حسین رنجبر گلشواری روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، اظهار کرد: این برنامه رصد به همت مدیر دبستان پسرانه شاهد شهید غلامشاه ذاکری شهر قشم برگزار شد که در آن ۹۰ دانش آموز و والدین همراه آنان با محل قرار گیری صور فلکی شکارچی و ستاره قطبی آشنا شدند و سیاره های زهره، زحل و مشتری را با استفاده از تلسکوپ اسکای واچر ۱۳۰ میلیمتری بازتابی مشاهده کردند.
وی ادامه داد: این برنامه علمی در ۲ مرحله از غروب آفتاب پنجشنبه و جمعه(هفتم و هشتم دیماه) آغاز و تا ساعت ۲۰ شب ادامه داشت که در مرحله نخست اجرا و برگزاری آن دانش آموزان پایه های اول، دوم، سوم این دبستان و در مرحله دوم دانش آموزان پایه های چهارم، پنجم و ششم این مدرسه شاهد با مباحث پایه ای ستاره شناسی، بیان جذابیت های نجوم و آسمان، آموزش رصد صور فلکی، سیارات و اجرام عمق آسمان آشنا شدند.
مدیر آموزش و پرورش شهرستان قشم توضیح داد: جزیره قشم در کنار آب های فیروزه ای خلیج فارس جزو معدود مناطق کشور به لحاظ تشخیص صور فلکی، اجرام آسمانی و دید در شب است و یکی از بهترین مناطق برای رصد سیارات و ستارگان به شمار می رود.
رنجبر گلشواری اضافه کرد: این برنامه های علمی به منظور آشنایی دانش آموزان ساحل نشینان نگین خلیج فارس با آسمان شب در آینده تداوم خواهد داشت.
در سال تحصیلی ۱۴۰۴ -۱۴۰۳ بیش از ۳۲ هزار دانش آموز در شهرستان قشم تحصیل می کنند که از این تعداد ۱۹ هزار ۳۸۷ دانش آموز در مقطع ابتدایی، هفت هزار و ۳۲۹ نفر متوسطه اول و چهار هزار و ۵۴۱ نفر نیز در مقطع متوسطه دوم به تحصیل می پردازند.
جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.
نظر شما