به گزارش ایرنا، ششمین دوره طرح سرشماری عمومی کشاورزی همزمان با سراسر کشور روز شنبه ۱۲ آبان با همکاری مستقیم و غیر مستقیم ۵۰۰ نفر در استان همدان آغاز شد.
این سرشماری به عنوان ابزار کلیدی در برنامهریزی و توسعهبخش کشاورزی، اهمیت ویژهای در استان همدان دارد و آمار و اطلاعات به دست آمده از نتایج سرشماری عمومی کشوری پایه و اساس برنامه ریزی های آینده کشور است و موجب پالایش و به روز رسانی آمار روستاییان و عشایر می شود.
با توجه به اینکه کشاورزی یکی از ارکان اقتصاد استان همدان محسوب می شود اطلاعات بهدستآمده از این سرشماری به طور مستقیم بر روی برنامههای حمایتی، توسعهای و آموزشی اثربخش است و این اطلاعات در شناسایی نیازها و چالشها، اولویتبندی پروژهها و اقدامات توسعهای کاربرد دارد که به ارتقا بهرهوری، کاهش هزینهها و افزایش درآمد کشاورزان منجر می شود.
کشاورزان آمار واقعی را به سرشماران اعلام کنند
رئیس سازمان جهاد کشاورزی همدان با اشاره به اهمیت سرشماری کشاورزی گفت: بر اساس نقشه راه در سال ۱۴۴۰ تولیدات کشاورزی استان به ۹ میلیون تن خواهد رسید که اجرای ششمین دوره آمارگیری کشاورزی در شهرها و روستاهای نقش موثری در تدوین برنامههای بلند مدت برای مولدسازی روستاها خواهد داشت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی همدان با اشاره به اهمیت سرشماری کشاورزی گفت: بر اساس نقشه راه در سال ۱۴۴۰ تولیدات کشاورزی استان به ۹ میلیون تن خواهد رسید که اجرای ششمین دوره آمارگیری کشاورزی در شهرها و روستاهای نقش موثری در تدوین برنامههای بلند مدت برای مولدسازی روستاها خواهد داشت.رضا بهراملو افزود: این آمارگیری با هدف برنامهریزی و تحلیل دقیق وضعیت موجود و آینده در راستای تأمین امنیت غذایی کشور بسیار حائز اهمیت است و علاوه بر رونق تولید می تواند در اشتغالزایی کشاورزان موثر باشد.
وی از کشاورزان خواست تا با همکاری با ماموران سرشماری، اطلاعات واقعی را اعلام کنند تا این امر به توسعه و بهبود وضعیت آنها کمک کند.
استان همدان یکی از قطب های مهم کشاورزی کشور محسوب می شود و با داشتن ۲.۱ درصد از وسعت کشور، ۴.۴ درصد از تولیدات بخش کشاورزی را به خود اختصاص داده است.
بر اساس آخرین اطلاعات به دست آمده، این استان با ۱۱۷ هزار بهرهبردار بخش کشاورزی و تولید چهار و نیم میلیون تن انواع محصولات، ۲۹ درصد اشتغال استان را به خود اختصاص داده است.
همچنین ۲۴ درصد از ارزش افزوده استان همدان مربوط به بخش کشاورزی است که سه و دو دهم ارزش افزوده کشاورزی کشور را تشکیل می دهد.
استان همدان در تولید محصولاتی همچون سیب زمینی با تولید ۸۸۰ هزار تن، سیر با تولید ۴۲ هزار تن و گردو با تولید ۵۶ هزار تن، رتبه اول کشوری را دارد و در تولید جو با ۲۳۰ هزار تن، انگور با تولید ۴۲۰ هزار تن و یونجه با تولید ۳۸۰ هزار تن رتبه سوم و در گیاهان دارویی با تولید ۳۳ هزار تن رتبه دوم را به خود اختصاص داده است.
این آمار و ارقام و نقش مهم استان همدان در تامین امنیت غذایی استان و کشور، اهمیت سرشماری کشاورزی را دوچندان می کند نکته ای که رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان همدان نیز بر آن صحه گذاشته و معتقد است که با توجه به اهمیت بالای بخش کشاورزی در تامین امنیت غذایی و توسعه پایدار، نتایج این سرشماری در تدوین سیاستهای حمایتی از کشاورزان، بهبود بهرهوری و افزایش تولید محصولات کشاورزی اثربخش است.
تورج الوانیان اظهار کرد: با اجرای این سرشماری، تصویری دقیق از وضعیت کشاورزی استان به دست میآید که در برنامهریزیهای آتی برای توسعه این بخش، نقش تعیینکنندهای دارد.
وی از همه کشاورزان و روستاییان استان همدان دعوت کرد تا با همکاری در این طرح ملی، به توسعه و ارتقای بخش کشاورزی کمک کنند چراکه با توجه به اهمیت کشاورزی برای کشور و استان و امنیت غذایی باید اطلاعات پایه و درستی از وضعیت کشاورزی داشته باشیم.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان همدان با اشاره به ۳۰ درصد اشتغال استان در بخش کشاورزی و ۲۰ درصد ارزش افزوده استان در این بخش تاکید کرد: با توجه به کمبود منابع آبی و خشکسالی های سال های اخیر باید به سمت اقتصاد کشاورزی کم آب بر حرکت کرد که برای تحقق این امر و اجرای الگوی کشت، داشتن آمار و اطلاعات جامع برای برنامه ریزی سال های آینده ضرورتی انکارناپذیر است.
وی یادآوری کرد: آخرین مرحله سرشماری عمومی کشاورزی سال ۱۳۹۳ در کشورمان انجام شد و مبنای تمام برنامه ریزی های صورت گرفته از آن سال تاکنون همان سرشماری است که تغییرات به وجود آمده در وضعیت اراضی و تولیدات کشاورزان و بهره برداران در این برنامه ریزی ها اعمال نشده است.
الوانیان به کشاورزان استان همدان اطمینان خاطر داد که اطلاعات جمعآوری شده در سرشماری کشاورزی کاملا محرمانه است و فقط برای برنامهریزی و توسعه بخش کشاورزی کشور و استان مورد استفاده قرار می گیرد.
الوانیان به کشاورزان استان همدان اطمینان خاطر داد که اطلاعات جمعآوری شده در سرشماری کشاورزی کاملا محرمانه است و فقط برای برنامهریزی و توسعه بخش کشاورزی کشور و استان مورد استفاده قرار می گیرد.رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان همدان اظهار کرد: در این سرشماری که تا ۲۶ آذر ادامه دارد، همه محصولات زراعی و باغی، پرورش دام و طیور، زنبور عسل و شیلات و همه نقاط جغرافیایی شامل شهرها و روستاها سرشماری و اقدامات و برنامه های سال آینده، ۱۰ شهرستان این استان بر مبنای این سرشماری تدارک دیده می شود بنابراین هرچقدر با دقت و حساسیت بیشتری این سرشماری انجام شود نتایج مطلوب تری حاصل خواهد شد.
الوانیان با تاکید بر بکارگیری حداکثر دقت و توجه در انجام آمارگیری با اشاره به چالش های بزرگ در بخش کشاورزی بیان کرد: به دستور استاندار همدان، همکاری و هماهنگی دستگاههای اجرایی برای اجرای مطلوب این طرح مهم و ضروری است.
وی ادامه داد: سرشماری کشاورزی امسال با استفاده از فناوریهای نوین و با هدف شناخت دقیق ظرفیتها و چالشهای این بخش در حال انجام است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان همدان با تشریح وضعیت سرشماری در استان گفت: در این سرشماری هشت تا از مراکز شهرستان ها به صورت منتخب سرشماری می شود و مرغداری های صنعتی و واحد پرورش قارچ خوراکی شامل این سرشماری نیستند.
وی ادامه داد: همه ماموران و کارشناسان توسط مرکز آمار ایران مشمول بیمه حوادث شدند و پشتیبانی همه جانبه از آنان برعهده مرکز آمار و سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان همدان افزود: دستمزد عوامل اجرایی بر اساس عملکرد آنها پرداخت می شود و از افراد برتر تمامی رده های اجرایی پس از ارزیابی عملکرد قدردانی صورت می گیرد.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت ویرنامه ریزی( قائم مقام سرشماری عمومی کشاورزی استان) نیز گفت: این سرشماری شامل سه بخش شهری، روستایی و عشایری است و در حال حاضر، بیشتر شهرهای استان به صورت منتخب و به طور کامل سرشماری میشوند.
مهدی صدوقی افزود: از هشت شهر بزرگ استان، برخی به طور منتخب از طریق تماس تلفنی آمارگیری خواهند شد و نزدیک به هزار و ۲۰۰ روستای استان نیز زیر پوشش این سرشماری قرار دارند.
او همچنین با اشاره به اینکه در حال حاضر حدود ۱۶۰ مامور آمارگیر مشغول به کار هستند و پیشبینی میشود که ۴۵ تا ۵۰ درصد از کار آمارگیری تاکنون انجام شده باشد تاکید کرد: آخرین سرشماری کشاورزی در سال ۱۳۹۳ انجام شده و طبق قانون، این سرشماری باید هر ده سال یک بار صورت گیرد.
نظر شما