سرهنگ علی اکبر مرادی روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، افزود: ماموران انتظامی این شهرستان مرزی در راستای مقابله جدی با پدیده قاچاق کالا و ارز با محوریت مبارزه با قاچاق سوخت و فرآورده های نفتی، با انجام کار اطلاعاتی و بهره گیری از شیوه های پلیسی از قاچاق سوخت از طریق نصب جی پی اس کامیون بر روی یک دستگاه خودرو سواری پژو پارس توسط یک متهم مطلع و موضوع را در دستور کار قرار دادند.
وی ادامه داد: ماموران پس از بررسی صحت موضوع و شناسایی منزل و مخفیگاه متهم، ضمن هماهنگی با مقام قضایی با تشکیل یک تیم به محل اعزام و خودرو مورد نظر را شناسایی و توقیف و در بازرسی دقیق از آن تعداد ۱۸ دستگاه جی پی اس کامیون که با استفاده از سیستم برقی این خودرو فعال بودند، کشف و ضبط کردند.
فرمانده انتظامی شهرستان قشم توضیح داد: با بررسی های تخصصی انجام شده و برآورد صورت گرفته مشخص شد این متهم از حدود یکسال قبل تاکنون با این ترفند و با وجود کمترین فعالیت و پیمایش توسط هیچ کدام از این کامیون ها بیش از ۹۰ هزار لیتر سوخت گازوئیل در قالب سهمیه های روزانه از جایگاه های عرضه سوخت دریافت و نسبت به قاچاق آن به کشورهای حوزه خلیج فارس اقدام کرده است.
سرهنگ مرادی با اشاره به اینکه ۱۸ دستگاه کامیون غیر فعال مورد نظر نیز شناسایی، توقیف و از خدمات دریافت سوخت محروم شده اند، اضافه کرد: متهم این پرونده قاچاق سوخت برای سیر مراحل قانونی به دستگاه قضایی معرفی و تحقیقات پلیس برای شناسایی و دستگیری دیگر متهمان احتمالی این پرونده ادامه دارد.
وی از قشموندان خواست که اخبار و اطلاعات مرتبط با فعالیت قاچاقچیان را از طریق شماره تلفن ۱۱۰ به پلیس اطلاع دهند تا در اسرع وقت با آنان به صورت قانونی برخورد شود.
فرآوردههای نفتی از جمله کالاهای انحصاری به شمار میرود که قانونگذاران برای جلوگیری از قاچاق آن و بر اساس قانون نحوه اعمال تعزیرات حکومتی، مجازاتی را برای افرادی که در این امر شرکت میکنند، در نظر گرفتهاند.
جرم قاچاق گازوئیل یا هرگونه فرآورده نفتی علاوه بر ضبط کالا و پرداخت جریمه نقدی، تحمل حبس تعزیری تا ۲ سال است و در هر صورت هرگونه صادرات یا فروش فرآوردههای نفتی مانند گازوئیل جرم شناخته میشود.
با توجه به تبصره ۴ ماده هیجده قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، هرگونه خرید و فروش یا نگهداری گازوئیل خارج از ضوابط تعیین شده تخلف است و مرتکب باید جریمه نقدی آن را پرداخت کند.
چرا که گازوئیل یکی از سوختهای مهم در کشور ایران به شمار میرود و قاچاق آن مشکلات جدی را برای اقتصاد ملی ایجاد میکند؛ از اینرو مجازاتهای سختی برای افراد قاچاقچی گازوئیل وضع شده است که علاوه بر پرداخت جریمههای سنگین، شامل زندان نیز میشود.
نحوه محاسبه جریمه قاچاق سوخت
جرم قاچاق گازوئیل در کشور ایران یک جرم بسیار سنگین است و نحوه محاسبه جریمه قاچاق سوخت با توجه به نرخ اعلام شده توسط شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی صورت میگیرد.
این نرخ بدون توجه به نرخ یارانه است و شرکت ملی پالایش نفت با توجه به آخرین نرخ انواع فرآوردههای نفتی بدون احتساب یارانه میتواند جریمه قاچاق سوخت گازوئیل را در نظر بگیرد.
جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.
نظر شما