آخرین جزئیات واگذاری اراضی در سیستان و بلوچستان؛ از نقش فضای مجازی تا چرایی افزایش قیمت‌ها

زاهدان - ایرنا - مدیر عامل تعاون مسکن استانداری سیستان و بلوچستان به بیان آخرین جزئیات از دلایل افزایش قیمت‌ها در واگذاری زمین به کارکنان دولت پرداخت و گفت: فضای مجازی منجر به کمرنگ شدن نقش استانداری در بخش واگذاری زمین‌ها در زاهدان شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، ناصر یارمحمدی در نشست تشریح چرایی افزایش قیمت‌های آماده سازی زمین‌های واگذار شده به اعضای تعاونی های مسکن در زاهدان «لخشک، منزلاب و سفیدک» با تعاونی مسکن استانداری؛ افزود: در چند سال گذشته شهر زاهدان به عنوان مهمترین شهر استان سیستان و بلوچستان، مورد هجمه عجیب و غریب، زمین خواران قرار گرفت.

وی ادامه داد: از آنجایی که زمین، به عنوان یک منبع سرمایه‌گذاری به شمار می‌رود، برخی سوء استفاده کرده و هزینه‌های گزاف را راه انداختند، بر این اساس، برای حفاظت از اراضی زمین‌ها، جلسات متعددی در استانداری و دادگستری سیستان و بلوچستان شکل گرفت، پیشنهاد ما به سیستم استانداری این بود که در زمان سکانداری استاندار سابق،(محمد کرمی)، این واگذاری‌ها در اطراف زاهدان برای یک بار انجام و به یک گروه هدف تحویل داده شود، این بهترین راه مقابله با زمین خواری بوده که به واسطه آن، زمین‌ها ساماندهی شوند.

مدیر عامل تعاون مسکن استانداری سیستان و بلوچستان بیان کرد: کارکنان دولت و دستگاه اجرایی، یکی از اولویت‌های واگذاری این زمین‌ها بودند، در این راستا، واگذاری منطقه منزلاب و لخشک در دستور کار قرار گرفت که از لحاظ آب و هوایی نیز مناسب بودند، زمین‌های کنونی که واگذار شده نوع مساحت آنها مشخص است.

وی اظهار کرد: شروع کار این زمین‌ها، با جدول گذاری معابر به میزان یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال انجام شد، همزمان با این اقدام، از ابتدای آبان ماه شرکت مشاوران مهندسی، برآورد شبکه های آب و برق را انجام می‌دهند تا در تفاهم‌نامه‌هایی که با دستگاه‌های اجرایی انجام می‌شود، ذکر شود، که قیمت گذاری فعلی برای آماده سازی معابر بوده و قیمت برق و آب مجدداً اطلاع رسانی می‌شود.

آخرین جزئیات واگذاری اراضی در سیستان و بلوچستان؛ از نقش فضای مجازی تا چرایی افزایش قیمت‌ها

علل افزایش ناگهانی در واگذاری اراضی به کارکنان دولت در سیستان و بلوچستان

یارمحمدی ادامه داد: در منطقه سفیدک، زمین‌ها به صورت ۲۰۰ متری واگذار می‌شود و به علت اینکه مساحت زمین کم بوده حداقل مبلغ یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال است که تمام زیرساخت‌ها مانند آب، برق و معابر برای آنها کار شد، جداول و حتی هدایت آب‌های سطحی که مهمترین موضوع هست و حفاظت سیل‌بندها نیز اجرا شد و در این منطقه اعتراضی شکل نگرفت.

وی افزود: در خصوص زمین‌های لخشک، اعتراضات شدت گرفت چرا که وسعت زمین بیشتر و مبالغ سه برابر بیشتر از زمین‌های منطقه سفیدک است.

مدیر عامل تعاون مسکن استانداری سیستان و بلوچستان تصریح کرد: مجموعه جدول گذاری در منطقه لخشک حدود ۷۰۰ کیلومتر، ۳۰۰ کیلومتر لوله گذاری شبکه آب، حدود ۱۵ هزار تیر برق و به طول ۲۴۰ کیلومتر تنها سیم‌هایی خواهند بود که وصل خواهد شد و اینها در افزایش هزینه ها اثرگذار است.

هم اکنون زمین‌ها به صورت رایگان در اختیار کارکنان دولت قرار گرفته و هزینه‌ای که پرداخت می‌شود، صرفاً برای آماده سازی زیرساخت ها استوی خاطرنشان کرد: دنبال آن هستیم که تمام روشنایی منطقه، به سیستم خورشیدی متصل شود و برای پشت بام ویلاها که هر کس راغب بود از این ظرفیت استفاده کند.

یارمحمدی گفت: در بحث فاضلاب نیز برنامه داریم که آب ویلاها بازیافت شود و برای فضای سبز خود آن مکان استفاده شود.

وی گفت: در مذاکراتی که با بانک‌ها انجام شده، پول‌هایی که توسط کارکنان به بانک‌ها واریز شده، یک فرصت به شمار می‌رود آن هم اینکه می توانیم به پشتوانه آنها، وام‌های کم بهره‌ای بگیریم به افرادی در تعاونی‌ها که توان پرداخت ماهانه ۱۰۰ میلیون ریال را ندارند، وام کم بهره اختصاص یابد تا در مدت سه تا چهار سال، این وام را به بانک ها پرداخت و بازگردانیم که منجر به افزایش نقدینگی تعاونی ها هم می شود.

مدیر عامل تعاون مسکن استانداری سیستان و بلوچستان ادامه داد: تجربه‌های ناموفق این را نشان داده که شهرک جهاد و شهرک برق زاهدان، بعد از گذشت ۲۰ سال، به سرانجام نرسیده تا استانداری ورود کرد، زمین‌های محدوده کلاته نیز همینطور شد.

وی ادامه داد: جایی که زیرساخت‌ها کامل باشد، مشکلی وجود نخواهد داشت، جزیره‌ای عمل کردن دستگاه‌ها نیز غیر ممکن بوده و به شدت هزینه را افزایش داده و هرج و مرج فوق العاده ایجاد می‌کند، در اجرای شبکه‌های آب و برق، امکان کار جزیره‌ای کردن وجود ندارد و باید کار به صورت یکپارچه پیش برود.

یارمحمدی بیان کرد: با این تفاسیر و هجمه های وارده در فضای مجازی، این ماجرا منجر شد تا پشتوانه استانداری را از دست داده و به سمت و سوی دیگری برویم و در بحث واگذاری این زمین‌ها نقش استانداری کمرنگ شود.

وی در خصوص نقش بنیاد مسکن در واگذاری زمین، اظهار کرد: روال کار بنیاد مسکن انقلاب اسلامی این هست که براساس دستورالعملی که دارند، حدود ۶۰ درصد پول دریافتی از کارمندان را به تهران می‌دهند و علت آن هم مشخص نیست باید شفاف سازی صورت گیرد این هزینه صرف ارائه چه خدماتی می شود.

مدیر عامل تعاون مسکن استانداری سیستان و بلوچستان تاکید کرد: هم اکنون زمین‌ها به صورت رایگان در اختیار کارکنان دولت قرار گرفته و هزینه‌ای که پرداخت می‌شود، تنها برای آماده سازی زیرساخت‌ها است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha