به گزارش ایرنا، شهرستان گچساران با ۱۸۰ روستای دارای کد و بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت روستایی، ۴۵ دهیاری و ۵۶ روستای دارای شورای اسلامی دارد.
نبود توازن بین میزان مصرف با تولید برق شبکه موجود، قطعیهای مکرر و ضعف ولتاژ زندگی را به کام مردم این منطقه تلخ کرده و کماکان ساکنان مناطق روستایی و شهری این شهرستان با افت شدید ولتاژ و خسارت ناشی از آن مواجه هستند.
دولت چهاردهم با تامین زیرساخت های لازم برق از جمله برنامه ریزی برای روند خاموشیها ، افزایش ۲ برابری اعتبارات و اختصاص یکهزارو ۵۰۰ میلیارد ریال به توسعه شبکه فشار متوسط برق در صدد رفع این مشکل است.
بسیاری از ساکنان روستاهای گچساران ضعف ولتاژ برق را مشکل چند ساله روستاها ذکر می کنند و می گویند خانههای نزدیک به شبکه و ترانس برق وضعیت بهتری دارند اما با دورتر شدن خانهها، ولتاژ برق هم کاهش مییابد.
یکی از ساکنان روستای ناصرآباد گچساران گفت: هرساله با شروع فصل گرما و افزایش استفاده از وسایل سرمایشی، شاهد افت فشار برق در روستا هستیم و خیلی از لوازم برقی خانگی اهالی روستا به دلیل افت ولتاژ خراب و نیم سوز میشود .
فرامرز محمدی با گلایه از وضعیت نامناسب روشنایی برخی معابر روستایی خواستار رسیدگی مسوولان شرکت برق برای رفع این معضل شد.
دغدغههای مردم در زمینه تأمین برق
رئیس شورای اسلامی بخش مرکزی گچساران نیز به دغدغههای مردم در زمینه تأمین برق مطمئن اشاره کرد و گفت: در چند سال گذشته، مشکلات زیادی از سوی دهیاران و شوراهای اسلامی روستاها در بخش انرژی برق به مسئولان گزارش شده ولی متاسفانه به دلیل برخی کمبودها امکان برطرف کردن مشکلات نبوده است.
احمد باهوش افزود: مدیران برق شهرستان گچساران با نهایت دلسوزی تمام تلاش خود را در رفع مشکلات به کار گرفته اند اما کمبود حمایت مالی و نبود اعتبار مانع از تحقق خواستههای مردم شده است.
وی با بیان اینکه انتظار می رود عوارض دریافتی از بخش برق در روستاها هزینه شود و نه در جاهای دیگر افزود: متولیان امر باید آمار واقعی هزینهکرد عوارض برق را به اطلاع مردم برسانند.
باهوش اظهار کرد: در فصول گرم مشکل کمبود ولتاژ در روستاها وجود دارد و ناپایداری شبکه های برق نیز یکی دیگر از مشکلات مطرح شده است.
وی گفت: روشنایی معابر نامناسب است، نصب کنتور و پایه برق در روستاها زمان زیادی طول می کشد که این موارد مشکلاتی را برای ساکنین روستاها ایجاد کرده است.
باهوش ادامه داد: برای جلوگیری از خسارات جانی حریم شبکه در معابر و حریم منازل مردم باید رفع و اصلاح شود.
وی اظهار کرد: طولانیبودن خطوط روستایی و افت ولتاژ ناشی از آن، مشکل اصلی تأمین برق در فصول گرم در روستاهاست و انتظار میرود که در این زمینه اقدامات لازم انجام شود.
باهوش با بیان اینکه نارضایتی اصلی روستاها به دلیل نامناسببودن روشنایی معابر است افزود: از اداره برق انتظار می رود این مشکل را در اسرع وقت برطرف کند.
افت ولتاژ برق و نبود روشنایی معابر، رنجی که ۸۱ روستا میبرند
بخشدار مرکزی گچساران هم اظهار کرد: طبق آخرین سرشماری جمعیت گچساران ۱۲۳ هزار و ۷۰۱ نفر است که و جمعیت روستاهای آن نیز ۲۷ هزار و ۳۵۲ نفر می باشد.
امید علی دانا بیان کرد: برخی از روستاهای گچساران با مشکلات زیرساخت های برق و ضعیف بودن ولتاژ و نبود روشنایی در پارک ها و محلات روبرو هستند.
علی دانا ادامه داد: در فصل تابستان بیشتر روستاهای این شهرستان از مشکلات نوسانات برق رنج برده و دچار خسارت می شوند که امید می رود با تدابیر لازم این معضل برطرف شود.
رئیس،شورای شهر دوگنبدان نیز گفت: در حوزه برق مناطق و محله های مختلف شهر گچساران با مشکل ضعیف بودن ولتاژ برق و قطعی مکرر آن روبرو هستند.
محمد علی مرادی بیان کرد: نبود روشنایی در پارک ها و برخی محلات مشکلات و معضلات اجتماعی را در گچساران به وجود آورده که انتظار می رود پارک ها و برخی محلات این شهرستان از روشنایی مناسب بهره مند شود.
برق رسانی مانع مهاجرت روستایی / تلاش دولت چهاردهم برای رفع مشکل روستایان
سرپرست فرمانداری گچساران با بیان اینکه این شهرستان مشکلات عدیده ای در حوزه برق دارد گفت: از هیچ کمکی برای خدمت به مردم دریغ نخواهیم کرد و مقصر دانستن مدیران قبلی نمیتواند راهحلی برای رفع مشکلات باشد و باید به دنبال راهکارهای عملی بود.
سید مسعود حسینی بر لزوم همکاری و همدلی همه دستگاهها برای رفع مشکلات تأکید کرد و گفت: انتظار می رود متولیان امر در کمترین زمان ممکن رفع مشکل برق این شهرستان را در دستور کار خود قرار دهد.
وی گفت: توسعه یک روستا به ارائه خدمات دستگاه های خدمات رسان بر می گردد، باید تعامل بین دستگاه ها باشد تا ما به آن توسعه برسیم.
سرپرست فرمانداری گچساران گفت: ما مهاجرت معکوس در روستاها را داریم ، جا دارد از تمام دستگاه ها در راستای تلاش بی وقفه ارائه خدمات در این زمینه تشکر کرد، ولی انتظار ما از مسئولان بیشتر از اینهاست.
ضرورت استفاده از ظرفیت نیروی انسانی متخصص در بخش اتفاقات برق
وی افزود: کمبود نیروهای متخصص در حوزه برق در بخش اتفاقات در مواقع ضروری مشکلاتی را ایجاد کرده و بیشتر مناطق گچساران در خاموشی است که خود ایجاد کننده مشکلات دیگری است.
حسینی بیان کرد: وقتی فردی به روستای خود باز می گردد باید دستگاه های خدمات رسان کنار او باشند، در روستاها باید کار شود و شرایط را برای مردم مهیا کرد نباید آنها دغدغه برق و آب را داشته باشند.
سرپرست فرمانداری گچساران بر لزوم بهسازی و توسعه زیرساختهای روستایی تأکید کرد و افزود: توسعه متوازن و عدالتمحوری در روستاها باید مورد توجه متولیان امر قرار گیرد.
وی ادامه داد: روستاییان از کمبود روشنایی معابر گلایه دارند، اگر بتوانیم این مشکل را برطرف کنیم نا امنی نیزدر برخی روستاها از بین می رود و باید این مسئله اولویت بندی شود.
حسینی با اشاره به برخی پروژه های حوزه برق گچساران ابراز کرد: اصلاح و جابه جایی شبکه نیز مهم است و چندینپروژه در زمینه زیر ساخت های برق در گچساران در دهه فجر افتتاح می شود و ضعف ولتاژ برق در حوزه شهری و روستایی مشکلات زیادی را به وجود آورده و خسارتی نیز به مردم وارد کرده است.
تیرهای برق قدیمی در روستاها آبستن حوادث
وی گفت: مشکلات توسعه شبکه برق در روستاهای گچساران نیز انتظار می رود برطرف شود، احداث شبکه برق گلزار شهدا در روستاها از دیگر مشکلات مطرح شده می باشد که باید هر چه زودتر برطرف خواهد شد.
حسینی ادامه داد: در برخی از روستاها تیرک های برق چوبی هستند و در گرما باعث آتش سوزی می شود و می توانیم روستاهای دارای اینگونه تیرک ها را معرفی کرده تا تعویض تیرک ها انجام شود.
وی بیان کرد: از دیگر مشکلات اساسی در روستاها برق زمین های چمن مصنوعی است، پروژه ای که چند میلیارد ریال هزینه آن می شود در شب ها به دلیل نبود روشنایی مورد استتفاده قرارنمی گیرد و با توجه به اقلیم آب و هوای گچساران این کار مشکل است و باید این دغدغه نیز برطرف شود.
اختصاص یکهزارو ۵۰۰ میلیارد ریال برای توسعه شبکه فشار متوسط برق در گچساران
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کهگیلویه و بویراحمد گفت: برای تامین برق پایدار در گچساران شرکت توزیع نیروی برق استان برنامه های متعددی شامل طرح توزیع پست و اصلاح ۱۳۲ کیلو ولت را در دست اجرا دارد که امید است تا پایان امسال و قبل از پیک مصرفی سال آینده به بهرهبرداری رسد.
رسول روستایی تصریح کرد: هم اکنون بیش از یکهزارو ۵۰۰ میلیارد ریال طرح در زمینه توسعه شبکه فشار متوسط درگچساران در دست اجراست.
وی ادامه داد: ساخت شبکههای فشار متوسط و توسعه آنها، فیدرگیری از پست گنبد، توسعه شبکههای پست جهاد از دیگر طرح های صنعت برق در دست اجرا در این شهرستان است.
شبکه فشار ضعیف برق گچساران از سیم به کابل تبدیل می شود
روستایی اظهار کرد: شبکههای فشار ضعیف در سطح استان تا پایان امسال تبدیل به کابل خود نگهدار خواهد شد که این اقدام در پایداری شبکه و جلوگیری از سرقت و دیگر اقدامات موثر خواهد بود.
وی گفت: هم اکنون بیش از ۳۰ کیلومتر دیگر در زمینه تبدیل شبکههای فشار ضعیف در سطح استان به کابل خود نگهدار باقی مانده که با اعتباری بیش از ۲۰۰ میلیارد ریال تا پایان امسال اجرا خواهد شد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کهگیلویه و بویراحمد گفت: در زمینه تعمیرات کامل شبکه فشار متوسط در سطح استان بیش از یکهزار کیلومتر در گچساران وجود دارد که تا پایان سال تعمیرات اولیه آن انجام خواهد شد که در کاهش خاموشیها بسیار موثر است.
وی با بیان اینکه برای رفع مشکل افت ولتاژ برق در گچساران بیش از یکهزارو ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است، بیان کرد: برای اصلاح روشنایی و رفع افت ولتاژ برخی مناطق شهری و روستایی گچساران نیز تلاش خواهیم کرد.
روستایی با اشاره به اینکه تمام روستاهای متمرکز در گچساران از نعمت برق برخوردار هستند افزود: بیش از یکهزارو ۸۱۴ روستای دارای برق در استان وجود دارد و برخی از روستاهایی که فاقد برق هستند با یک واحد مسکونی و به صورت پراکنده هستند که همین مناطق نیز در دستور کار قرار گرفته است.
برنامه ریزی برای روند خاموشیها
مدیرعامل شرکت برق کهگیلویه و بویراحمد گفت: در زمینه کاهش خاموشی ها برای استان برنامه ریزی شد کا در دستور کار قرار گرفته است.
وی بیان کرد: تمام شبکه فشار متوسط استان باید تعمیر شود، شبکه ها به شدت ناپایدار است که رفع این مشکل در دستور کار این اداره کل است.
روستایی تصریح کرد: دهیاران به ما کمک کنند تا بتوانیم عقب افتادگی را جبران و تعمیرات را انجام دهیم، با توجه به محدودیت های نقدینگی باید با همکاری بین دستگاهی کارها را انجام شود.
وی با بیان اینکه مشکل روشنایی معابر روستاها و پارک ها بزودی برطرف خواهد شد گفت: خط انتقال از پست ساران به شهرستان را برای تقویت برق مورد نیاز انجام خواهیم داد.
مدیرعامل شرکت برق کهگیلویه و بویراحمدافزود: در زمینه زیر ساخت های برق، مجموع فیدرگیری ها و پست ها برای گچساران با اعتبار ۶ هزار تا هفت هزار میلیارد ریال انجام خواهد شد.
روستایی با اشاره به محدودیت تامین سوخت نیروگا ه های کشور در فصل زمستان افزود: موضوع سرقت کابل های برق استان در فصل تابستان زیاد رخ داده، از هم اکنون باید تدابیر لازم جهت جلوگیری این اقدام انجام گیرد.َ
وی بر رسالت این شرکت در خدمترسانی به مردم تأکید کرد و گفت: تمام مشکلات در اسرع وقت برنامهریزی و با همکاری سایر دستگاهها اجرایی خواهند شد و برقرسانی به مناطق فاقد برق و رفع مشکلات روشنایی معابر از اولویتهای ماست.
نظر شما