دانشگاه علوم پزشکی مشهد پنج و نیم همت بدهی دارد

مشهد- ایرنا- رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: هم‌اینک این دانشگاه مبلغ پنج و نیم همت به حوزه‌های مختلفی همچون حوزه‌های دارو، درمان، بهداشت و تجهیزات پزشکی بدهی دارد.

دکتر محمود محمدزاده شبستری روز دوشنبه در آیین اختتامیه جشنواره هفته پژوهش، فناوری و تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: هم اینک بدهی‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور ۹۴ همت است که ۵.۵ همت آن مربوط به بدهی‌ دانشگاه علوم پزشکی مشهد است.

وی بیان کرد: بنا شده است ۸۰ همت بدین منظور به دانشگاه های علوم پزشکی کشور پرداخت شود که با پرداخت مطالبات از بیمه ها، سهم حوزه‌های مختلف را می توان پرداخت کرد و ۲ درصد آن را هم به پژوهش اختصاص دهیم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: این دانشگاه یک مجموعه بسیار بزرگ است و باید در تخصیص منابع مالی تمامی حوزه‌ها و معاونت‌ها را دید و به‌طور مثال اگر تمامی منابع به موضوعات بهداشت و درمان تخصیص یابند، سایر حوزه‌ها دچار چالش و آسیب می‌شوند.

وی گفت: معتقدیم که موضوع بالین باید بیش از پیش در حوزه پژوهش ورود کند تا اثرپذیری مطلوب در این بخش به‌خوبی دیده شود.

دکتر شبستری اضافه کرد: نکته بسیار مهم دیگر در موضوع نقش تاثیرگذار هوش مصنوعی در حوزه سلامت بوده است که در آخرین اقدام صورت گرفته برگزاری کنگره بین‌المللی تاثیرات هوش مصنوعی در موضوع قلب را با همکاری مجموعه کاسپین داشتیم.

فرسودگی تجهیزات در حوزه پژوهش

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این مراسم گفت: یکی از چالش‌های مهم در حوزه پژوهش، فرسودگی تجهیزات بوده و نیازمند یک سرمایه‌گذاری ویژه در این خصوص هستیم.

دکتر محسن تفقدی افزود: از سال ۱۳۸۷ دیگر نتوانستیم تجهیزات پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد را به‌ روز کنیم و برای این کار حداقل یک همت اعتبار نیاز است و برای تامین این بودجه نیازمند حمایت‌های سازمان برنامه و بودجه، معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مسوولان استانی و دانشگاهی و خیران نیک‌اندیش حوزه سلامت هستیم.

وی بیان کرد: یکی از نکات آسیب ما جذب هیات علمی در حوزه بالین بوده و افرادی جذب می‌شوند که تقریباً با پژوهش بیگانه‌اند و این موضوع منجر به ایجاد یک چالش بزرگ در آینده می‌شود.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه راه‌اندازی بانک چشم یکی دیگر از اقدامات شاخص این معاونت بوده است، بیان کرد: بانک چشم مشهد یکی از سه بانک تخصصی کشور در این حوزه بوده و در نظر داریم تا که بانک‌های پوست و نسوج را هم در این شهر فعال کنیم.

تفقدی افزود: پارک علم و فناوری سلامت مشهد با ۷۰ شرکت فناور اکنون در فضای ۵ هکتاری فعال است و برای مرحله دوم آن هم که در فضای ۶.۵ هکتاری در اراضی زکریا است، برنامه ویژه‌ای داریم.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد پنج و نیم همت بدهی دارد

۱۶ درصد اعتبارات کشور مربوط به حوزه سلامت است

رییس دفتر حوزه معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این برنامه گفت: ۱۶ درصد اعتبارات کشور در حوزه سلامت بوده و پیگیر آن هستیم که از این میزان سهم خوبی به حوزه پژوهش تعلق یابد.
دکتر رضا نجفی‌پور افزود: منابع مالی پژوهشی دانشگاهی به تمامی دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی تخصیص می‌یابد و خطاب به محققان و پژوهشگران می‌گوییم که منابع خوبی در حوزه پژوهش دیده شده و با قوت به کارهای پژوهشی خود ادامه دهند.

وی بیان کرد: ما طبق وظیفه و رسالتی که بر دوش داریم از پژوهش‌های موثر و پرکاربرد در حوزه سلامت حمایت می‌کنیم.

انجام تمامی پژوهش‌ها باید مبتنی بر رعایت اخلاق باشد

دبیر اخلاق در پژوهش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این مراسم، گفت: پژوهش امری بی‌بدیل در تمامی حوزه‌ها از جمله حوزه سلامت بوده و این موضوع پرکاربرد و نقش بسیار مهم آن بر هیچکس پوشیده نیست و معتقدیم انجام تمامی پژوهش‌ها باید مبتنی بر رعایت اخلاق باشد.

دکتر علی خواجی افزود: پژوهشگر موظف است قبل از انتشار مقاله دستورالعمل‌های آن مطالعه نموده و طبق این دستورالعمل‌ها عمل کند و ناخواسته مرتکب خطا و تخلف نشود چرا که کوچکترین اشتباه با استرداد و یا سلب اعتبار همراه است و در چنین مواقعی به عمد یا غیرعمد بودن خطای صورت گرفته نگاه نمی‌شود

وی بیان کرد: همچنین در مقالات دانشجویی هم باید ضمن ثبت اسامی و در این خصوص رعایت مسائل حقوقی بر این موضوع تاکید داریم و اینکه نام نفر اول درج شده نام یک فرد دانشجو باشد.

وی ادامه داد: در جلسات کارگروه اخلاق در پژوهش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همواره بر رعایت اخلاق در پژوهش و حمایت از پژوهشگران اخلاق‌محور تاکید شده است.

به گزارش ایرنا، در این مراسم از ۸۷ برگزیده پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تقدیر به عمل آمد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha