به گزارش خبرنگار ایرنا، علی بایگانه روز شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه جهش تولید در دیمزارها، گامی در جهت امنیت غذایی کشور است افزود: سالیانه ۲۲۰ هزار هکتار از اراضی دیم استان به صورت آیش زرد رها می شود که با اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها قصد داریم با کشت تناوبی گیاهان دارویی و علوفه ای این میزان آیش را به صفر برسانیم.
وی ادامه داد: سالانه بین ۴۸۰ تا ۵۰۰ هزار هکتار کشت دیم در استان همدان انجام می شود و حدود ۲۲۰ هزار هکتار الباقی هر ساله به صورت آیش زرد است.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان همدان یادآور شد: طرح ملی جهش تولید با مشارکت سازمان جهاد کشاورزی و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) در استان همدان در حال اجرا است.
بایگانه تاکید کرد: برخی از اهداف مهم طرح جهش تولید در دیمزارها رعایت تناوب زراعی، تبدیل آیش زرد به سبز، توسعه کشاورزی حفاظتی، توسعه کشت گیاهان تناوبی، توسعه استفاده از بذور اصلاح شده، افزایش عملکرد در واحد سطح و ارتقای دانش فنی بهره برداران است.
وی تصریح کرد: سطح زیرکشت محصولات طرح جهش تولید در دیمزارها در سال زراعی جاری شامل غلات(گندم و جو)، گیاهان علوفهای، حبوبات(نخود وعدس)،گیاهان دارویی وگیاهان روغنی است.
به گفته وی وسعت اراضی زراعی، باغی و عرصه منابع طبیعی در استان همدان حدود ۱.۶۵ میلیون هکتار است که از این میزان حدود ۹۰۰هزارهکتار آن زراعی و نزدیک به ۷۰۰هزارهکتار از اراضی زراعی استان نیز دیم است.
نظر شما