به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی شرکت آب منطقهای یزد ، "محمد رضا بابایی" در نشست شورای حفاظت از منابع آب استان و کارگروه سازگاری با کم آبی استان با بیان اینکه باید به موضوع آب در استان توجه ویژه ای شود افزود: در سال های گذشته با مدیریت مصرف آب و اجرای آبیاری نوین و قطره ای و اصلاح الگوی کشت، استان به عنوان دومین استان کشور در کشت های گلخانه ای معرفی شد.
وی با اشاره به اینکه کشور و استان یزد با تنش آبی روبرو هستند، اظهار کرد: استان باید به سمت بهره وری آب و محصولات کشاورزی حرکت کند و تلاش مضاعفی برای حفظ و نگهداری و تامین آب برای چند سال آینده استان صورت گیرد.
استاندار یزد با اشاره به لزوم اجرای برنامه «سازگاری با کم آبی استان» برای پیشگیری از پدیده فرونشست گفت: جایگزینی آبیاری «قطرهای» با «غرقابی» راهکاری صحیح در راستای مدیریت مصرف آب است.
اجرایی شدن ۴۲ درصد اهداف سند سازگاری با کم آبی
مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای یزد، در ادامه این نشست به اجرای سند سازگاری با کم آبی در استان اشاره کرد و گفت: هدف اصلی سند سازگاری با کم آبی، مدیریت مصرف در بخش های کشاورزی، صنعت ، خدمات ، معدن، شرب و بهداشت است.
"جواد محجوبی" با بیان اینکه ۷۵ درصد آب تجدید پذیر هر محدوده مطالعاتی به عنوان آب قابل برنامه ریزی در این سند در اختیار کشاورز قرار می گیرد افزود: براساس مطالعات صورت گرفته بر روی ۱۹ محدوده مطالعاتی استان و استخراج آب قابل برنامه ریزی هر محدوده، مقرر شد در سند سازگاری با کم آبی استان در مجموع ۳۷۷ میلیون متر مکعب در اختیار بخش کشاورزی قرار گیرد.
رئیس هیات مدیره شرکت سهامی آب منطقه ای یزد همچنین با بیان اینکه تاکنون ۴۲ درصد از اهداف این سند در استان محقق شده است، گفت: در چهارمین سال اجرای سند سازگاری با کم آبی در استان در حوزه کشاورزی ۴۹.۵ درصد، در حوزه صنعت ۷۱ درصد و در بخش شرب و بهداشت ۵۳ درصد از اهداف محقق شده است.
وی به بازتخصیص آب صنایع اشاره کرد و گفت: براساس بند"ث" ماده ۳۹ قانون برنامه هفتم توسعه وزارت نیرو مکلف است آب در اختیار صنایع و معادن پرآبخواه استان را با آب دریا یا پساب جایگزین کند.
مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای یزد تصریح کرد: براساس بند ع تبصره ۸ قانون بودجه ۱۴۰۲ و قانون برنامه هفتم توسعه، یک میلیون و ۷۰۰ هزار متر مکعب آب کیفی سه صنعت پرآبخواه گندله سازی اردکان، فولاد غدیر ایرانیان و فولاد ارفع که از آب خط اول انتقال خلیج فارس بهره مند بودن ، قطع و در اختیار شرب شهروندان قرار گرفت.
وی افزود: برهمین اساس آب مصرفی صنایع پر آبخواه که میزان آب مصرفی آن ها بالای ۱۰ لیتر بر ثانیه، معادل ۳۰۰ هزار متر مکعب در سال است، تا پایان شهریور ماه سال ۱۴۰۴ باید از آب غیر متعارف مانند پساب یا آب دریا استفاده کنند.
محجوبی با بیان اینکه بیشترین میزان فرونشست در دشت یزد اردکان و در منطقه رستاق به میزان سالانه بین ۱۰ تا ۱۴ سانتیمتر رخ می دهد، افزود: جلوگیری از برداشت بی رویه از سفره های آب زیرزمینی، تعادل بخشی سفره ها، مدیریت مصرف و سازگاری با کم آبی با هدف کاهش برداشت، پایش مستمر تراز آب زیرزمینی، استفاده از پساب و بازچرخانی، آموزش و اطلاع رسانی و تکمیل طرح های انتقال آب از مهمترین راهکارهای جلوگیری از فرونشست زمین است.
نشست شورای حفاظت از منابع آب استان و کارگروه سازگاری با کم آبی استان یزد به منظور بررسی راهکارهای جلوگیری از پدیده فرونشست و میزان پیشرفت برنامه سازگاری با کم آبی در استان برگزار شد.
نظر شما