اصغر پیرهادی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: معاملات املاک از تاریخ سوم تیرماه ۱۴۰۳ باید به صورت الکترونیکی ثبت شود و تنظیم قرارداد دستی معاملات در مشاوران املاک ممنوع شده است و مشاوران باید به صورت الکترونیکی معاملات را ثبت کنند.
وی با اشاره به اینکه همه مشاوران املاک ملزم به اتصال به سامانه ثبت الکترونیکی ثبت اسناد هستند، اظهار کرد: سامانه ثبت الکترونیکی معاملات املاک، به منظور جلوگیری از کلاهبرداری و ایجاد تخلف در معاملات ملکی راهاندازی شده است.
پیرهادی عنوان کرد: معاملات باید در کمتر از یک سال از راهاندازی سامانه ثبت الکترونیک اسناد ثبت شود چرا که در غیر اینصورت هیچ شکایتی در رابطه با معامله قبول نمیشود و تنها استرداد پرداختیها قابل پیگیری است.
وی ادامه داد: مشاوران املاکی که دارای پروانه کسب معتبر هستند باید به سامانه الکترونیکی ثبت اسناد متصل بشوند.
مدیرکل ثبت اسناد و املاک همدان گفت: مشاوران املاکی که پروانه کسب ندارند و یا پروانه آنها تعلیق شده است باید نسبت به گرفتن و تمدید پروانه کسب اقدام کنند.
وی افزود: مشاوران فعالی که پروانه کسب و شرایط ندارند اگر معاملاتی به صورت عادی انجام دهند معاملات آنها مورد قبول نیست.
مدیرکل ثبت اسناد و املاک همدان اضافه کرد: از زمان راه اندازی سامانه ماده ۱۰، همه معاملات در سامانه ثبت الکترونیکی اموال غیر منقول انجام میشود و خارج از این نوبت، مراجع قضایی هیچگونه اقدامی بر روی پروندههای معاملات قولنامهای انجام نخواهند داد.
وی با اشاره به اینکه با اجرای این قانون معاملات کاغذی اعتباری ندارد، اظهار کرد: مشاوران املاک نگران این موضوع نباشند چرا که با راه اندازی سامانه «کاتب» به راحتی میتوانند معاملات را به صورت الکترونیکی و دریافت کد رهگیری انجام دهند.
پیرهادی با اشاره به اینکه سندهایی که از سوم تیرماه صادر شدهاند حق ابطال در محاکم قضایی را ندارند، ادامه داد: از این تاریخ (سوم تیر ۱۴۰۳) تنظیم قرارداد دستی معاملات در مشاوران املاک ممنوع شده است و مشاوران باید به صورت الکترونیکی معاملات را ثبت کنند.
وی اظهار کرد: گشتهای مشترک برای بازرسی از مشاوران املاک در سطح شهرها فعال هستند و مشاورانی که در سامانه ثبت نام نکرده باشند با آنها برخورد قانونی خواهد شد.
نظر شما