به گزارش خبرنگار ایرنا، استان فارس پس از سالها حرکت در مسیر پیشرفت هنوز هم از مناطق محروم یا کمتر توسعهیافته قابلتوجهی بهره میبرد؛ مناطقی که همچنان از سادهترین امکانات زیرساختی برای گذران زندگی محروم هستند.
بر همین اساس توسعه و فراهم شدن زیرساختها، مهمترین اولویت محرومیتزدایی در مناطق کمبرخوردار فارس به شمار میرود و برای تحقق این مهم، پروژهها و طرحهایی به صورت مستمر در حال پیگیری است.
اجرای طرح برقرسانی و کابلکشی فاز ۳ طرح نهضت ملی مسکن اقلید
اجرای طرح برقرسانی و کابلکشی فاز سه طرح نهضت ملی مسکن اقلید یکی از این اقدامات است که در هفته جاری با هدف توسعه مناطق کمبرخوردار در استان فارس دنبال شده است.
مدیر بنیاد مسکن شهرستان اقلید در این باره گفت: این اقدام برای ۹۵۰ واحد نهضت ملی مسکن انجام شده است.
محسن اسلامی تأمین زیر ساختهای آب و برق را یکی از الزامات اولیه برای تأمین آسایش و رفاه متقاضیان طرحهای نهضت ملی مسکن دانست و افزود: بنیاد مسکن خواست متقاضیان مسکن در این زمینه را پیگیری میکند.
او درباره برخی اقدامات انجام شده در حوزه توسعه روستایی گفت: اقلید از ۷۰ روستا بهره میبرد و تعداد خانوار روستایی این شهرستان ۹هزار و ۸۴۸ خانوار برآورد شده؛ جمعیت روستانشین شهرستان اقلید حدود ۳۴هزار و ۴۰۷ نفر و تعداد خانوار بهرهمند از طرح پنج هزار و ۲۰۰خانوار است و درصد خانوار بهرهمند به خانوار روستایی نیز ۷۱درصد است؛ در این شهرستان میزان تسهیلات پرداختی ۵۶۰ میلیارد ریال برآورد شده است.
مدیر بنیاد مسکن شهرستان اقلید از اعطای وام تعمیری به تعداد هفت فقره به مبلغ سه هزار و ۵۰۰ میلیون ریال و تسهیلات بلاعوض به تعداد ۲۵ فقره به مبلغ هفت هزار میلیون ریال و همچنین تسهیلات مسکن محرومین به تعداد ۱۲ فقره در این شهرستان خبر داد.
واگذاری اراضی مسکن روستایی در روستای شهر آشوب اقلید
در این هفته همچنین عملیات اجرایی آمادهسازی اراضی مسکن روستایی با همراهی و مشارکت امور اجرایی و ماشین آلات عمرانی بنیاد مسکن فارس در روستای شهرآشوب شهرستان اقلید کلید خورد.
مدیر بنیاد مسکن اقلید در بازدید از روند اجرایی این طرح گفت: این طرح با اجرای زیر اساس به میزان چهار هزار مترمربع انجام میشود و زمینه توسعه مسکن روستایی در روستای شهرآشوب را فراهم میکند.
اسلامی از اعطای وام تعمیری به تعداد هفت فقره به مبلغ سه هزار و ۵۰۰ میلیون ریال و تسهیلات بلاعوض به تعداد ۲۵ فقره به مبلغ هفت هزار میلیون ریال و همچنین تسهیلات مسکن محرومین به تعداد ۱۲ فقره در این شهرستان خبر داد و پرداخت تسهیلات ۲ هزار میلیون ریالی با وام ۵۰۰ میلیون ریال بلاعوض در روستاها به تعداد ۱۲ فقره شامل مسکن محرومین را مهمترین اقدامات شاخص بنیاد مسکن در این شهرستان دانست.
اجرای قیرپاشی و توسعه معابر در روستای بهجان شهرستان جهرم
اجرای قیرپاشی و توسعه معابر در روستای بهجان شهرستان جهرم از دیگر اقدامات بنیاد مسکن است که به منظور افزایش رضایتمندی روستاییان و ماندگاری آنها در این منطقه در حال اجراست.
اخیراً هم مدیر بنیاد مسکن شهرستان جهرم به همراه کارشناس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی این شهرستان از اجرای این پروژه بازدید کردند.
مدیر بنیاد مسکن شهرستان جهرم در این بازدید با ارائه گزارشی از روند توسعه روستایی در این شهرستان از پرداخت تسهیلات مسکن در روستاها به عنوان یکی از کارکردهای اصلی بنیاد مسکن نام برد و گفت: تشکیل پرونده و معرفی ۱۶۰ فقره تسهیلات ۲هزار میلیون ریالی کم بهره با بازپرداخت ۲۰ ساله با عنوان طرح ویژه بهسازی مسکن روستائی با اعتبار کل ۳۲۰ هزار میلیون ریال از مهمترین اقدامات انجام شده در زمینه محرومیتزدایی است.
احمد دلشاد تشکیل پرونده و معرفی ۲۶۰ فقره تسهیلات سه هزار و ۵۰۰ میلیون ریالی کم بهره با بازپرداخت ۲۰ ساله با عنوان طرح ویژه بهسازی مسکن روستائی با اعتبار کل ۹۱۰ هزار میلیون ریال را به عنوان دیگر اقدامات با هدف ایجاد انگیزه در روستاییان برای سکونت در مناطق روستایی عنوان کرد.
بازنگری طرح هادی روستای جمال آباد کفترک شیراز
برگزاری نشست هماهنگی بازنگری طرح هادی روستای جمال آباد کفترک از توابع بخش مرکزی شهرستان شیراز با هدف تأمین اشتغال و معیشت روستاییان هم از اقدامات اخیر بنیاد مسکن در مسیر توسعه روستایی به شمار میرود.
در این نشست که معاون فنی و اجرایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شیراز، مشاور اجرای طرح و دهیار روستا حضور داشتند برخی از الزامات بازنگری طرحهای هادی مطرح شد.
معاون فنی و اجرایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شیراز در این باره گفت: بازنگری طرح.های هادی زمینه واگذاری زمین و ساخت مسکن روستایی را فراهم میکند و رونقبخش تأمین درآمد و معیشت روستاییان است.
علی جعفری ادامه داد: طرح بازنگری طرح هادی در بسیاری از روستاهای شهرستان از محل اعتبارات بنیاد مسکن و تولید ثروت از محل تغییر کاربریها در حال اجراست و اعتبار ویژهای به شهرستان شیراز اختصاص خواهد یافت.
روستای خیرآباد شهرستان شیراز در مسیر توسعه
بررسی مشکلات روستای خیرآباد از توابع بخش ارژن شهرستان شیراز با حضور مدیر بنیاد مسکن این شهرستان، دهیار و رییس شورای اسلامی از دیگر اتفاقات خوب محرومیتزدایی در هفته جاری بود.
مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شیراز با بررسی مسائل و مشکلات این روستا از جمله نیاز به بهسازی و اجرای طرح هادی، معضل واگذاری زمین و نبود تسهیلات مقاومسازی گفت: بنیاد مسکن از هر فرصتی برای توسعه روستاها استفاده میکند؛ این بنیاد در بسیاری از این مناطق چرخ توسعه را به حرکت درآورده و چهره روستاها را متحول کرده است.
به گفته محسن ابراهیمی سند مالکیت روستایی به تعداد ۴۰۰ جلد سند مالکیت روستایی و شهری در سالجاری با همکاری ادارات ثبت نواحی مختلف شهرستان شیراز صادر شده است.
بهسازی معابر در روستای آویز شهرستان فراشبند
از دیگر اقدامات اخیر محرومیتزدایی در استان فارس بهسازی معابر در روستای آویز شهرستان فراشبند است؛ روستایی که با توجه به ابلاغ موافقتنامههای اعتبارات سال ۱۴۰۳ جهت تهیه شرح عملیات بهسازی معابر در مسیر توسعه قرار گرفته است.
در هفته جاری نیز مدیر بنیاد مسکن فراشبند با همراهی دهیار و شوراهای اسلامی روستای آویز از معابر این روستا بازدید کردند و در این بازدید محور مورد نظر جهت اجرای عملیات بهسازی شناسایی شد.
مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان فراشبند که بهسازی روستاها را رویکردی در جهت توسعه و محرومیتزدایی میداند در این باره گفت: روستاها باید سهم مساوی و عادلانه از توسعه داشته باشند تا روستاییان با انگیزه بیشتری در این مناطق ماندگار شوند.
سید عبدالرسول مودبی اضافه کرد: پرداخت تسهیلات طرح ویژه در سطح روستاهای این شهرستان به تعداد ۲هزار و ۲۰ فقره، پرداخت تسهیلات حوادث در سنوات قبل در سطح شهر و روستا به تعداد ۶۳ فقره شهری و ۱۷۰ فقره تسهیلات روستایی از جمله اقدامات شاخص در این شهرستان به شمار میرود.
صدور سند روستایی و شهری در شهرستان رستم
در نخستین روزهای این هفته، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان رستم با همکاری و همراهی اداره ثبت اسناد و املاک این شهرستان تمام تلاش خود را به کار گرفت تا امور مربوط به صدور سند املاک شهری و روستایی را تسهیل کند.
مدیر بنیاد مسکن فراشبند در این باره گفت: متقاضیان میتوانند با مراجعه به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و تکمیل فرمهای مربوطه در کمترین زمان ممکن املاک مسکونی و تجاری خود را سنددار کنند.
سید عبدالرسول مودبی افزود: صدور سند موجب کاهش مشکلات قضایی در آینده و موجب رشد ارزش افزوده املاک میشود و بنیاد مسکن از همه ظرفیتهای قانونی در این زمینه بهرهگیری میکند.
مدیر بنیاد مسکن شهرستان فراشبند تولید و عرضه واحدهای مسکونی متناسب با نیاز اقشار متوسط و کمدرآمد جامعه را از اولویتهای بنیاد مسکن دانست و گفت: احداث مسکن در ۷۵روستا و در سه شهر زیر ۲۵هزار نفر جمعیت در این شهرستان دنبال شده است.
او اضافه کرد: هفت هزار و ۸۸۹ خانوار شهری و چهار هزار و ۴۵۸خانوار روستایی در این شهرستان از خدمات بنیاد مسکن برخوردارند؛ این در حالیست که جمعیت شهرنشین در شهرستان فراشبند حدود ۲۷ هزار و ۵۵۷ نفر و جمعیت روستانشین حدود ۱۷ هزار و ۹۰۲ نفر تخمین زده شده و بنیاد مسکن پوشش حداکثری جمعیت شهری و روستایی را از اهداف خود میداند.
گرچه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به اقتضای ماموریت تعریف شده اش عمده فعالیتش در مناطق روستایی در حال انجام است ولی کمبود منابع به اندازه ای است که این نهاد برخاسته از انقلاب نتوانسته آنطور که باید حق مطلب را در خدمات رسانی به ساکنان بیش از ۲هزار روستای این استان پهناور ادا کند و برهمین اساس آنطور که گفته می شود در برخی روستاها زمینه حضور فیزیکی متولیان برای اقدام های عملی هنوز فراهم نشده است .
مناطق حاشیهنشین و کمبرخوردار نامشان هر چه که هست یک معضل یکسان دارند و آن هم نابرابری در برخورداری از خدمات برای یک زندگی ساده و معمولی است؛ بدون شک تبعیض در بهرهمندی از امکانات و فقر در ابعاد مختلف مهمترین احساس ساکنان در این مناطق به شمار میرود که میتواند عواقب متفاوتی را برای آنها بسته به موقعیت آن منطقه رقم بزند؛ مناطق محروم هر کدام معضلات یا همان کمبودهای خود را دارند که باید جداگانه به آن پرداخته شود؛ لذا مطالعه و پژوهش و سپس ارائه راهکارهای اساسی که شرط آن پایکار بودن متولیان امور است کمک شایانی به بهبود وضعیت این مناطق خواهد کرد و موجب توسعه آنها میشود.
نظر شما