محدودیت منابع آب و خاک چالش جدی در حوزه امنیت غذایی است

تبریز - ایرنا - سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی بر اهمیت تامین امنیت غذایی و لزوم استفاده از فناوری‌های نوین برای خودکفایی در محصولات کشاورزی تاکید کرد و گفت: محدودیت منابع آب و خاک چالش جدی این حوزه است.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان، شهرام شفیعی روز یکشنبه در نشست تخصصی ارائه راهبردها و راهکارهای علمی و عملی احیا دریاچه ارومیه که در دانشگاه آزاد اسلامی تبریز برگزار شد، اظهار کرد: تامین غذای کافی و سالم به عهده وزارت جهاد کشاورزی است و تامین امنیت غذایی، یک اولویت ملی است.
وی با اشاره به برنامه هفتم توسعه کشور اضافه کرد: فصل‌های هفت و هشت این برنامه، وزارت جهاد کشاورزی را مکلف کرده تا پایان برنامه هفتم، به ۹۰ درصد خودکفایی در تولید محصولات راهبردی برسد و رشد اقتصادی بخش کشاورزی نیز به ۵.۵ درصد افزایش یابد.

وی، میزان تولیدات محصولات کشاورزی استان آذربایجان شرقی را ۴.۹ میلیون‌ تن اعلام و اظهار کرد: ۵۶ درصد آن زراعت، ۲۴ درصد باغی و ۲۰ درصد مربوط به بخش‌دامپروری است‌ که‌ همه آنها به آب نیاز دارند.

شفیعی همچنین به حساسیت موضوع احیای دریاچه ارومیه اشاره کرد و گفت: حداقل در یک دهه اخیر تلاش‌های بسیاری در این زمینه انجام شده اما نتایج مطلوب به دست نیامده است از ۱.۴ میلیون هکتار اراضی کشاورزی استان، ۶۰۰ هزار هکتار در حوضه آبریز دریاچه ارومیه قرار دارد و منابع آبی ما بسیار محدود است.
وی افزود: میزان استفاده از آب در این بخش تا پایان برنامه هفتم باید به ۶۵ میلیارد مترمکعب و تا سال ۱۴۱۱ به ۵۱ میلیارد مترمکعب کاهش یابد کاهش مصرف آب با اقداماتی نظیر لاینینگ کانال‌های آبیاری درجه ۳ و ۴، روش‌های نوین آبیاری تحت فشار و اجرای قنوات دنبال می‌شود و با این اقدامات تاکنون ۱۲۷ میلیون مترمکعب آب صرفه جویی شده است.


سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان با تاکید بر ضرورت اصلاح الگوی کشت گفت: نمی‌توان این اصلاحات را با اجبار پیش برد باید فرهنگ‌سازی شود تا کشاورزان و تولیدکنندگان به سمت افزایش بهره‌وری و استفاده از روش‌های نوین سوق پیدا کنند.
شفیعی همچنین به ضرورت تغییر نگرش در میان مدیران و مسئولان اشاره کرد و افزود: با توجه به محدودیت منابع آب و خاک، توسعه بی‌رویه دیگر پاسخگو نیست باید بهره‌وری را افزایش دهیم و در توسعه به منابع طبیعی توجه ویژه‌ای داشته باشیم.
وی نقش مشارکت مردم، اساتید و دانشجویان را در پروژه‌های زیربنایی آب و خاک حیاتی دانست و خاطرنشان کرد: در حاشیه رودخانه ارس، پروژه‌های مشارکتی موفقی اجرا شده است و سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی اقدامات قابل‌توجهی در اصلاح الگوی کشت انجام داده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha