات کشاورزی، سهم صادرات مازندران در سال گذشته ۳۱۸ میلیون دلار بوده است.

این مسوول برنامه و بودجه مازندران بالا بودن نرخ بیکاری دانش آموختگان استان که از متوسط نرخ کشوری بالاتر است را به عنوان دیگر مشکلات عنوان کرد.

وی با اشار به مشکلات دفع فاضلاب صنعتی و کشاورزی مازندران، اظهار کرد: متوسط جمع آوری فاضلاب در کشور ۵۱ درصد است ولی این آمار در مازندران ۲۱ درصد را نشان می دهد، همچنین میانگین مهار آب های سطحی در استان ۱۷ درصد است که نسبت به آمار ۴۲ درصدی کشور بسیار عقب هستیم.

مصایب «خانه دوم» در مازندران؛ از ناترازی‌های انرژی تا معضل پسماند

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی مازندران پایین بودن استاندارد های جاده ای مازندران را به عنوان یک چالش اساسی نام برد و گفت: این در حالی است که که این خطه شمالی ۱۰ درصد مجموع تردد های کشور را دارد.

فتح الله پور قرار گرفتن در مسیر برنامه توسعه هفتم که با هدف پیشرفت اقتصادی توام با عدالت است را تنها راهکار برون رفت از این چالش ها عنوان کرد و اظهار کرد: اقدامات باید بر گرفته از برنامه ها در حوزه عمرانی باشد، در مازندران ۲ هزارو ۶۰۰ طرح نیمه تمام داریم که نیازمند توجه ویژه در نظام بودجه ای است.

وی با اشاره به وجود ۷۰ طرح ملی عمرانی نیمه تمام مازندران، تصریح کرد: برنامه رشد اقتصادی مازندران با توسعه اقتصاد دریا محور، توجه به زیر ساخت های انرژی آب، گاز، ‌برق و حمل و نقل محقق خواهد شد، صد البته باید در مسیر برنامه توسعه هفتم حرکت کنیم، یعنی نگاه سیاسی حاکم نشود و همگرایی بوجود بیاید.

به گزارش ایرنا، پرونده انتخاب استانداران در دولت چهاردهم روز یکشنبه -۴ آذر- در جلسه هیئت وزیران به مازندران رسید و پس از چند ماه گمانه‌زنی و مطرح شدن نام‌های مختلف، مهدی یونسی رستمی که ریاست ستاد انتخاباتی دکتر مسعود پزشکیان در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در استان را بر عهده داشت به عنوان نماینده عالی دولت و بیست‌وششمین استاندار مازندران پس از انقلاب معرفی شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha