ضرب الاجل استاندار برای تحول در حوزه دانش بنیان خراسان جنوبی

بیرجند- ایرنا- استاندار خراسان جنوبی بر تشکیل ستادی متشکل از نخبگان دانشگاهی تاکید کرد و گفت: سه ماه دیگر باید با استفاده از همه ظرفیت‌ها، در حوزه شرکت‌های دانش بنیان استان تحول ایجاد شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا سید محمدرضا هاشمی عصر چهارشنبه در جلسه توسعه اقتصاد دانش بنیان استان اظهار کرد: رویکرد شرکت‌های دانش بنیان نوآوری، فناوری و کارآفرینی است.

وی افزود: مهمترین کارکرد شرکت‌های دانش بنیان، ایجاد استارت آپ، کارآفرینی و توسعه اشتغال است همچنین رقابت با شرکت‌ها و فناورهای بزرگ خروجی خوبی در این حوزه دارد.

استاندار خراسان جنوبی لازمه فعال شدن ظرفیت‌های بالقوه استان را اهمیت دادن به شرکت‌های دانش بنیان عنوان کرد و گفت: اگر مسائل این حوزه به خوبی تبیین شود کمک ها را به سمت رشد حوزه فناوری می توان سوق داد اما وضعیت فعلی پارک علم و فناوری و شرکت‌های دانش بنیان استان مطلوب نیست.

وی تاکید کرد: همه دستگاه‌های اجرایی اگر دل در گرو استان خراسان جنوبی دارند باید به شرکت‌های دانش بنیان اهمیت دهند.

هاشمی استفاده از فضاهای فیزیکی دستگاه‌های اجرایی برای استقرار شرکت‌های دانش بنیان را مورد تاکید قرار داد و گفت: از همین فردا سالن ورودی استانداری در اختیار پارک علم و فناوری است تا به برپایی نمایشگاه توانمندی‌های استان اختصاص داده شود.

وی اظهار کرد: شرکت‌های دانش بنیان در همه حوزه‌ها نقش مهمی ایفا می‌کنند که موجب رشد اقتصادی می‌شود.

استاندار خراسان جنوبی همچنین گفت: برای ایجاد اشتغال در حوزه غیر فارغ التحصیلان دغدغه‌ای نیست اما برای اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی بهترین مولفه شرکت‌های دانش بنیان است که در حوزه فناوری و رشد اقتصاد می‌توانند نقش داشته باشند.

وی یادآور شد: برای باز شدن گره‌های کاری مردم باید همه ظرفیت ها را در مرکز به کار گرفت و وزرا را پای کار آورد تا بتوانیم عقب ماندگی‌ها را جبران کنیم.

هاشمی همچنین پاویون فرودگاه را ظرفیتی مناسب برای معرفی توانمندی‌های استان معرفی کرد و گفت: با وحدت و انسجام باید به دنبال خدمت به مردم باشیم و از هر فرصتی برای جذب گردشگر استفاده کنیم تا اقدامات ماندگاری به ثبت برسد.

وی با اشاره به رتبه‌های استان در بحث محصولات راهبردی گفت: فرآوری این محصولات مهمترین مسئله است که باید در استان به آن پرداخته شود تا از خروج مواد خام بتوان جلوگیری کرد.

استاندار خراسان جنوبی همچنین توجه به اشتغال روستایی را ضروری خواند و گفت: با وجود زیرساخت‌های عظیمی که در روستاها انجام شده اما از موضوع اشتغال غفلت شده است.

وی بیان کرد: جهاددانشگاهی نیز ظرفیت‌های زیادی در حوزه رشد فناوری دارد که در همه عرصه‌ها می‌توان از توانمندی‌های این نهاد انقلابی استفاده کرد.

هاشمی همچنین ابراز امیدواری کرد: با وفاق همه دستگاه‌های زیرساختی بتوان شهرک فناوری استان را هر چه سریعتر راه اندازی کرد.

رئیس پارک علم و فناوری استان خراسان جنوبی نیز گفت: فعالیت شرکت‌های دانش بنیان سال‌های اخیر در پارک علم و فناوری کاهش یافته زیرا متقاضی داریم و فضای مناسب برای استقرار شرکت نیست.

سید علیرضا ذوالفقاری با اشاره به اینکه تعداد زیادی از شرکت‌ها اکنون در نوبت اشتغال هستند ادامه داد: فروش شرکت‌های مستقر در ۲ سال گذشته افزایش یافته و حدود ۱.۱ همت است.

وی با بیان اینکه بیشتر فعالیت شرکت های دانش بنیان خراسان جنوبی در حوزه فناوری اطلاعات، برق و الکترونیک است گفت:۸۱ درصد واحدهای نوپا، ۱۵ درصد نوآور و چهار درصد فناور هستند.

رئیس پارک علم و فناوری استان خراسان جنوبی اظهار کرد:شهرستان طبس پتانسیل بالایی در بحث شرکت‌های دانش بنیان دارد اما با مشکل فضا مواجه هستیم.

وی ضمن تاکید بر فرهنگسازی فعالیت‌های فناور گفت:انتظار می‌رود به بحث معرفی استارتاپ‌ها و محصولات فناورانه برای مهمانان برگزیده استانی توجه شود.

ذوالفقاری با اشاره به لزوم اختصاص ۳۰ درصد پاویون‌های استان در نمایشگاه‌های ملی و بین المللی به پارک علم و فناوری عنوان کرد:پروژه احداث شهرک ۵۰ هکتاری فناوری که زمین به آن چند سال قبل اختصاص یافته اکنون با ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی متوقف شده و نیاز به ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبار دارد.

وی با اشاره به لزوم افزایش اعتبارات توانمند سازی پارک علم و فناوری گفت: سال گذشته تخصیص اعتبارات استانی صفر و امسال فقط ۵۰ میلیارد ریال در قالب اعتبارات ۲ درصد نفت تخصیص پیدا کرده که ۶ میلیارد ریال آن در حساب موجود است.

رئیس پارک علم و فناوری استان خراسان جنوبی با تاکید بر لزوم افزایش سرمایه صندوق پژوهش فناوری استان بیان کرد: میزان سرمایه گذاری فعلی این صندوق ۲۵ میلیارد ریال است که در صورت افزایش سرمایه می توان در بحث اعطای تسهیلات از شرکت‌های فناور حمایت کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha