به گزارش ایرنا، دیدار فعالان دانشجویی با حجت الاسلام و المسلمین حسن علیدادی سلیمانی روز پنجشنبه ۲۲ آذر به میزبانی دفتر امام جمعه کرمان برگزار شد و گرچه از ۱۶ آذر روز دانشجو چند روز گذشته، اما این دیدار حس و حال دانشجویی و مطالبه گری داشت که ویژگی خاص این قشر است.
آنطور که در این نشست درباره طرح جوانان توضیح داده شد؛ دفتر نماینده ولی فقیه در کرمان از حدود چهار سال پیش بر مبنای حکم رهبر معظم انقلاب به امام جمعه کرمان مبنی بر انس و معاشرت با نخبگان بخصوص نسل جوان شورایی را براساس "طرح جوانان" تشکیل داد.
این شورا ۱۴ گروه پرمخاطب جوانان را شناسایی کرده و برای هر کدام کارگروهی از خودشان تشکیل داده که شورای دانشجویی فعال ترین و پویاترین آنهاست.
با وجود فراز و نشیبها، سنت دیدار دانشجویان با نماینده ولی فقیه در استان پابرجاست و حجت الاسلام و المسلمین علیدادی سلیمانی علاوه بر تدریس در دانشگاه، به صورت دورهای در دانشگاههای استان حضور مییابد.
یکی از کارکردهای این کارگروهها و جلسات استفاده از ظرفیت دانشجویان برای حل مسائل و مشکلات صنفی آنهاست که در موارد لازم نماینده ولی فقیه ورود کند و مهمترین، نظام مسائل کشور و استان از جمله آب، فقر، اشتغال، معادن و ساماندهی اتباع است و برای استفاده از نظرات نخبگان و دانشجویان که در این نشست مورد تاکید قرار گرفت.
پناه دانشجویان و فرهیختگانی که برای کار با مانع روبهرو هستند
محمدیاسین مهرراد از دانشگاه شهید باهنر کرمان و معاون آزاداندیشی بسیج دانشجویی استان اولین نفری بود که صحبت کرد و گفت: سال سومی است که با شما دیدار دارم و در این سه سال معاشرت با جوانان و ارتباط با دانشجویان به نحوی بوده که پناه دانشجویان و تشکلهای دانشجویی و فرهیختگانی هستید که میخواهند در این استان کاری انجام دهند اما موانع و مشکلاتی دارند.
وی افزود: در یک سال گذشته ۸۰ کرسی آزاداندیشی و ۱۲۰ تریبون آزاد در کل استان برگزار کردیم با موضوع انتخابات، جنبش نرم افزاری، مقاومت و هرآنچه که برای مردم باید تبیین و گفت و گو شود.
این فعال دانشجویی گفت: با حمایتهای نماینده ولی فقیه، دو سال پی در پی به مقام اول در زمینه آزاداندیشی رسیدیم همچنین در حوزه مجمع پیشگیری از وقوع جرم در ٢ سال گذشته ۱۲۰ نخبه را گرد هم آوردیم و در تک تک مباحث جرم و چگونگی پیشگیری از جرم، گروههایی را تشکیل دادیم و امروز به جایی رسیدیم که بخشی از طرحهای معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری را همین دانشجویان پیش میبرند.
لزوم پشتیبانی و صیانت از دانشجو
وی ادامه داد: گفتمان دولتها متفاوت میشود اما آنچه میماند ایران قوی است و دانشجویانی که میخواهند برای کشور کار کنند ضمن اینکه اعتبار و صیانت از دانشجو خیلی مهم است البته استاندار هم نگاه ویژه ای به دانشجویان دارد ولی پشتیبانی و صیانت از دانشجویان پراهمیت تر است.
مهرراد گفت: همانطور که رهبر معظم انقلاب میگویند دانشگاه سنگر است این سنگر پشتبیانی میخواهد و امروز بخصوص در استان سیاست زده کرمان مهمترین پشتیبانی این سنگر و جبهه همین جاست.
وی خطاب به نماینده ولی فقیه در کرمان گفت: درخواست دارم به نماینده دانشجویی تان قدرت بیشتری بدهید تا انجمنهای علمی و تشکلهای دانشجویی بدانند نماینده کی هست و کجا باید مراجعه کنند.
محمد مهدی نقیبیان نماینده دانشجویی دانشگاه فرهنگیان کرمان هم گفت: جلسه امروز درباره دانشجو است که نماد پویایی و عنصر تحرک جامعه به حساب میآید ولی زمانی که عنوان مقدس معلم در کنار آن قرار میگیرد اهمیت این واژه دوچندان میشود.
دستهای بیگانه در حال تضعیف جایگاه تعلیم و تربیت
وی افزود: معلمانی که در کلام رهبری افسران سپاه پیشرفت کشور هستند و در شرایط کنونی فکرهای پیرو رژیمهای باطل و دستهای بیگانه در حال تضعیف کردن این جایگاه در بطن جامعه هستند.
این فعال دانشجویی گفت: تنها جبهه جنگهای امروزی تغییر کرده، جنگهایی که به مراتب اثرات مخرب تری بر زیرساختها و یک نسل خواهند گذاشت، جنگ تعیلم و تربیت و جنگی که رهبر فرزانه انقلاب بر جدی گرفتن آن تاکید دارند.
وی اظهار کرد: دفاع در این جنگ پیشرفته بسیار مشکل خواهد بود؛ دستهای پشت پرده و نقابهای مخملی ضد انقلاب به دنبال نفوذ و خالی کردن جبهه تعلیم و تربیت هستند چرا که در جنگهای منطقه ای و حتی اقتصادی ناکام ماندند و به اهداف خود نرسیدند.
نقیبیان گفت: میراث نسل کنونی و پس از ما نفت و گاز نیست چرا که روزی تمام میشود؛ میراث ما آن پشتوانه فکر و اندیشه و خودساختگی است و نقطه ریشه زایی این پشتوانه در نظام تعلیم و تربیت دانشگاه فرهنگیان است که تا رسیدن به قله مطلوب سالها فاصله دارد و باید دانست هر کم کاری و کوچک انگاری نسبت به این مراکز ضربه مهلکی به جان ایران خواهد زد.
تکلیف گرایی در کنار مطالبه گری
وی افزود: ما به دنبال بیان معضلات و مشکلات نیستیم، صرفا مطالبه گر هم نبودیم و تکلیف گرایی را وظیفه خود میدانیم؛ هم روحیه جوانی و هم جایگاه معلمی داریم و درباره آخرین برنامه تکلیف گرایی در دانشگاه فرهنگیان در گام دوم انقلاب نیازمند نوعی دگردیسی در نظام تعلیم و تربیت هستیم.
این دانشجو معلم گفت: این برنامه با فکر و عمل دانشجویی مبتنی بر انتظارات رهبری و اسناد بالادستی خاک خورده و همکاری با نهادهای مرتبط از جمله حوزههای علمیه که تحت عنوان رویداد تربیتی اجتماعی شهید رجایی اولین بار در سطح کشور به صورت پایلوت در حال اجراست و با شعار "معلم شاهراه ایران قوی" بزودی گزارش آن تقدیم میشود.
یاسین سجادیان از دانشگاه فنی و حرفه ای شهید چمران کرمان هم گفت: اولین بار به این دیدار میآیم و قصدم بیان مشکلات است. ما دفتر نماینده ولی فقیه در دانشگاه نداریم و گفته میشود مزیتهای زیادی برای دانشگاه دارد.
دانشگاه ملی مهارت مظلوم واقع شده است
وی افزود: بودجه فرهنگی دانشگاه کم است و برای برگزاری مراسم و برنامهها مشکل داریم.
این فعال دانشجویی با دعوت از نماینده ولی فقیه در استان برای حضور در دانشگاه شهید چمران گفت: دانشگاه ملی مهارت مظلوم واقع شده و هرچه تلاش میکنیم به بقیه دانشگاهها برسیم امکان پذیر نیست چون بودجه کمتری داریم و وسط میدان صنعت بودیم که نه وقت و نه توان صحبت کردن داشتیم.
امیر مهدی پناهنده از دانشگاه آزاد اسلامی نیز گفت: خود را نماینده دانشجویان دانشگاه آزاد نمیدانم و دانشجویی هستم که امروز آمدم از دغدغههایی بگویم که دغدغه همه ماست و بزودی آنها را لمس خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه جهان در جنگ بشدت عظیمی است افزود: مهمترین بحثی که داریم مظلومیت حضرت مهدی (عج) است که منتظر ماست نه اینکه ما منتظر او باشیم.
دانشگاهها برای مهدویت چه کاری انجام دادند؟
این فعال دانشجویی با اشاره به تحولات منطقه از جمله جنگ سوریه و تبعات آن در آینده اظهار کرد: در دانشگاهها اسمی از مهدویت میآوریم اما آن طور که باید نیست و خواهش دارم پیگیری کنید، گزارش هفتگی و ماهانه از دانشگاهها بگیرید چه کاری برای اصل دین انجام دادیم؟
وی گفت: اتفاقات بزرگی در منطقه در حال رخ دادن است و در دانشگاهها چقدر درباره مهدویت صحبت شده لذا در دانشگاه از اساتید بخواهید درباره موضوع مهدویت بیشتر تلاش کنند. برخی عقاید نسل ٨٠ سست شد.
فرحناز شیخ شعاعی از دانشگاه حضرت فاطمه (س) نیز گفت: همکاری دانشگاه با بسیج دانشجویی را نمیبینیم، بیش از ۴۰ درخواست برای اردوهای راهیان نور داشتیم که با ما همراهی نکردند و در مورد فعالیتهای دیگر هم همکاری صورت نگرفت.
اینترنت دانشجویی غیر فعال است
وی افزود: اینترنت دانشجویی با وجود اینکه مودم داریم غیر فعال است و پارکینگ دانشگاه نیز ساماندهی نشده است.
محمد اخوانی مقدم از دانشگاه علوم پزشکی هم گفت: یکسری مشکلات دانشجویی داریم که چرخه معیوبی در آموزش پزشکی ایجاد کرده و یکی از این مشکلات افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو است که کلاس برای ورودیهای جدید نداریم.
وی ادامه داد: اتاقهای خوابگاه ۲۲ بهمن از سه تا چهار نفر به شش تا هفت نفره رسیده و کیفیت سلف پایین آمده است.
تعداد دانشجویان پزشکی بیشتر از تختهای بیمارستانی کرمان
این فعال دانشجویی گفت: مشکل خندهدار و عجیب اینکه تعداد دانشجویان پزشکی از تعداد تختهای بیمارستانهای کرمان بیشتر شده است یعنی به ازای هر تخت بیمارستان یک و نیم تا ٢ دانشجوی پزشکی داریم.
وی گفت: اولین بار است در این دیدار شرکت کردم و امیدوارم باز هم تشکیل شود و درخواست دارم به این مشکلات رسیدگی کنید.
اخوانی مقدم افزود: یکی از دوستان به صیانت و اعتبار دانشجو اشاره کرد و کمترین چیزی که امروز در دانشگاه میبینم صیانت و اعتبار است، دانشجو آخرین اولویت دانشگاه است.
انجمنهای علمی دانشجویی را تقویت کنید
محمد مفیدی از دانشگاه شهید باهنر نیز گفت: فلسفه روز دانشجو فراتر از یک بزرگداشت تقویمی بوده از این رو فرصتی است که به نقش دانشجو در تحولات اجتماعی، فرهنگی، علمی و سیاسی توجه کنیم.
وی بیان کرد: در این میان انجمنهای علمی نقش بی بدیلی در شکوفایی استعدادها و ایجاد بستری برای تفکر، پژوهش و نوآوری ایفا میکنند. باور داریم مسیر توسعه علمی از مشارکت فعال دانشجویان در انجمنهای علمی میگذرد و به نمایندگی از شورای اجرایی انجمنهای علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان درخواست داریم با حمایتهای مادی و معنوی زمینه تقویت این نهادهای ارزشمند را فراهم کنید.
جوانان و متخصصان کرمانی بیکارند
همچنین سعید حیدری از دانشگاه آزاد اسلامی گفت: ۱۶ آذر کم کم به روز اضافه شدن بیکاران به جامعه تبدیل میشود؛ عنوان روز دانشجو چراغ راه توسعه خوب است اما آیا واقعا این طور است؟
وی گفت: حیطه کاری نماینده ولی فقیه را میدانم اما این سخنان درددل است؛ جوانان و متخصصان استان کرمان بیکارند و ما در انجمنهای علمی نخبگانی داریم که اصلا به حق خود نرسیدند.
حیدری اظهار کرد: در امتحان ورودی انجمن ملی شهرسازی ایران از ۱۰ نفر پذیرفته شده در کل کشور چهار نفر از دانشگاه آزاد کرمان بوده اند یعنی هنوز دانشجو دنبال درس و آینده است اما آیا مسئولانی که برای ما منصوب میشوند از بدنه دانشجویان هستند یا مشکل از ما دانشجویان است، به هر حال این روال صحیح نیست.
وی افزود: درد دانشجو و خانواده آنها بیکاری است؛ شاید عده ای برای مدرک بیایند اما ۹۹ درصد دانشجویان برای تخصص به دانشگاه میآیند و در جلسات استانی بیشتر به دانشجو بپردازید.
سیاستزدگی بین مردم در حال افزایش است
علیرضا رادمرد دبیر انجمن علوم سیاسی دانشگاه شهید باهنر کرمان هم گفت: معمولا در ٢ روز مسئولان خیلی سراغ دانشجویان میآیند؛ روز دانشجو و یکی انتخابات که جای ضعف دارد و از بنیان باید درست شود.
وی افزود: درخصوص مسائل استان یکی از دوستان گفت استان سیاست زده، اما مردم به جایی رسیدند که زدگی از سیاست در آنها رشد و نمو پیدا کرده است.
رادمرد بیان کرد: میزان امید در دانشجویان را چقدر دیدید، مملکت را نمیتوان با قلم و کاغد و خودکار و عشق اداره کرد، نگاه دانشجو معطوف به آینده است.
وی گفت: روز به روز فاصله نخبگان علمی و نخبگان سیاسی بخصوص نخبگان مردمی بیشتر میشود اگر چاره اندیشی نشود، با مشکلات بیشتری مواجه خواهیم شد.
این فعال دانشجویی خطاب به امام جمعه کرمان اظهار کرد: همانطور که ما مطالبه داریم، شما هم از ما مطالبه داشته باشید؛ با انجمنهای علمی ارتباط بگیرد، اگر انجمن ۱۰ نفر عضو داشته باشد ٢ نفر میتوانند به شما راه حل بدهند و این رابطه دوطرفه باشد، بهتر است.
نظر شما